Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



26.12.2014 21:42

ANM avertizează:


A A

Cod Portocaliu de ninsori

Cod Portocaliu de ninsori

UPDATE :: Mai multe detalii în articolul Dâmbovița, sub avertizări de vreme extremă

 

 


 

UPDATE :: Comunicat de presă  
 
          Administrația Națională de Meteorologie a actualizat  ATENȚIONAREA METEOROLOGICĂ – COD GALBEN, din data de 27.12.2014,  valabilă pentru județul Dâmbovița, după cum urmează:


Avertizare Meteorologică de COD GALBEN

pentru intervalul 28 decembrie, ora 20 – 29 decembrie, ora 20, 
fenomenele vizate : ninsori, viscol, precipitații mixte, polei.
     Începând de duminică seara (28 decembrie) ninsorile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a țării, iar în jumătatea sudică a Moldovei, cea mai mare parte a Munteniei și nordul Olteniei vor fi abundente și se va depune un strat nou și consistent de zăpadă. În Dobrogea, iar în prima parte a nopții și în jumătatea de sud-est a Munteniei, precipitațiile vor fi mixte și se va depune polei.
     În Muntenia, Moldova, Dobrogea și estul Olteniei, vântul se va intensifica și va depăși la rafală 70 km/h, viscolind și troienind zăpada.
 
Avertizare Meteorologic de COD PORTOCALIU

pentru același interval, 28 decembrie, ora 20 – 29 decembrie, ora 20, fenomenele vizate : ninsori, viscol, precipitații mixte, polei.
 
      În județele Buzău, Vrancea, Brăila, Ialomița, Galați, Vaslui, Bacău, precum și în zona de munte a județelor Argeș, Dâmbovița și Prahova, în a doua parte a nopții de duminică spre luni și în cursul zilei de luni, 29 decembrie, cantitățile de precipitații vor depăși izolat 40...50 l/mp. Vântul va avea rafale de peste 70 – 80 km/h, viscolind și troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.
 
 
 
      Au fost atenționate comitetele locale pentru situații de urgență care au obligația instituirii serviciului de permanență la sediul instituției pentru a se putea interveni în timp util în cazul apariției unor evenimente deosebite. De asemenea, având in vedere faptul că atentionarea meteo vizează și fenomene de intensificări ale vântului, primarii unităților administrativ teritoriale vor menține un contact permanent cu operatorii de distribuție a energiei electrice pentru ca echipele de intervenție să acționeze operativ în cazul producerii de avarii la rețelele electrice.
    
 
 Biroul de presă al Instituției Prefectului


 

Comunicat de presă

 
    Administrația Națională de Meteorologie a emis două atenționări meteorologice – COD GALBEN, valabile și pentru județul Dâmbovița, după cum urmează:
COD GALBEN pentru intervalul  26 decembrie, ora 20 – 27 decembrie, ora 20, fenomenele vizate fiind ninsori, intensificări ale vântului, precipitații mixte, polei.
 În intervalul menționat, în sudul, sud-estul și local în centrul țării, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali va ninge și se va depune strat de zăpadă, ce va depăși local 20 cm. În Dobrogea, iar în prima parte a nopții de vineri 26 decembrie spre sâmbătă 27 decembrie și în Muntenia și Oltenia, precipitațiile vor fi mixte și, izolat, vor fi depuneri de polei.      Vântul se va intensifica în sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și în sudul Olteniei, unde rafalele vor depăși 45...55 km/h, viscolind temporar ninsoarea.
COD GALBEN pentru intervalul 28 decembrie, ora 20 – 29 decembrie, ora 23,  fenomenele vizate fiind: ninsori, intensificări ale vântului, precipitații mixte, polei.
     Începând de duminică seara (28 decembrie) ninsorile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a țării, iar în sud și sud-est vor fi abundente și se va depune un strat nou și consistent de zăpadă. În Lunca Dunării și în Dobrogea precipitațiile vor fi mixte și se va depune polei.       În cea mai mare parte a Munteniei, în jumătatea de sud a Moldovei, în Dobrogea și în estul Olteniei, vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de peste 70 km/h, viscolind și troienind zăpada.
În urma acestor atenționări au fost informate Comitetele locale pentru situații de urgență care au obligația de a institui permanența la sediul Primăriilor precum și monitorizarea cu atenție a evoluției fenomenelor hidrometeorologice la nivelul fiecărei localități.
Avand in vedere faptul că atentionarea meteo vizează și fenomene de intensificări ale vântului, primarii unităților administrativ teritoriale vor menține un contact permanent cu operatorii de distribuție a energiei electrice pentru ca echipele de intervenție să acționeze operativ în cazul producerii de avarii la rețelele electrice.
 
 
 
Biroul de presă al Instituției Prefectului

 

Nota redacției:



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Modernizare și reabilitare extensivă în școli și licee
ÎPS Nifon, întâlnire cu noua conducere UVT
Polițiștii, în dialog cu școlarii
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Scandalagii reținuți de polițiști
Mobilier modern în 31 de școli și grădinițe din Târgoviște
Eveniment cultural sensibil la Biblioteca Garnizoanei Târgoviște
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Au debutat lucrările pentru modernizarea DJ 720 A
Amenzi de 362.000 lei și 70 de tone de deșeuri confiscate în cadrul unei acțiuni fulger a Gărzii Naționale de Mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale