Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro19.06.2020 00:18


A A

Aparat de testare moleculară real-time PCR, în funcțiune la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște

Aparat de testare moleculară real-time PCR, în funcțiune la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște

COMUNICAT DE PRESĂ

Având în vedere faptul că, în spațiul public, s-a vehiculat că Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște nu efectuează teste pentru coronavirus în sistem PCR, pentru o informare corectă și exactă, comunicăm opiniei publice următoarele: În momentul de față, la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște este în funcțiune un aparat de testare moleculară real-time PCR, la Dispensarul TBC, aparat care a fost optimizat pentru a putea efectua și teste pentru coronavirus. Capacitatea acestuia este de 4 teste/oră, ceea ce înseamnă 28 de teste/zi. Aparatul real-time PCR de la Dispensarul TBC este automat, în sistem închis, asigură precizia rezultatelor, dar și siguranța personalului care-l utilizează. În luna martie, Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște a inițiat prin SICAP o procedură de achiziție „echipament automat integrat de diagnostic rapid prin metoda PCR și teste pentru detecția COVID-19“. Întrucât ofertantul a propus furnizarea aparatului PCR în iunie-iulie și livrarea testelor pentru coronavirus abia în septembrie, am fost obligați să reluăm achiziția, procedură care s-a finalizat cu încheierea Contractului de furnizare nr. 1369/15.05.2020, conform căruia, în 14 zile, urmau să ajungă la Târgoviște, din Marea Britanie, atât aparatul PCR cât și testele pentru coronavirus. Din păcate, au apărut întârzieri la livrare, cauzate chiar de pandemia de COVID-19, în sensul că Ministerul Sănătății din Marea Britanie nu a eliberat încă autorizația pentru export. În această situație, există două soluții de rezolvare, fie așteptăm avizul Ministerului Sănătății din Marea Britanie, fie reziliem contractul încheiat și reluăm procedura de achiziție. Îi asigurăm pe dâmbovițeni că analizăm situația cu maximă responsabilitate și vom alege cea mai bună variantă.


Manager SJUT,

dr. Claudiu Dumitrescu

Purtator de cuvant SJUT,

dr. Elena FiroiuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Noi contracte pentru refacerea infrastructurii județului
Umilirea seniorilor
Au început lucrările pentru primul McDonald’s din Târgoviște!
Cununiile se vor putea desfășura în aer liber
Școala Gimnazială "Mihai Viteazul", complet schimbată!
Un premier Incitator
Primele proceduri pentru canalizare în tot orașul Răcari
Primarul de Pucioasa, în război cu Ministerul Sănătății
Opt localități afectate grav de ploi
Decalogul... virusului corona


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Umilirea seniorilor

Dacă ar fi să mă fac „avocatul diavolului” aș pleda întru apărarea acestui guvern păstorit de Ludovic Orban, spunând că de vreme ce se încăpățânează să nu aplice creșterea de 40% de la 1 septembrie, conform legii promulgate de președintele Klaus Werner Iohannis, înseamnă că nu are de unde să scoată banii necesari, nici chiar din piatră seacă. 

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale