Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



09.04.2014 08:19

Pamflet


A A

Arestări pe săturate

Arestări pe săturate

ALINA MAVRODIN VASILIU

www.alinamavrodin.ro


 

Meniul zilei în lumea politică, la preț popular, are arestări și dimineața și la prânz și seara, și la aperitiv și la felul doi și la desert. Te uiți la televizor și mănânci arestări pe pâine cât e ziulica de lungă. Cel care le comandă și cei care îi execută comenzile nu obosesc.

 

Se arestează la foc continuu, de-ai zice că asta a rămas singura industrie strategică a României. Oricum, aia care duduia a fost tocată la fier vechi și băgată în meniurile celor care au alimentat caracatițele politico-interlope. Pe astea n-o să le vezi prea curând cu brățări pe tentacule.

 

Treaba lor e să stea pe puntea de comandă a acestei țări naufragiate și să-i livreze, telepatic desigur, pe adversarii politici ai cârmaciului direct în platourile procurorilor. Alea televizate. Dvs v-oți fi săturat de-așa un meniu fix și vă înțeleg. Dar cineva, acolo sus, are poftele sale și nu pregetă să și le satisfacă în acest an cu două votări în program.

 

El știe că în apele tulburi electorale se pricepe de minune să pescuiască voturi, aruncându-i în mrejele penale ale „justiției independente” pe cei care apar cu icre multe în sondajele de opinie. Nu stați prea aproape de malurile acestor ape, fiindcă-i alunecos și foarte periculos păpurișul lor politic mlăștinos.

 

Și-apoi, să mă iertați, dar când te-așezi la masa verde cu marinari hârșiți în tranșarea afacerilor cu rechini de tot felul și faci justiția fifty-fifty cu ei, nu prea poți să te mai plângi apoi pe la televizor că ai intrat între fălcile lor. Era doar o chestiune de timp până când rechinii își vor arăta colții „coabitării”. Și uite, de exemplu, cum peștele cel mare uselist a fost sfâșiat, ca să fie apoi înghițit mai ușor.

 

Câteva bucățele din el au fost trimise deja pe mesele procurorilor, altele sunt date cu sare și piper să prindă gust până le-o veni rândul la tigaie. Pentru borșul marinăresc al declarațiilor publice de seară este deja pus la fiert, la foc mic, capul peștelui uselist, cu mirodeniile de rigoare ale „justiției independente”.

 

Vă spun că nu m-aș mira să fie servit chiar de Florii, că tot e dezlegare la pește, în semn de mare prețuire pentru coabitantul Viorel. Până atunci, vedem zilnic cum niște procurori zeloși tranșează de zor peștele cel mare uselist, semn că n-au altceva în meniu decât ce le-a comandat „popularul” lor masterchef, care vrea... arestări pe săturate.

 

Nu și pentru ai lui. Pe ăștia-i ține departe de năvoadele procurorilor până când peștii cei mici de dreapta se vor îndestula din rămășițele peștelui cel mare, care înoată prea sigur în sondaje. Până la votare, nu va fi zi fără să fie în meniul național o nouă și spectaculoasă arestare.

 

 

 www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haremu' lu' Țuțu
Funcția și orgasmul
Viceprimăgărița
Miorița românească vs flota de război rusă. Vivat!
Lucrături tainice
Fariseii... disidenți
Dezertări misterioase
Ce de bile în Parlament…
Haida-ha! Dă mai tare muzica!
Comedie în interes național


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale