Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



30.07.2015 00:10

Târgoviște. Lucrări de mii de metri pătrați trebuie refăcute din cauza calității proaste


A A

Anveloparea blocurilor, în mâinile procurorilor

Anveloparea blocurilor, în mâinile procurorilor
Mega-afacerea reabilitării termice a "anvelopat" firmele de familie ale unor consilieri PDL-iști în bugete de miliarde, în timp ce lucrările au fost prost făcute

❚ O simplă evaluare în teren a scos la iveală zeci de nereguli privind lucrările de reabilitare termică a unor scări de bloc ❚ La ordinea zilei sunt lucrările făcute de mântuială, cu materiale de proastă calitate, dar la costuri ce depășesc cu mult prețurile pieței ❚ Acuzațiile aduse sunt de înșelăciune și abuz sau neglijență în serviciu ❚ Trași la răspundere vor fi nu doar diriginții de șantiere, ci și responsabilii din primărie care au tratat cu superficialitate această situație, a anunțat chiar primarul interimar Cristian Stan

VIRGIL VOINESCU


 

Reabilitarea termică a unor scări de bloc din municipiul Târgoviște, începută în anul 2009 pe Programul anual de creștere a performanței energetice, s-a făcut cu încălcarea normelor de calitate și la costuri supraevaluate, a declarat ieri, în conferință de presă, primarul interimar al Târgoviștei, Cristian Stan.

Acesta a spus că la o evaluare în teren s-a constatat că „sunt mii de metri pătrați de polistiren decontați, care nu există pe teren; sunt mii de metri pătrați de tablă tip Lindab achitați și nu există pe teren”.

„Lucrări de mii de metri pătrați trebuie refăcute din cauza calității proaste a lucrărilor efectuate. În principal decontarea pe situațiile de lucrări s-a făcut pe baza unor materiale cu pondere foarte mare în oferta financiară. Vorbim aici despre tablă tip Lindab, de cherestea și de polistiren”, a declarat Cristian Stan.

 

Nereguli la blocurile H și C

El a spus că în teren evaluarea s-a făcut prin sondaj, în principal la blocurile H și C din municipiul Târgoviște, pornind de la sesizările cetățenilor.

Pentru că până în momentul de față nu a fost făcut nici un demers legal pentru recuperarea prejudiciului, Cristian Stan a spus că a înaintat Biroului Contencios Juridic o sesizare prin care a solicitat să se ia toate măsurile legale, inclusiv de natură penală, împotriva celor care se fac vinovați.

„Din punctul meu de vedere sunt întrunite elementele constitutive a cel puțin două infracțiuni. Este vorba de înșelăciune și abuz sau neglijență în serviciu. Înșelăciune, mă refer la Diriginții de șantier care ne-au prezentat niște situații de lucrări ce nu aveau nicio legătură cu realitatea, iar neglijența în serviciu vizează personalul din cadrul Primăriei Municipiului Târgoviște care a tratat cu superficialitate această situație”, a precizat primarul.

Programul de creștere a performanței energetice prevedea la nivelul anului 2009 circa 10 milioane de lei.

 

Remember: reabilitarea blocurilor, afacere penală pe masa DNA și ANI

Marele proiect de anvelopare a imobilelor din Târgoviște, cu care s-a lăudat fosta administrație PDL, a fost un fiasco, din păcate pe bani publici și pe cârca târgovi ștenilor care abia așteptau reabilitarea termică. Început în 2009, așa-zisul program PDL de reabilitare a vizat 87 de imobile, din care doar câteva au fost finalizate, deși termenul de execuție era de 4 luni!

Afacerea a „anvelopat” însă în bugete de miliarde de lei vechi unele firme ale familiilor foștilor consilieri municipali PDL, care au primit contracte pe bandă rulantă oferite prin încredințare directă (deci fără licitație), motiv pentru care atât DNA cât și ANI au declanșat ample investigații.

Atât de ample, încât par că nu se mai termină...



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mobilier modern în 31 de școli și grădinițe din Târgoviște
Eveniment cultural sensibil la Biblioteca Garnizoanei Târgoviște
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Au debutat lucrările pentru modernizarea DJ 720 A
Amenzi de 362.000 lei și 70 de tone de deșeuri confiscate în cadrul unei acțiuni fulger a Gărzii Naționale de Mediu
Norvegia, promovată la Târgoviște
Vot european la 16 ani
PSD Dâmbovița anunță lista candidaților pentru alegerile locale
Sinaxă monahală la Arhiepiscopia Târgoviște
Detectoare de fum montate de pompieri în locuințe


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale