Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



03.09.2015 00:10

Condiții mizere pentru George Preda și colegii săi


A A

Atleții din vestiarul groazei!

Atleții din vestiarul groazei!
Imagini din vestiarul unde se echipează George Preda și alți atleți de valoare ai județului. Nu poți rămâne acolo mai mult de câteva minute, pentru că mirosul de igrasie este insuportabil

❚ Câțiva atleți aleargă pe pista stadionului Eugen Popescu, care îți respinge privirea, încât ți-e și teamă să o calci. Nu există zgură, doar pământ și pietre, așa că devine o aventură să alergi peste ea ❚ Vestiarul atleților este situat chiar lângă grupurile sanitare de la stadion, iar mirosul... te dă pe spate. Și nu de la WC-uri, care sunt curate și îngrijite, ci de încăperea care găzduiește sportivii ❚ „Ajungem la stadion cu o jumătate de oră înaintea copiilor, pentru a aerisi, dar tot nu se poate respira. Nu poți să stai acolo mai mult de un minut, pentru că riști să te îmbolnăve ști. Avem un singur duș, vă dați seama că așteaptă săracii și câte o oră până la vine rândul”, povestesc jenați antrenorii ❚ „S-a făcut atâta caz că nu a luat George Preda medalie la ultimele Campionate Naționale, dar nu a venit nimeni să vadă în ce condiții se pregătește. Nu acuzăm pe nimeni, știm că sistemul ne pune și el piedici, dar nici nu putem face tot timpul minuni”, vorbește cu amărăciune Nicu Guțoiu ❚ La puțin timp o întâlnim și pe Georgiana Paic-Filip, proaspătă mămică. Are un titlu european la lupte senioare și 10 naționale, consecutiv. „Știți câți bani am primit eu anul trecut ca sportiv? Două indemnizații de câte 500 lei. Poți trăi cu acești bani un an de zile?”

COSTIN MIHAI

 


 

Am făcut pasul către septembrie, însă parcă e mai cald decât în luna lui Cuptor. Câțiva atleți aleargă pe pista stadionului Eugen Popescu, care îți respinge privirea, încât ți-e și teamă să o calci. Nu există zgură, doar pământ și pietre, așa că devine o aventură să alergi peste ea. Atleții o fac, că n-au încontro, în schimb voleibalistele, venite la o mișcare în aer liber, aleargă pe marginea terenului, dar pe gazon. Sunt urmărite de un staff întreg și coordonate de cel mai în vogă preparator fizic din voleiul românesc, Nenad Djurovic, ,,furat” de la campioana Alba Blaj. Se spune că e foarte bun, dar și că lucrează pe câteva mii de euro lunar, altfel probabil nu ar fi venit în Târgoviște nici măcar în vizită. Baxurile de apă rece sunt din belșug pentru voleibalistele de la CSM Târgoviște, în timp ce atleții se hidratează la cișmelele de la stadion sau la chiuveta vestiarului.

Dacă vizitați stadionul, mergeți să vedeți și în ce hal trăiesc atleții!

„Dacă aveți curaj să intrați, vă invităm în vestiarul nostru”, sună îndemnul antrenorilor Nicolae Guțoiu și Desdemona Banu. Vestiarul atleților este situat chiar lângă grupurile sanitare de la stadion, iar mirosul... te dă pe spate. Și nu de la WC-uri, care sunt curate și îngrijite, ci de încăperea care găzduiește sportivii.

,,Ajungem la stadion cu o jumătate de oră înaintea copiilor, pentru a aerisi, dar tot nu se poate respira. Chiar dacă s-au efectuat lucrări de renovare în urmă cu doi ani, igrasia a revenit rapid și a pus stăpânire cel mai rău pe vestiarul băieților. Nu poți să stai acolo mai mult de un minut, pentru că riști să te îmbolnăvești. Nici nu putem să-i lăsăm pe toți într-un vestiar, pentru că sunt și fete, astfel că băieților le mai permitem să se schimbe la baie. Avem un singur duș, vă dați seama că așteaptă săracii și câte o oră până la vine rândul”, povestesc jenați antrenorii.

Ne pierdem campionii locali! Ne batem joc de ei!

Dacă la baschet și la volei se vorbește despre preparator fizic, medic, maseur, salarii de mii de euro, medicație și trei mese pe zi asigurate de club, sunt atleți care nu au nici măcar încălțăminte sport, alergând cu ce se nimerește. Câțiva s-au lăsat, chiar dacă erau promițători, au ales să plece la muncă în străinătate.

,,S-a făcut atâta caz că nu a luat George Preda medalie la ultimele Campionate Naționale, dar nu a venit nimeni să vadă în ce condiții se pregătește. Priviți cum se face atletism la Târgoviște și ce le oferim noi acestor copii! Nu acuzăm pe nimeni, știm că sistemul ne pune și el piedici, dar nici nu putem face tot timpul minuni”, vorbește cu amărăciune Nicu Guțoiu.

Atât el, cât și colegii, dar și sportivii de la atletism, merită nu doar respect, ci și o susținere mai mare. An de an, atletismul dâmbovițean a adus medalii la nivel național și chiar mai sus, în condiții care par desprinse din vremuri primitive.

1000 lei pe an pentru Georgiana Paic-Filip, de 10 ori campioana României la lupte!

La puțin timp o întâlnim și pe Georgiana Paic-Filip, proaspătă mămică. Este vicecampioană europeană la lupte senioare și 10 naționale, consecutiv.

„Știți câți bani am primit eu anul trecut ca sportiv? Două indemnizații de câte 500 lei. Poți trăi cu acești bani un an de zile? Noroc că am un serviciu și trebuie să mă descurc cu salariul de profesor, să-mi pot întreține acum și copilul”.

Atenție mare despre cine vorbim! Reluați rezultatele Georgianei, pentru a înțelege cât de prost sunt gândite legile sportive în România, și chiar regulile la nivel local. Cum se alocă zeci de miliarde anual pentru echipele de baschet, de volei și chiar de fotbal, la fel de bine trebuie susținuți și campionii de la alte sporturi, în special cei care activează pe discipline olimpice.

Cei care pot să schimbe, au datoria să îndrepte aceste lucruri și să susțină valorile sportive ale județului. Am pierdut deja foarte multe și avem impresia că totul a fost programat să se întâmple astfel. Cineva a avut grijă ca sporturile individuale să dispară ori să trăiască la limită, pentru ca toată susținerea publică să se îndrepte către cele de echipă.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rezultate bune la baschet și fotbal
CSM Târgoviște își recapătă strălucirea
Urban Titu se desprinde la Liga a 4-a
Etapă Interjudețeană de juniori la Nucet
Un dâmbovițean la Youth Council Coaches
Înfrângere dură la baschet
Cu CSA Steaua să joace juniorii Chindiei!
Sesiune de antrenamente sub egida FRF
Interliga Dâmbovița s-a jucat duminică la Bucșani
Adunare Generală la AJF Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale