Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro08.02.2024 00:17

Președintele CJPV, Gheorghe Popa, lansează...


A A

Apel legat de problemelor pensionarilor în Dâmbovița

Apel legat de problemelor pensionarilor în Dâmbovița

*Situația dificilă a pensionarilor din județul Dâmbovița atrage atenția autorităților, cu apeluri pentru soluții urgente!

 

Președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița, Gheorghe Popa, a ridicat problemele serioase cu care se confruntă pensionarii din regiune în cadrul unei ședințe recente. El a subliniat că bătrânii sunt nevoiți să aplice la Casa de Ajutor Reciproc pentru a obține mici împrumuturi pentru necesități de bază precum medicamente, alimente sau facturile de utilități.

Popa a atras atenția asupra dificultăților crescânde cu care se confruntă pensionarii, într-un context economic și politic european în evoluție incertă. Cu toate că numărul dosarelor de pensii evaluate în județul Dâmbovița a ajuns la 111.179, procesul este încă în desfășurare, iar situația rămâne tensionată pentru cei afectați.

„Nu este normal ca pensionarii să lupte atât de mult pentru a supraviețui. Sunt mulți care nu își mai pot permite să-și cumpere medicamente ca să își plătească tratamentele. Vin la Casa de Ajutor Reciproc și fac împrumuturi de 200-300 de lei ca să poată să treacă luna. Este deja prea mult și tot mai greu de suportat așa ceva”, a transmis președintele CJPV Dâmbovița, Gheorghe Popa.

Până în prezent, 32.622 de dosare au fost evaluate în aplicația specifică a Casei de Pensii, iar în etapa a doua au intrat 52.157 de dosare provenite din diverse legi și regulamente. De asemenea, alte 22.995 de dosare au fost generate de transformări la limită de vârstă și schimbări de grad, reflectând o realitate complexă a sistemului de pensii din regiune.

În lumina acestor cifre și a nevoilor evidente ale pensionarilor, Gheorghe Popa a insistat asupra necesității unei atenții sporite din partea guvernanților și a adoptării unor măsuri concrete pentru a îmbunătăți situația financiară și de trai a acestui segment vulnerabil al populației în județul Dâmbovița.

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

ANUNȚ DE VÂNZARE a acțiunilor emise de Complex Hotelier Dâmbovița S.A. deținute de Infinity Capital Investments S.A.
"Comasarea alegerilor provoacă frisoane doar celor care nu au făcut nimic"
"Se stopează un pic accesul unor partide care duc către extremă la Uniunea Europeană"
IPS Nifon: Biserica noastră promovează bunele relații în dialogul intercreștin
Blestemul aurului românilor (II)
Șofer-pericol, băut la volan cu peste 100 de km/h
Proiect pentru construirea unui parc fotovoltaic la Pucioasa
Modernizarea unităților de învățământ cu peste 35 de milioane de lei
Incendiile la locuințe, în vizorul autorităților la Fieni
Blestemul aurului românilor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Blestemul aurului românilor (II)

GEORGE COANDĂ


Ofuscat, dinozaurul Soros și-a întins păienjenișul de intrigi până la Palatul Cotroceni, și, astfel, a apărut decizia altui premier, cu nume de rețetă de ceapă Julien. Un alt înalt trădător de țară, care a inclus situl Roșia Montană în Patrimoniul mondial în pericol UNESCO, și de la idee la faptă includerea s-a făcut cu… celeritate. Iar „Gabriel... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale