Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



27.05.2019 00:19

Editorial


A A

Asalt în "agora" electorală. Scena politică a sărit în aer

Asalt în

GEORGE COANDĂ


Până la ora când am luat hotărârea să redactez acest editorial, prezența la urne era una impresionantă raportată la ultimele alegeri din meleagul mioritic. Se poate aprecia că datele oferite de această prezență au fost surprinzătoare. Deci, neașteptate. Românii, dacă este să tragem din capul locului o concluzie, după ani îndelungați de dezamăgire, au simțit, lăuntric, o trezire de conștiință civică și, de ce nu, patriotică și europeană. Aș putea zice că, românii, duminică, 26 mai, anul de grație 2019, au pus de o revoluție electorală. (N.B. În următorul editorial voi comenta rezultatul politic al votului, exit-poll-urile fiind doar orientative, certitudinea dândumi- o comunicatul final al Biroului Electoral Central). Și cum, în mod deosebit, ne interesează cum au votat, numeric, dâmbovițenii, rezultă că nu s-au sfiit să ia cu asalt secțiile de votare și să-și exprime democratic dreptul de a alege într-un fel sau altul. De reținut: dâmbovițenii, la unison cu toți ceilalți români. Au conștientizat că și de ei depinde viitorul Uniunii Europene și, pe cale de consecință, și soarta lor. Așadar, europenismul românilor, ca stare, și de spirit, și existențială, și-a spus răspicat cuvântul. Ei, bine, cine-i mai poate suspecta/acuza de euroscepticism? Nimeni. Ori, cine știe, dușmanii României, că există și de ăștia. Oculți. Că românii au simțit, cum am mai spus, un imbold ireprosabil de a arăta, și „clasei politice”, și Europei că nu sunt un popor vegetal, că a venit vremea să transmită, prin vot, dorința/voința lor că trebuie, obligatoriu, să fie ascultați, că se impune o altă „schimbare la față a României”, s-a exprimat masiv duminică în „agora” electorală prin acele cozi interminabile și acasă, și în diaspora. Iar pe nepusă masă după... masă, Klaus Iohannis, încălcând legea electorală, conform șmecheriei ăleia că, doar cu emoție se câștigă alegerile, a glăsuit un diversionist îndemn chemare de mobilizare la vot. Bref: remarcabilă participarea tinerei generații la urne. România tânără, iată, privește spre zarea zilei de mâine. Breaking news: scena politică a sărit în aer! Așa cum am promis, vom reveni.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice
Ok, suntem în Schengen...
România, țintă de „linia întâi” pentru țarul Putin (II)
România, țintă de „linia întâi” pentru țarul Putin (I)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale