Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro04.01.2023 00:13

Semnal sindical: „dilema” societăților din industria de profil


A A

Apărarea are bani de investiții, dar nu-i poate cheltui!

Apărarea are bani de investiții, dar nu-i poate cheltui!

*„Este vorba de o enormă sumă, de 600 milioane de lei, care s-a strâns pe investiții” *„Am semnalat că nu s-au cheltuit banii pe investiții datorită unui singur motiv, din cauza faptului că societățile, neavând comenzi îndestulătoare de 100%, nu și-au permis să plătească TVA –ul care se suportă din banii proprii”

 

Societățile din industria de apărare nu se pot plânge momentan de lipsa banilor de investiții! Ba dimpotrivă, acestora li s-au alocat sume foarte mari pentru realizarea investițiilor, în funcție de specificul fiecărei unități, numai că banii nu s-au putut cheltui din cauza unor probleme mai vechi cu care se confruntă  agenții economici din acest sector de activitate care țin în mod special de lipsa de contracte și comenzi. O altă problemă semnalată de liderul de sindicat din industria de apărare, Constantin Bucuroiu, legată de necheltuirea banilor de investiții, este și plata TVA –ului care nu poate fi suportată din banii societăților, mai ales în condițiile în care acestea nu dispun de comenzi suficiente.     

„Este vorba de o enormă sumă, de 600 milioane de lei, care s-a strâns pe investiții, pentru perioada următoare, care este o sumă enormă. S-au adunat din necheltuirea unor bani în ultima perioadă. Am semnalat că nu s-au cheltuit banii pe investiții din cauza faptului că societățile, neavând comenzi îndestulătoare de 100%, nu și-au permis să plătească TVA-ul care se suportă din banii proprii. Neavând posibilitatea să plătească TVA-ul atunci mulți directori au evitat să facă investiții majore pentru a nu pica într-o situație de a nu plăti. Am spus ministrului Economiei că singura soluție este ca industria de apărare să fie scutită de plata TVA sau să fie un TVA cu taxare inversă care ar ajuta ca societățile care primesc cu stânga și dau cu dreapta să nu mai fie nevoie să treacă direct TVA-ul dintr-o parte în alta fără ca instituția să mai fie nevoită să mai dea din banii proprii. Benefic este faptul că banii s-au băgat pe majorare de capital ca să poată fi cheltuiți în următorii 3 ani. S-au trecut în majorarea de capital a societăților, iar asta îi ajută foarte mult pentru că sunt sume mari”, a semnalat liderul de sindicat morenar din industria de apărare, Constantin Bucuroiu.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Rata șomajului, în creștere: 3,04 %
Impozitarea marilor companii străine
„În plin război, industria de Apărare a României are sub 30% comenzi”
Aproape 5700 persoane și-au găsit un loc de muncă în anul 2022
Munca la negru, subiect abordat în ședința CJPV Dâmbovița
344 de locuri de muncă disponibile
Garda de Mediu, descindere în forță la Găești
991 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Salariați mai mulți în județ (2,8%)!
Aviz favorabil pentru traseul Drumului Expres Găești-Ploiești!Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Zelenskiada (II)

Preoții români sunt batjocoriți ca și cum bolșevismul stalinist s-a reîntors din tenebre, bisericile incendiate și închise – pentru că, chipurile, ar fi cuiburi de spioni de-ai Kremlinului -, tineri luați cu arcanul și trimiși să moară într-un război care nu este al lor, de parcă acest nefericit de Zelenski nu ar vrea altceva decât o purificare etnică. Budapesta, văzându-și consângenii hăituiți, i-a îndesat... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale