Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



16.01.2019 00:25

Ieri, restricții pe DJ 713 din cauza căderilor masive de zăpadă


A A

Avalanșă în Bucegi

Avalanșă în Bucegi

❚ Din fericire, nu au fost turiști blocați, iar forțele de ordine au acționat pentru înlăturarea zăpezii ❚ Culmea este că avalanșa a înzăpezit un utilaj de deszăpezire ce acționa în zonă, iar conducătorul auto s-a salvat părăsind utilajul și nu au fost victime raportate ❚ Conducerea CJD s-a deplasat la fața locului, unde s-au aflat și echipe ale Poliției, ISU, Jandarmeriei și Salvamont Dâmbovița, hotărând închiderea circulației pe DJ 713 până astăzi în jurul prânzului ❚ Poliția a hotărât totuși ca tronsonul DJ 713 din județul Prahova să rămână închis pe o perioadă nedeterminată

 

ANDREI VASILIU

 


 

Ieri, DJ 713 care face legătura între DN71-Cota 1000 și Platoul Montan Bucegi a fost complet închis circulației publice din cauza unor avalanșe produse în Zona Dichiu și Dichiu-Sinaia. Din fericire, nu au fost turiști blocați. Forțele de ordine au acționat pentru înlăturarea zăpezii.

Utilaj de deszăpezire, înzăpezit de avalanșă

Avalanșa a surprins și un utilaj ce acționa în zonă. Conducătorul auto s-a salvat părăsind utilajul și nu au fost victime raportate. S-au deplasat și jandarmii de la Postul Zănoaga în zonă. Drumul a fost deblocat destul de repede, însă traficul a fost restricționat până la eliminarea pericolului de avalanșe. Salvamont verifică acest aspect. Totodată, având în vedere posibilitatea ridicată de producere de avalanșe pe Drumul Județean 713- km 6-16 (mai exact, în județul Prahova, după ieșirea din județul Dâmbovița), traficul este restricționat pe acest tronson pe o perioadă nedeterminată.

ISU a intervenit pentru asigurarea zonei

În zona montană, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Basarab I” Dâmbovița a trimis o ambulanță SMURD de la Garda Fieni și o Autospecială de primă intervenție și comandă (un autoturism Duster configurat special) de la Detașamentul Pucioasa, pentru asigurarea zonei. Efectivul trimis de ISU în zona producerii avalanșei a fost, în total, de 6 subofițeri.

CJD vine cu precizări suplimentare

„În contextul căderilor de zăpadă, a viscolului puternic și al avalanșei produse în această dimineață, în zona montană dâmbovițeană, vicepreședintele Consiliului județean Dâmbovița, Alin Manole, a efectuat o vizită de lucru în zona afectată, împreună cu directorul general al Direcției Generale Infrastructură Locală, Vasile Dinu și directorul Societății de Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița (LDP), Cristian Avanu. Avalanșa s-a produs pe traseul DJ 713 - Sinaia (Cota 1000) - Cabana Cuibul Dorului, în zona Cabanei Dichiu, ducând la întreruperea circulației. Constatările s-au efectuat de la Km 0 și până la limită județ Dâmbovița cu Prahova, locație de unde deplasarea nu a mai putut continua, din cauza depunerilor masive de zăpadă pe partea carosabilă. Astfel, de comun acord, Consiliul Județean Dâmbovița, SC LDP și Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița au considerat necesară introducerea unei restricții, mai exact închiderea circulației, până cel târziu mâine, în jurul prânzului. Evaluarea a continuat cu deplasarea pe DJ714 și drumul de legătură până la cabana Dichiu, zonă în care a fost evidențiat și locul producerii avalanșei. În prezent, utilajele SC LDP acționează din această zonă către limita județului Dâmbovița cu Prahova, pe un sector de aproximativ 2 km, activitățile fiind îngreunate de viscolul puternic. Cu sprijinul salvamontiștilor, s-au realizat intervenții specifice pentru identificarea altor suprafețe predispuse la alunecări de zăpadă. Echipele de intervenție acționează în continuare, făcându-se eforturi pentru a se reda circulației sectorul afectat. Facem precizarea că nu au existat accidente sau avarii ale utilajelor, iar accesul în platoul Padina –Peștera se realizează corespunzător pe DJ 714 – Glod – Sanatoriul Moroeni – Bolboci – Padina, unde de asemenea, se acționează cu utilajele SC LDP. Recomandăm turiștilor să folosească varianta DJ 714 Glod - Sanatoriul Moroeni –Zănoaga - Peștera, până când va fi redeschis traseul DJ 713, în vederea evitării producerii de accidente.Totodată, SC LDP a semnalizat rutier DJ 713, la km 0, cu semnificația «Drum Înzăpezit»”, după cum ne-a comunicat ieri Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mobilier modern în 31 de școli și grădinițe din Târgoviște
Eveniment cultural sensibil la Biblioteca Garnizoanei Târgoviște
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Au debutat lucrările pentru modernizarea DJ 720 A
Amenzi de 362.000 lei și 70 de tone de deșeuri confiscate în cadrul unei acțiuni fulger a Gărzii Naționale de Mediu
Norvegia, promovată la Târgoviște
Vot european la 16 ani
PSD Dâmbovița anunță lista candidaților pentru alegerile locale
Sinaxă monahală la Arhiepiscopia Târgoviște
Detectoare de fum montate de pompieri în locuințe


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale