Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro01.06.2020 00:10


A A

Aproape de 1 Iunie - daruri pentru copii din partea Arhiepiscopiei Târgoviștei

   În apropierea Zilei Internaționale a Copilului, vineri, 29 mai 2020, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, cei șase copii, îngrijiți în cadrul Apartamentului Social Sf. Ier Nicolae, din cadrul Centrului Diaconal Casa Creștină din Târgoviște, au primit articole sportive, îmbrăcăminte și dulciuri.

 

   Acestea au fost oferite de către Arhiepiscopia Târgoviștei, prin intermediul Sectorului Social Filantropic, ca sprijin concret pentru copiii îngrijiți de instituția de mai sus, precum și ca semn de apreciere și îndemn la dăruire și pentru alții, oameni și instituții.

 

***

MESAJUL ÎNALTPREASFINȚITULUI PĂRINTE
ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT NIFON
CU OCAZIA ZILEI INTERNAȚIONALE A COPILULUI

 

   Binecuvântare și dar dumnezeiesc, copiii sunt expresia bunăvoinței, frumuseții si iubirii Creatorului, precum și cea mai importantă resursă a lumii noastre, fiindcă ei sunt cei care vor purta pe umerii lor responsabilitățile credinței și ale civilizației noastre de mâine.

   Ziua Internațională a Copilului constituie încă un prilej de a mulțumi, cu recunoștință, Bunului Dumnezeu pentru întreaga Sa grijă ce o manifestă față de noi, prin copiii pe care ni-i dăruiește, oferindu-ne astfel posibilitatea de a aprecia valorile familiei naturale așa cum se cuvine.

   Biserica noastră strămoșească consideră că grija față de fiii și fiicele noastre trebuie să se manifeste, mai cu seamă, în strădania de a-i învăța și a-i ajuta să trăiască valorile credinței noastre străbune, educându-i în spiritul ethosului românesc și creștin european.

   Biserica, Familia și Școala au o mare responsabilitate față de copii, cărora trebuie să le ofere, cu iubire, disponibilitate și dăruire, ca cea mai de preț comoară, principiile evanghelice ale vieții creștine și românești, care i-au călăuzit pe înaintașii noștri și care dau sens autentic vieții noastre.

   Perioada actualei pandemii a dus la numeroase disfuncționalități, limitări sau probleme pentru numeroși copii și familiile lor, mai ales pe tărâmul participării la sfintele slujbe și al educației religioase, al prezenței fizice în școli, ori probleme legate de lipsuri și de nevoi de tot felul. De aceea, Arhiepiscopia Târgoviștei s-a implicat recent, cu multă responsabilitate și generozitate, în susținerea acestora, mai ales în ajutorarea copiilor cu posibilități materiale reduse, atât pentru a putea avea acces la cursurile on line, prin oferirea de tablete electronice, cu internet gratuit, cât și prin alte proiecte cu caracter material și social.

   Cele mai de preț daruri pe care trebuie sa le oferim copiilor noștri, permanent, sunt: frumusețea sufletului nostru, bucuria care să-i însoțească în viața de zi cu zi, multă iubire și înțelegere, cultura solidarității și a comuniunii, alături de credința în Dumnezeu.
   O copilărie fericită și împlinită se poate trăi numai în cadrul familiei naturale, în lumina credinței dăruite de Biserică, a culturii naționale și universale, precum și a științei oferite de Școală. De aceea, avem datoria de a oferi aceste daruri copiilor noștri, pentru ca lumea noastră de mâine să fie mai frumoasă și mai bună.

   Bunul Dumnezeu să ne dăruiască tuturor ajutorul de a împărtăși toate cele bune copiilor noștri!

 

Cu binecuvântări,

† NIFON

Arhiepiscop și Mitropolit

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

"Clubul discuțiilor interesante"
Ansamblul Monumental "Curtea Domnească" va fi închis parțial
Iubirea vindecătoare a Mântuitorului Iisus Hristos
Carabella detronează Cantacuzino
100% promovabilitate la bacalaureat
Concursul pentru ocuparea posturilor, la faza depunerii dosarelor
60.75%, rata de promovare la Bac
1438 de contestații depuse la examenul de Bacaluareat
Iubirea tămăduiește toate bolile!
Dâmbovița, rezultate la Bacalaureat 2020


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Umilirea seniorilor

Dacă ar fi să mă fac „avocatul diavolului” aș pleda întru apărarea acestui guvern păstorit de Ludovic Orban, spunând că de vreme ce se încăpățânează să nu aplice creșterea de 40% de la 1 septembrie, conform legii promulgate de președintele Klaus Werner Iohannis, înseamnă că nu are de unde să scoată banii necesari, nici chiar din piatră seacă. 

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale