Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



20.04.2015 00:21


A A

Arhiepiscopia Târgoviștei îl acuză de șantaj pe jurnalistul Marius Dumitrache

Arhiepiscopia Târgoviștei îl acuză de șantaj pe jurnalistul Marius Dumitrache

comunicat de presă

Domnul Marius Dumitrache continuă să dezinformeze improvizat și denigrator

În urma articolelor denigratoare ale domnului Marius Dumitrache, scrise pe site-ul său, facem următoarele precizări:

Este regretabil faptul că persoana mai sus menționată continuă să dezinformeze opinia publică, încercând un șantaj murdar la adresa instituției noastre și transmițând semnale, pe diferite căi, în sensul că va opri campania denigratoare, dacă va fi plătit. Precizăm că șantajul reprezintă infracțiune și se pedepsește cu închisoare, conform Art. 207 din Codul penal.

De asemenea menționăm că, în urma articolelor scrise, toate informațiile oferite domnului Dumitrache au fost ignorate sau prezentate trunchiat, cu scopul tendențios de a învrăjbi populația împotriva clerului, practicând un mercenariat abject. Și de această dată, înțelegem să restabilim adevărul și să vă oferim informațiile corecte.

Arhiepiscopia Târgoviștei afimă cu tărie că la Mănăstirea Peștera nu a construit un hotel și că nu face concurență nimănui, mărturie fiind și imobilul prezentat în fotografia postată pe site, care are doar 5 camere de locuit și restul, spații utile Sfintei Mănăstiri, cum ar fi bibliotecă și trapeză.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a decis că anul 2015 este „Anul omagial al misiunii parohiei și mănăstirii azi” și, în consecință, Permanența Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei a decis ca fiecare parohie să desfășoare și un alt gen de misiune socială, respectiv pelerinaje gratuite, cu credincioșii, la mănăstirile din eparhie. De aceea, informația că „preoții sunt obligați” să meargă la Mănăstirea Peștera este FALSĂ, la fel cum și numărul prezentat al preoților, al nopților și prețul invocat, sunt FALSE. Iată cum o bună intenție, aceea de a ajuta cât mai mulți credincioși să poată merge gratuit în pelerinaj, la mănăstire, e transformată într-o acuzație murdară, a unui personaj puțin credibil. Gestul pe care fiecare preot și fiecare parohie îl va face în acest an, acela de a organiza pelerinaje gratuite pentru credincioși, sperăm să se continue și pe viitor. Costurile parohiei pentru acest program sunt de 35 de lei pe noapte (nu 280 lei, așa cum fals a prezentat), pentru 1 persoană, fiind inclus și micul dejun.

Informația oferită în legătură cu „refacerea sediului administrativ al Arhiepiscopiei, precum și plata utilitățiloreste FALSĂ. Nici C.L.M. Târgoviște, nici C.J.D. nu plătesc utilitățile Arhiepiscopiei, iar C.J.D. nu a alocat niciodată „jumătate de milion de euro” pentru refacerea sediului. Realitatea este că C.L.M Târgoviște achită contravaloarea gazelor la bisericile din Municipiu și că ¾ din sediul administrativ al Arhiepiscopiei este proprietatea C.J.D., iar ¼ este proprietatea Centrului Eparhial. În consecință, pentru că expertiza tehnică a arătat că imobilul este în pericol de dărâmare, C.J.D. a alocat doar 200.000 lei (nu jumătate de milion de euro, așa cum fals a afirmat), restul finanțării fiind asigurată de Arhiepiscopie și de Compania Națională de Investiții.

Așa cum ne-a obișnuit, numitul Dumitrache continuă să dezinformeze opinia publică, insinuând că ziua Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon ar fi serbată din bani publici. Nimic mai FALS si ABJECT, deoarece C.L.M. Târgoviște și C.J.D. acordă sprijin financiar pentru manifestările legate de sărbătoarea Sfântului Ierarh NIFON, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, care este cunoscut și venerat de credincio șii români de peste 500 de ani de când a fost canonizat la Târgoviște și Curtea de Argeș, în anul 1517, și ale cărui sfinte moaște se află în Catedrala Mitropolitană din Târgoviște, din anul 2009, și nu pentru actualul ierarh, care printr-o frumoasă coincidență păstorește aici, la 500 de ani după Sfântul Nifon. Ce jalnică ignoranță istorică și culturală posedă pretinsul jurnalist denigrator.

În final, vă aducem la cunoștință că biserica „petroliștilor” din Moreni a început a se construi și cu sprijinul financiar al Petrom, în anul 2003, dar care, după acel an, nu a mai acordat niciodată, vreun ajutor. Ulterior, lucrările au continuat până în anul 2014, când biserica a fost deschisă spre slujire, cu sprijinul multor oameni de bine, donatori și sponsori, și bineînțeles cu sprijinul CJD și CLM Moreni, urmând a începe lucrările de pictură. Menționăm că, din nou, Domnul Dumitrache dezinformează, afirmând că „biserica s-a ridicat cu donații din partea OMV Petrom”.

Domnul Marius Dumitrache, un nostalgic al vremurilor demult apuse, amintind de retorica ziarului Scânteia, înfierează cu mânie proletară, ceva mai liberală, Biserica și pe slujitorii ei. Domnia sa uită că Biserica este unul dintre fundamentele societății de azi și că înainte de a prezenta o situație este bine să se informeze de la sursă și nu să fabuleze. Poate prietenia sau prieteniile ce l-au determinat să scrie cele câteva articole antiecleziale de la finalul verii trecute, l-au intoxicat și acum. Regretăm spiritul jurnalismului comunist și abject al Domnului Dumitrache, de aceea, acum, la finalul sărbătorilor Pascale, rugăm pe Bunul Dumnezeu să-i dea domnului Marius Dumitrache înțelepciune, foarte multă sănătate fizică și psihică, pentru a putea oferi opiniei publice numai informații adevărate și verificate, inclusiv de la persoanele sau instituțiile incriminate.

Hristos a înviat!

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

 

Nota redacției: Întrucât comunicatul Arhiepiscopiei Târgoviștei ne-a fost remis la închiderea ediției, ne-am făcut datoria de a-l publica integral, fără comentarii extinse. Precizăm totuși că site-ul personal al jurnalistului amintit de Biroul de presă al Arhiepiscopiei face publicitate Hotelului Peștera, în condițiile în care jurnalistul invocă în articol o presupusă concurență între Hotelul Peștera și spațiile de odihnă aparținând Arhiepiscopiei. L-am contactat pe senatorul PSD Valentin Calcan, patronul Hotelului Peștera, iar acesta a negat categoric c-ar avea vreun contract cu Marius Dumitrache, afirmând că publicitatea pe care site-ul jurnalistului o face Hotelului Peștera nu are nicio formă legală. Mai rămâne ca instituțiile abilitate ale statului să investigheze, printre altele, și cine plătește publicitatea pentru Hotelul Peștera și dacă site-ul respectiv a plătit taxele și impozitele aferente către stat.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale
Drum inaugurat la Raciu
Festivități de Ziua Poliției Române
Conferință pe tema pericolului drogurilor
Mincinoșii lui Putin (II)
Amenzi uriașe pentru delicte de mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale