Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.04.2015 00:15


A A

Autoritatea Electorală Permanentă, în controale în Dâmbovița

❚ După ce a verificat activitatea primăriilor, AEP a ajuns la partide și a început cu PSD Dâmbovița ❚ Potrivit vicepreședintelui PSD Fănuț Costea, controlul Autorității Electorale este binevenit, iar rezultatele vor fi făcute publice ❚ Unele dintre primăriile verificate de AEP în Dâmbovița au fost chiar sancționate, motivul fiind că nu au scos la timp persoanele decedate din Registrul Electoral ❚ Dacă la Primăriile Malu cu Flori și Pietrari, edilii și-au recunoscut vina și au plătit amenzile, la Văleni Dâmbovița, primarul nu știa de nicio sancțiune a Autorității Electorale

ANA MARIA POPESCU


Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), în control la partidele politice din județul Dâmbovița! Săptămâna aceasta a fost rândul Partidului Social Democrat să fie verificat.

Așadar, salariații AEP s-au pus pe verificat veniturile și cheltuielile Organizației Județene a Partidului Social Democrat, iar liderii social-democrați spun că imediat ce se va încheia controlul vor prezenta public concluziile și rezultatele acestuia.

„Suntem în verificarea Autorității Electorale Permanente. AEP verifică veniturile și cheltuielile organizației județene pe anul 2014. Acest control se va desfășura întreaga săptămână, iar atunci când se vor trage concluziile le vom prezenta într-o conferință de presă, vă vom da toate datele și rezultatele acestui control care este binevenit, în contextul în care legea privind finanțarea partidelor politice este în dezbatere pe Codul Electoral”, a precizat vicepreședintele PSD Dâmbovița, Fănuț Costea.

 

Amenzi în primării

Și unitățile administrative teritoriale din județul Dâmbovița au fost verificate de AEP, iar unele dintre ele au fost chiar sancționate pentru că au „omis” să scoată persoanele decedate din Registrul Electoral în termenul prevăzut de lege.

Potrivit unui comunicat de presă remis redacției noastre de către Filiala Sud-Muntenia a Autorității Electorale Permanente, Primăriile Pietrari, Văleni Dâmbovița și Malu cu Flori au primit amenzi în valoare de 1000 lei fiecare pentru neregulile constatate de salariații AEP. Edilul de la Malu cu Flori și secretarul de la Pietrari și-au recunoscut greșeala și au plătit fără comentarii amenzile.

Toma Procopie, primarul comunei Malu cu Flori, a precizat:

„S-a constatat că primarul nu a radiat din Registrul Electoral în termenul legal, de 24 de ore de la luarea la cunoștință, 14 decese, care s-au înregistrat în perioada 20 iulie 2014 – ianuarie 2015. Am greșit, am plătit, pe salariatul care nu și-a făcut datoria l-am sancționat. Asta este… De acum încolo o să fim mai atenți. Mi-au dat amendă 1000 lei și am plătit 500 lei în 24 ore. Fata care a lucrat nu a fost atentă, a greșit și am plătit eu. A fost o problemă la noi, am eliberat secretarul din funcție pe o perioadă de 6 luni, a fost o mică neconcordanță, trebuia să verifice și nu a verificat, în sfârșit a greșit, am sancționat-o, iar eu am plătit banii”, a recunoscut primarul.

De asemenea, secretarul Primăriei Băleni, Alina Coman, a precizat:

„În urma unui control al Autorității Electorale Permanente a fost sancționată Primăria Pietrari, în special eu am fost sancționată, pentru faptul că nu s-au operat ultimele trei decese în Registrul Electoral în timpul prevăzut de lege. Amenda am achitat- o personal și dovada a fost transmisă Autorității Electorale Permanente”. În schimb, edilul de la Văleni ne-a mărturisit că nu are habar să fi primit vreo sancțiune de la Autoritatea Electorală Permanentă. „Nu știu pentru ce am fost amendat. Nu știu să fi primit vreo amendă de la AEP. Nu am fost anunțat că am fost amendat. Nu știu nimic de nicio amendă”, a repetat Gheorghe Lungu, primarul comunei Văleni Dâmbovița



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale