Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



18.03.2015 00:19

Editorial


A A

Atac penal la... Codurile Fiscale

Atac penal la... Codurile Fiscale

ALINA MAVRODIN VASILIU


Dan Șova și Darius Vâlcov sunt doar două dintre numele grele cu care DNA a dat semnalul încă de vineri că începe (în forță!) atacul la guvernul Ponta. Să nu sărim din schema asta nici reținerea lui Radu Mazăre, primarul Constanței, dar mai ales încătu șarea primarului Sectorului 5, celebrul Marian Vanghelie, pe care analiștii „pe justiție” îl numesc „râma”.

Adică momeala cu care procurorii DNA vor încerca să prindă peștii cei mari din partidul care l-a ejectat pe Vanghelie (Marean zicea că a fost „ejaculat”). Nu este deloc întâmplătoare suprapunerea reținerii lui Mazăre și Vanghelie peste cererile DNA de încuviințare a arestării preventive a foștilor miniștri Șova și Vâlcov. Cine mai crede în coincidențe înseamnă că nu e de pe planeta asta. Ziua de vineri, 13 martie a.c., va deveni peste timp o pagină de referință în istoria mega-proiectului politic denumit „căderea Guvernului Ponta”. Căderea penală, după cum vedem c-a luat-o-n brânci pe scările DNA.

Chemarea „la ordin” a miniștrilor cabinetului Ponta, acum de când nici serviciile nu mai sunt ce-au fost odată, anunță vremuri dure. Adică vreau să zic, fără să mă dezic, că îmi pare mai mult decât straniu faptul că despre niște miniștri aflăm că sunt corupți abia după 7-8-10 ani de la așazisa comitere a faptelor și numai după ce aceștia sunt implicați în mari proiecte guvernamentale care „riscă” să aibă succes. Asta nu se iartă în politica mioritică! Minciuna,corupția, demagogia și incompetența - da. S-au iertat cu anii. Și cu... ANI! Am văzut ce s-a întâmplat dacă omul potrivit a fost pus politic pe scaunul potrivit cu interesele fostei puteri. România, cea lăudată în rapoartele MCV pentru activitatea instituțiilor sale anti-corupție, a avut parte de jaf de zeci și sute de milioane de euro, cu lupii „democrați” puși paznici la stânele bugetului.

Dar competența profesională și, mai ales, determinarea de a trece de la vorbe la fapte, astea nu se iartă! Niște persoane importante își amintesc brusc de la o vreme că ministrul care dă astăzi dovezi incontestabile de competență a fost în trecut corupt, fără să ni se explice vreodată de ce nu l-au înhățat atunci organele fostei puteri responsabile cu anticorupția și cum de o fac abia acum organele actualei puteri. Culmea-culmilor este că, în mare parte, sunt aceleași organe cu aceiași anticorupți în funcție, pe care îi vedem că cer abia după 7-8 ani arestarea unora cu ștate vechi în administrația publică.

Dar pe organele astea nu le întreabă nimeni de sănătate? Nu de alta, dar poate părea complicitate din partea lor, ba chiar și o posibilă favorizare a infractorilor în caz că i-a lăsat cu nemiluita pe corupți să fure, să încaseze mite de milioane de euro și să vămuiască toate contractele de investiții cu 10-20%, așa cum ne spun procurorii, abia acum! Sau te pomenești că în trecut o fi fost vreo comandă politică pentru a se fura sub protecția celor care puneau serviciile statului la dispoziția liderilor politici beneficiari finali ai mitelor? Orice vedem și orice ni se spune, se cuvine totuși să constatăm că prezumția de nevinovăție se află în mare suferință în această perioadă grea pentru Guvernul Ponta. Și nu doar pentru el, ci și pentru familiile unora dintre înalții demnitari ai PSD-ului.

Chiar premierul a recunoscut că-i este greu să găsească un „kamikaze” în locul lui Darius Vâlcov, la Ministerul Finanțelor. Apoi, ce să înțelegem din avertismentul deputatului PSD Oana Mizil, care a demisionat imediat după ce a dat declarații la DNA? Ea jelea: „Victore, Victore, îmi pare rău de tine și de Daciana”! A doua zi, iubitul ei, Marian Vanghelie, a fost mult mai explicit la ieșirea din DNA, cu cătușele la mâini. „Păstrez câte un loc în celulă pentru Ponta și Dragnea”. Până seara, Dan ?ova și Darius Vâlcov, doi apropiați ai premierului Ponta, au dat deja declarații de „suspect” în fața procurorilor DNA. Tot ca din „întâmplare”, a doua zi fostul și actualul președinte s-au repezit să-l desființeze public pe Darius Vâlcov, cerându-i demisia din funcția de ministru al Finanțelor, fără ca Victor Ponta să-l mai poată apăra. Impresia publică deplorabilă este că Vâlcov a fost executat penal nu pentru faptele de-acum 7-8 ani denunțate din pușcărie de un fost consilier al lui Băsescu, ci pentru recentele Coduri Fiscale.

Acestea aduc mult așteptatele reduceri de TVA care pot scoate România din chingile fiscalității uriașe. Dar ar putea să și propulseze Guvernul Ponta la cote foarte înalte în încrederea românilor, ceea ce, politic vorbind, nu pot admite unii să se întâmple! Și asta-i doar începutul care vizează sfârșitul actualului guvern. Cu orice preț politic, chit că toți românii îl plătesc! Dacă Guvernul Ponta n-a plecat de bună voie în iarnă, așa cum i s-a cerut, pleacă forțat în primăvară. Ba și cu tinichele penale în coadă! Mi-e teamă că din războiul ăsta nici măcar Victor Ponta nu se mai poate salva.

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale