Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



11.11.2015 00:15

Poșta redacției


A A

"Atenție la stradă!"

(fragment dintr-o scrisoare deschisă)


„Nu mai știu demult ce înseamnă politica. Vârsta, experiența, viața în sine au făcut să mă debarasez de acest balast. (...) Sticla însă nu mă lasă, văd și eu ca tot omul fierberea... E bună aceasta? E momentul ACUM pentru un ALT COLECTIV?

Personal cred că NU! Trebuie mare atenție, chibzuință, cerebel și apoi adunarea. Să nu uităm MAIDANUL ucrainian. Cu ce s-au ales vecinii noștri? Au pierdut teritorii imense și o bucată de rai: Crimeea! Destabilizatorii stau la pândă și așteaptă momente de criză pentru a se lansa în afaceri uluitoare. (...) Orice destabilizare duce la distrugere. Ieșirea necontrolată în stradă poate însemna incendierea țării. E clar că trebuie să înlocuim toată clasa politică. E clar că 90% dintre politicieni sunt corupți. E clar că trăim prost și fără rost! E necesar un punct zero. Cel din ’89 nu a fost zero, a mai avut o virgulă și câteva mii de zecimale!

Da, e nevoie de un nou început. Un început ADEVĂRAT. Da, e clar că doar STRADA îl poate face. Atenție însă, mare atenție cum trebuie făcut acest nou început. ªi mineriadele s-au vrut a fi începuturi. De revoluție nici nu mai vorbim. Dar n-au fost. Nici Piața Universității. Nici Târgu Mureș. Au rămas doar cruci. Nu multe, ca la vecinii noștri ucrainieni, dar suficiente pentru a înțelege că haosul înseamnă destabilizare și crimă. Așadar, atenție! Vorba lui Rebreanu: «Nu-l citiți pe Ion ... invers!, el nu înseamnă Noi!».

Noi putem fi noi numai dacă ne folosim doar inteligența, perspicacitatea și clarviziunea. Eu nu cred că demisia lui Ponta a rezolvat ceva. Ponta nu a avut nicio vină pentru Colectiv. Are el multe bube (poate), dar acest nefericit caz nu poate fi pus în capul lui. Sunt alții care trebuie să plătească. Nu era nici timpul pentru o demisie! (...) În fine, dar parcă nu-mi vine să închei (Slavici zicea așa!), fără să întreb: ce am învățat din cazul Colectiv și «colectivele» nocturne din Capitală? Am învățat că suntem fragili, chiar și în momente de distracție, că suntem la mâna (mila) Domnului și că habar nu avem cum să ne ASIGURĂM viața!

Totdeauna așteptăm un înger salvator. Așteptăm o protecție divină, politică, norocoasă (!) ca și cum EU-l din noi nu mai există!"

 

Vasile Neagu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Carnea de miel, un lux pentru mulți români în acest an de Paște
Cum fac față dâmbovițenii noilor scumpiri
Comasarea alegerilor locale și europarlamentare
Dâmbovițenii, îngrijorați de facturile mari de la utilități
România în Spațiul Schengen
Protestele angajaților din sistemul public, în vizorul opiniei publice
Factura la gaze în iarnă, cu prețuri plafonate
Restricțiile la plățile cash, luate la „bani mărunți”
Dâmbovițenii salută măsura plafonării prețurilor la alimente
Dâmbovițenii, îngrijorați de creșterea prețurilor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Haosul public și distrugerea națiunii române

GEORGE COANDĂ


România a intrat într-o periculoasă stare de haos public produsă de o dramatică degringoladă. Vinovații sunt și din lăuntrul său și din afara sa. Iar vinovații din lăuntrul său sunt cei cărora le încredințăm puterea cu mâna noastră, adică prin vot. Lipsiți de demnitate patriotică, de responsabilitate față de cei care le-au încredințat puterea ca să le diriguiască soarta, nu... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale