Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



03.09.2015 00:12

La Târgoviște și la Runcu, pentru toți tinerii interesați,


A A

ASTRO 2015: Gala educației non-formale prin astronomie

ASTRO 2015: Gala educației non-formale prin astronomie

informație de presă


Societatea Astronomică Română de Meteori organizează ASTRO 2015 – Gala educației non-formale prin astronomie pentru tineret, eveniment la care participă entități fizice și juridice din România care au derulat, derulează sau sunt implicate sub diverse forme în proiecte, activități și acțiuni dedicate astronomiei și educației prin astronomie.

Acțiunea are loc la Târgoviște și centrul turistic Runcu Stone în perioada 4-9 septembrie 2015. În cadrul evenimentului, la Târgoviște, pe data de 4 septembrie, începând cu ora 10.00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene I.H. Rădulescu se va desfășura Gala de astronomie în cadrul căreia participații, persoane fizice și juridice din țară (observatoare și planetarii, instituții de învățământ, asociații și cluburi de astronomie) își vor prezenta activitățile organizate în ultimul an de activitate, iar în zilele următoare, la centrul turistic Runcu Stone să fie organizate ateliere de lucru unde se vor pune bazele constituirii, în premieră națională, a unui Calendarului național de activități astronomice și educativ non-formale pentru anul 2016 (care se dorește apoi să fie permanentizat), în care să poată fi înscrise online toate activitățile astronomice care se desfășoară în țară pe parcursul unui an, precum și proiectele și programele permanente de astronomie la care să poată avea acces tinerii din România.

În cadrul Galei de astronomie, vor fi oferite recunoașteri entităților care și-au dovedit implicarea în promovarea astronomiei și a educației prin astronomie în România în ultimul an de activitate. O expoziție de astrofotografie va fi prezentă la Salonul Editorial I.H. Rădulescu și în cadrul Zilelor Cetății Târgoviște. ASTRO 2015 – Gala educației nonformale prin astronomie pentru tineret are ca scop facilitarea dezvoltării programelor de educație non-formală prin astronomie și stimularea participării tinerilor preocupați de astronomie la acțiuni de educație non-formală prin astronomie într-un cadru organizat la nivel național.

Este un proiect de tineret finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului, având parteneri Biblioteca Județeană „I.H. Rădulescu” Dâmbovița și Fundația Județeană pentru Tineret Dâmbovița. Participarea la evenimentele desfășurate la Târgoviște în cadrul proiectului este deschisă publicului, accesul fiind gratuit.

 

Valentin Grigore, președinte SARM



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor
Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani
228 de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Percheziții într-un dosar de trafic de persoane


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale