Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro26.07.2019 00:17

VOX POPULI


A A

"Avem nevoie de medici de familie" la sate


ȘTEFAN KHALIL


În România sunt peste 500 de localități care nu au medic de familie sau au mai puțini medici decât ar fi necesar. Din acest motiv medicina de familie este în prag de colaps și lucrurile nu par a se îndrepta. Jurnaliștii cotidianului Jurnal de Dâmbovița au întrebat numeroși cetățeni cum comentează faptul că unele localități, chiar și din județul Dâmbovița, nu au medici de familie. ● Din cauza salariilor de mizerie din medicina privată, de aceea. Sunt costuri foarte mari să ții un cabinet medical, iar subvențiile cu care sunt ținute sunt de toată rușinea. ● Probabil aceasta este o consecință masivă a lipsei medicilor din țară. Evident că este de dorit ca fiecare cetățean să aibă acces la un medic de familie în apropiere și la servicii medicale de calitate. ● Normal că nu sunt medici de familie, voi ați văzut ce salarii au? La stat le-au mărit ăștia până nu au mai putut, dar cei care își deschid ei cabinetul lor stau și plătesc taxe la stat. De ce nu-i ajută statul și pe ei cumva? Avem nevoie de medici de familie. ● Nici eu nu am medic de famile de mai bine de 4 ani. Locuiesc în comuna Finta și nici nu știu dacă este vreun cabinet prin apropiere. Erau două la un moment dat, acum s-ar putea să nu mai fie niciunul. ● Pentru noi nu este o mare problemă. Nu avem noi spitale în orașele mai mici, faptul că nu avem medici de familie asta este ceva minor. Salariile foarte mici au dus la asta. ● Sunt acele sate uitate de lume în care nu a mai călcat vreun medic de ani de zile. Oamenii se tratează prin metode băbești și se refac, dar asta nu înseamnă că este normal să nu avem medici de familie, trebuie făcut ceva pentru ca fiecare familie să aibă medicul ei, indiferent de venituri.

„Este rușinos că vorbim despre așa ceva în 2019“

● Și la ce să avem? Medicii de familie nu dau cu săptămânile pe la cabinet. Mai bine haideți să vorbim despre asistenți de familie, rețete false, decedați pe lisele de pacienți, carduri reținute cu săptămânile de la pacienții în vârstă și exemplele negative pot continua. ● Nu sunt medici de familie la țară, iar asta se întâmplă că țăranul de rând nu are de unde să dea șpagă. Nu mai vine nimeni să-și deschidă cabinet medical în vârful dealului, că știu că pot lua doar bani legali. ● Este rușinos că vorbim despre așa ceva în 2019, într-o țară europeană. Medicii pleacă pe capete din țară, chiar dacă le-au fost mărite salariile, dar mulți nu știu prin câte trebuie să treacă un medic doar pentru o afurisită de rețetă. Trebuie semnate zeci de formulare și până se fac toate acestea, le moare pacientul pe masă. Dâmbovițenii cu care am stat ieri de vorbă dau vina pe salariile mici din medicina de familie și nu privesc cu optimism că lucrurile se vor rezolva foarte curând.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

“COST putea fi salvat, dar nu s-a vrut”
Este România pregătită pentru coronavirus?
Guvernul Orban a căzut, dar dâmbovițenii rămân pesimiști
Păreri împărțite privind eliminarea pensiilor speciale
România, în pericol din cauza conflictului SUA - Iran?
Dezamăgire în Dâmbovița după primele măsuri ale Guvernului PNL
Carnea de porc golește buzunarele dâmbovițenilor
Votul din Diaspora, privit critic din Dâmbovița
"La iarnă vom îngheța în case!"
Scepticism în Dâmbovița după moțiune


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Hiroshima de la Beirut (I)

Marți, 5 august, anul 2020, frumoasa capitală a țării de sub cedri și a vechilor fenicieni, Beirut, a fost devastată – și așa cum era deja răvășită de un război armaghedonic – de o explozie apocaliptică.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale