Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro18.12.2018 00:15

Recomandările polițiștilor pentru prevenirea furturilor din locuințe


A A

Atenție la colindători!

Atenție la colindători!

LIVIU DOBRE


În această perioadă, premergătoare Ajunului Crăciunului, având în vedere obiceiul colindatului, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița atrag atenția cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri preventive pentru a combate furturile din locuințe.

● Acordați o atenție deosebită persoanelor care intră în locuința dumneavoastră cu pretextul de a vă colinda.

● În momentul în care primiți colindătorii, nu expuneți la vedere, în locuință, obiecte de valoare care pot atrage interesul hoților și nu discutați despre bunurile din interior, chiar dacă aceștia se arată încântați de anumite obiecte. ● Nu intrați în discuții cu persoanele aflate sub influența băuturilor alcoolice întrucât, pe fondul unor nemulțumiri, acestea pot manifesta un comportament agresiv.

● Instruiți-vă copiii ca, atunci când sunt singuri acasă, să nu deschidă ușa persoanelor necunoscute, indiferent de motivul invocat.

● În cazul absențelor îndelungate de la domiciliu, apelați la o persoană de încredere să vă supravegheze locuința sau să acționeze în așa fel încât să nu se sesizeze lipsa dumneavoastră!

● Când plecați de acasă încercați să creați aparența că se află cineva în locuință, prin diverse metode, respectiv prin instalarea unor dispozitive de aprindere și stingere automată a luminilor în locuință sau prin colectarea frecventă a corespondenței de către un vecin sau o persoană de încredere.

● Dacă plecați pentru o perioadă scurtă, puteți aprinde luminile, radio-ul sau televizorul.

● Încuiați ușile chiar și atunci când sunteți la domiciliu sau plecați pentru câteva minute.

● Nu depozitați în locuință sume importante de bani sau obiecte de valoare însemnată.

● Nu lăsați bilete în ușă sau mesaje pe robotul telefonic prin al căror conținut să informați străinii că ați plecat de la domiciliu!

● Atenție la postările pe rețelele de socializare! Mesajele dumneavoastră pot constitui o invitație pentru răufăcători.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Turiști israelieni, ajutați de jandarmii montani
Peste 900 de cazuri de îmbolnăviri prin afecțiuni respiratorii
ISU Dâmbovița, sute de activități instructiv-preventive
Întreruperi de energie electrică
Nu există încă bani pentru cererile SLÎ Dâmbovița
Ninsori, viscol și polei
Construcțiile, pe val în mediul rural
Peste 70 de cazuri de rujeolă în Dâmbovița
"Condiții foarte proaste pentru polițiștii din mediul rural"
Întreruperi de energie electrică


Editorial

Țațele de la Strasbourg

GEORGE COANĂ


Este de neînțeles, pentru orice român de bun simț, ce duh necurat, ca să nu spun streche, bântuie mintea unor conaționali parlamentari în Parlamentul European de la Strasbourg, care țin morțiș să se facă de râs. De fapt, fac de râs și România. Indiferent ce cred unii și alții despre premierul Viorica Dăncilă și despre partidul al cărei membră este, eu spun că femeia asta a reușit să se... [citește tot...]Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale