Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.10.2016 00:17

Ieri, în cadrul ședinței de Consiliu Local Târgoviște


A A

Armonie și proiecte votate pe bandă rulantă

Armonie și proiecte votate pe bandă rulantă

ANA MARIA POPESCU


Înțelegere și armonie în ședința ordinară a lunii octombrie de la Consiliul Local Municipal Târgoviște! Ieri, cei 20 de consilieri locali care au răspuns convocării la ședință s-au înțeles aproape ca frații și în mai puțin de două ore au trecut prin filtrul votului și au votat pe bandă rulantă aproape 60 de puncte și subpuncte aflate pe ordinea de zi a întâlnirii, fără să existe prea multe intervenții și comentarii pe marginea acestora, indiferent că a fost vorba de rectificarea bugetară, aprobarea de planuri urbanistice, acorduri de parteneriat cu forul administrativ județean și instituții de învățământ și sportive sau de acordarea unor înlesniri la plata obligațiilor fiscale pentru persoane fizice și juridice. Consilierii locali municipali au început ședința cu aprobarea cuantumului burselor pentru elevi. Încă din anul 2013, Consiliul Local Municipal a decis să stimuleze performanțele elevilor din ciclurile gimnaziale și liceal din învățământul preuniversitar de stat, drept pentru care an de an aleșii se întâlnesc și decid valoarea acestor burse acordate elevilor cu rezultate bune la învățătură.

În ședința ordinară a CLM de ieri, consilierii au decis ca în acest an școlar cuantumul acestor burse de performanță să rămână la nivelul stabilit anul trecut, respectiv 400 lei pentru bursele municipale de performanță și 100 lei pentru bursele de merit. În prezent municipalitatea acordă aproape 900 de burse elevilor de la școlile și liceele din Târgoviște, cei mai mulți beneficiari ai acestora fiind la Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu”, Școala Coresi și Colegiul Național „Constantin Cantacuzino”. După ce au „tranșat” valoarea burselor de merit și au premiat antrenorii și sportivii legitimați la Clubul Sportiv Municipal pentru rezultatele deosebite obținute la competițiile interne și internaționale, consilierii au decis în unanimitate să intre într-un parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița pentru participare comună la Târgul de Turism al României, eveniment care va avea loc în perioada 17-20 noiembrie la Romexpo-București. Dacă în anii trecuți cele două instituții administrative participau pe cont propriu la acest eveniment dedicat promovării turistice, anul acesta Consiliul Local Municipal și Consiliul Județean Dâmbovița au decis să-și unească forțele și să organizeze un stand comun, mult mai bine pus la punct, în cadrul căruia să se promoveze mai multe obiective de interes turistic și cultural din municipiu și județ.

Contribuția financiară a Consiliului Local Municipal în cadrul acestui proiect este de 60.000 lei, în timp ce Consiliul Județean pune la bătaie suma de 35.000 lei. Consilierii puterii și ai opoziției locale au votat într-o armonie perfectă și proiectul de hotărâre care privea clădirea Restaurantului Parc Chindia. Se pare că proprietarul vrea să vândă acest imobil, iar Primăria ar fi în principiu interesată să-l achiziționeze, însă în niciun caz nu intenționează să ofere prețul destul de ridicat pe care îl cere la momentul acesta proprietarul. Acesta este și motivul pentru care ieri aleșii municipali au decis cu unanimitate de voturi că nu își doresc să-și exercite dreptul de preemțiune asupra acestui imobil situat în Parcul Chindia, adică municipalitatea nu vrea să aibă dreptul de preferință la cumpărarea acestui imobil, și asta pentru că proprietarul exagerează în ceea ce privește prețul de vânzare, ținând cont de faptul că la momentul actual clădirea se află într-un stadiu avansat de degradare. După ce au aprobat și acordarea unor înlesniri la plata obligațiilor fiscale pentru contribuabilii persoane fizice, dar și juridice din municipiul Târgoviște, care dacă își vor achita taxele și impozitele restante până la sfârșitul lunii noiembrie vor fi scutiții de la plata penalităților de întârziere, consilierii au pus punct întâlnirii ordinare a Consiliului Local Municipal din această lună.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’
Muzeul "Casa Romanței" a omagiat Cartea
Șoșocismul de mahala
Constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „TURISM ÎN BUCEGI”
Gabriel Purcaru și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Moreni
Lipsa de medici, „rană deschisă” la Ambulanță


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale