Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



30.03.2015 00:05

Baschet (f) – Semifinală, meciul 1 ❚ CSM Târgoviște – ICIM Arad 79–53 (22-13, 22-17, 17-16, 18-7)


A A

Avantaj CSM

Avantaj CSM
CSM Târgoviște a câștigat primul meci din semifinale cu Arad și conduce la general

❚ La un moment dat, s-a ajuns la situația, hilară de altfel, în care Plouffe a ratat de trei ori singură cu panoul. Givens și-a făcut jocul obișnuit, cu multe acțiuni ofensive finalizate, ajutată de forța pivotului Coker ❚ În cele din urmă, CSM-ul și-a mai trecut în palmares o victorie împotriva marii rivale din Arad, scor 79-53

MĂDĂLIN RĂDUCU


Târgoviște – Arad în orice fază superioară a campionatului se trăiește întotdeauna special. Orgoliile, ambițiile și istoria își dau întâlnire de fiecare dată când cele două echipe, cele mai galonate, evoluează la nivel înalt. De această dată, disputa nu a mai avut niciun trofeu pe masă, ci doar perspectiva că învingătoarea va beneficia de această șansă. Târgoviștea trebuia să-l apere, Aradul era nevoită să-și egaleze performanța de anul trecut.

Sferturi perfecte

Semifinala de vis din Liga Națională de baschet feminin începea perfect pentru CSM Târgoviște, care a avut probleme doar în debutul primul sfert. Șuturile de trei puncte ale lui Simmons au intrat, însă blocajul ulterior a funcționat, iar Aradul s-a blocat de fiecare dată. În tot acest timp, CSM-ul și-a concretizat aproape fiecare atac, fapt care ia permis să se instaleze atât la conducerea jocului, cât și pe tabela de marcaj. La un moment dat, s-a ajuns la situația, hilară de altfel, în care Plouffe a ratat de trei ori singură cu panoul. Givens și-a făcut jocul obișnuit, cu multe acțiuni ofensive finalizate, ajutată de forța pivotului Coker. Interesant este faptul că, atât în primul sfert, cât și în al doilea, Dan Fleșeriu a preferat-o pe Green pentru coordonarea atacurilor.

Iar schemele au ieșit, dovadă fiind diferența de scor, în majoritatea timpului CSM-ul având un avans de cel puțin 7-8 puncte. Araujo a epuizat rapid timpurile de odihnă, însă explicațiile și indicațiile nu au mai fost puse în practică de arădence în teren. Pentru Municipal, un aspect extrem de important în desprindere l-a jucat capitolul „recuperare”, acesta funcționând pe ambele faze. Până la pauza mare, Aradul a încercat din toate pozițiile coșul de la distanță, în special prin Monika Brosovszky, dar de cele mai multe ori acțiunile au rămas fără rezultatul scontat. Astfel, CSM Târgoviște a intrat la cabine cu un avans de 14 puncte, 44-30.

Givens, MVP

După pauza mare, târgoviștencele au început la fel de bine jocul. Ofensiva a funcționat la parametri normali, grație aruncărilor reușite de Givens și Poole, dar și de Stoenescu de la distanță. În apărare, Municipalul a făcut câteva greșeli personale, fapt care a mai redus din intensitate, iar asta s-a simțit la un moment dat pe tabela de marcaj, când ICIM-ul a părut că poate reveni în joc. Însă, diferența de pe tabelă a fost menținută. Cu zece minute înainte de final, Municipalul conducea Aradul cu 15 puncte, scor 61-46. În ultimul sfert, Târgoviștea a menținut ritmul, cu multe aruncări reușite din toate pozițiile. În tot acest timp, Chrissy Givens și-a făcut jocul, grație marcajului slab de care a beneficiat, iar extrema de forță americană a acumulat nu mai puțin de 30 de puncte. În cele din urmă, CSM-ul și-a mai trecut în palmares o victorie împotriva marii rivale din Arad, scor 79-53 . Meciul din vestul țării pare simplu, în perspectiva unui succes, Municipalul asigurându-și biletele pentru marea finală. E drept, nici Aradul nu a arătat ca o echipă ce poate fi considerată pretendentă la titlul național, însă cu siguranță meciul 1 a fost doar o simplă impresie, altfel nu se explică ratările incredibile ale arădencelor. De partea cealaltă, CSM-ul are la dispoziție și terenul propriu, dar și moralul excelent, stabilit în special de diferența scorului.

Caseta statistică

Sala: Sporturilor Spectatori: 1.500 Arbitri: Sorin Drugău și Cosmin Prișcă Comisar FR Baschet: Alina Moanță

Târgoviște: Porchia Greeen 11 (1x3), Andreea Orosz 2, Selena Kirberg, Claudia Ușurelu, Raluca Alecu, Andreea Huțanu 4, Elena Dincă, Monique Coker 14, Ancuța Stoenescu 9 (3x3), Jasmine Watson, Porsche Poole 9 (1x3), Chrissy Givens 30. Antrenor: Dan Fleșeriu.

Arad: Adela Mercea, Meighan Simmons 6 (2x3), Olena Samburska 10, Katherine Plouffe 6, Monika Boriga-Broșovszky 5 (1x3), Laura Broomfield 7, Monica Engelman 14 (1x3), Andreea Crăciun 3, Susana Milovanovic 2, Ildiko Nagy. Antrenor: Jose Araujo.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Pas important spre semifinale
Ce provocare și-a ales Boriga!
Cezar Papoe câștigă Turneul ITF J60 din Antalya
CSȘ Târgoviște, implicat în multe competiții
Ne-a părăsit Nicolae Guțoiu
Înfrângere pe terenul liderului
Play-off-ul, interzis pentru echipele dâmbovițene
Victorie cu mari emoții
Decizii dure la Comisia de Disciplină și Etică
Titu pierde la Urziceanca


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale