Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



08.12.2014 00:19

Editorial


A A

Atac la Ponta pentru dezbinarea PSD

ALINA MAVRODIN VASILIU


Am în cap o grămadă de alte subiecte despre care cred că merită să vorbim în aceste ultime zile ale lui 2014. Dar cum trăim într-o țară în care politica ne ocupă tot timpul, nu pot să sar peste subiectul zilei și nici să-l ocolesc. Iar acela este Guvernul PSD cu sau fără Ponta. Sau poftim, dacă interesează pe cineva părerea mea, subiectul zilei s-ar putea numi pe șleau: atac la guvernul Ponta pentru dezbinarea PSD. El se dă și din exterior și din interior, și de la stânga la dreapta, și de sus în jos și viceversa.

Nu m-oi apuca să despic firul în patru fiindcă nici n-am pretenția că m-aș pricepe la așa ceva și, oricum, de-aș vrea s-o fac, îmi lipsesc elementele esențiale care, de obicei, nu zburdă pe scena publică, ci doar prin culisele politicii. Dar așa, ca simplu cetățean, votant și mai ales contribuabil la bugetul statului, care buget reprezintă de fapt și el o mare miză a acestui atac la guvernul Ponta, îmi exprim o părere câtă vreme acest Jurnal mi-o cere cu încăpățânare. Ca jurnalist cu două decenii de rezistență în jungla „democratică”, pot spune că lupta pentru supraviețuire mi-a dezvoltat un simț în plus cu ajutorul căruia detectez bombele politice înainte ca ele să explodeze și îi miros de la o poștă pe fitiliștii de profesie.

Tocmai de aceea nu m-am ferit să scriu despre capcanele întinse guvernului Ponta și de către adversarii declarați, dar și de către așa-zișii lui prieteni, pericolele pândindu-l la tot pasul încă de la instalarea cu mare pompă de voturi în 2012. Prea marele succes electoral de atunci a fost și el unul dintre pericolele de care făceam vorbire mai sus. Pe de-o parte ispita atotștiutorului și atotcunoscătorului călare pe situație a funcționat din plin și-n cazul tânărului premier. Pe de altă parte, invidia adversarilor săi politici alungați în chip rușinos de la guvernare în 2012 le-a stârnit cele mai aprige reacții și ambiții de-a distruge USL-ul bucată cu bucată și lider cu lider.

După cum ne-o arată vremurile, i-a venit rândul și lui Victor Ponta să-și bea cupa amărăciunii până la fund. Aflu că sunt mulți cei care cred că este nedrept, în bună măsură, ce i se întâmplă, fiindcă dacă ar fi să luăm în calcul numai termenele de comparație pe care le avem la dispoziție, nu e de înțeles de ce Emil Boc, a cărui guvernare a stârnit mânia poporului, a meritat să stea patru ani prim-ministru, iar Ponta – nu și nu! Singura explicație ar putea fi aceea că Emil Boc a fost sluga perfectă, umilă și docilă a lui Traian Băsescu, în timp ce Victor Ponta a dat și dovezi de independență pe lângă cele de „coabitare” cu tătucul de la Cotroceni. În paranteză fie spus, Traian Băsescu a profitat din plin de ele, iar Victor Ponta a avut numai de pierdut de pe urma lor.

Dacă din 2012 încoace și-ar fi repetat zi și noapte că „poporul are întotdeauna dreptate” și i-ar fi respectat dorința de a-l alunga pe Traian Băsescu de la Cotroceni, sunt sigură că n-ar mai fi ajuns în situația ingrată din seara de 16 decembrie a.c. când a pierdut alegerile prezidențiale, consolându-se cu sloganul de mai sus. ªi nici în situația de acum, când e pe cale să-și piardă și mandatul de prim-ministru, ba chiar și pe cel de președinte al PSD-ului. Unde mai pui că nici DNA-ul nu stă degeaba în ceea ce-l privește!

Ieșirea dezlănțuită a lui Traian Băsescu de la sfârșitul săptămânii trecute mă face să cred că acesta, așa cum ne-a avertizat, va fi președinte la Cotroceni până în ultima zi și că-și dorește ca aceasta să fie ultima zi și pentru Victor Ponta la Palatul Victoria. Setea lui de răzbunare face să nu mai conteze faptul că într-o țară democratică, victoria lui Klaus Iohannis nu poate anula cele peste 5 milioane de voturi ale învinsului Victor Ponta, pe care s-ar cuveni să le descifrăm într-o recunoaștere a meritelor guvernării lui Victor Ponta.

Logica elementară și de bun simț ar fi trebuit să-l îndemne pe Traian Băsescu să nu fie tocmai el cel care să-i ceară demisia lui Victor Ponta. Dacă Palatul Cotroceni a rămas sub ocupația celui demis cu 7,4 milioane de voturi în 2012, multă lume nu înțelege de ce la Palatul Victoria nu și-ar putea continua guvernarea Victor Ponta, ales cu peste 5 milioane de voturi. Până la urmă, greșeli au făcut și unii, și alții, au plătit și unii și alții, dar în acest moment mi se pare nu doar ilogic, ci de-a dreptul periculos și vădit nedemocratic să fie decapitat Guvernul Ponta numai pentru că asta este ambiția lui Traian Băsescu: de a arăta că poporul nu are niciodată dreptate!

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale