Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro04.01.2021 00:21

În Arhiepiscopia Târgoviștei,


A A

Anul Nou la Catedrala Mitropolitană – 2021

Anul Nou la Catedrala Mitropolitană – 2021

Cu prilejul sărbătorii ”Tăierea împrejur cea după trup a Domnului” și a Sf. Ier. Vasile cel Mare, credincio șii din Târgoviște au dorit să fie alături de Ierarhul lor, în cea dintâi zi a Noului An civil, vineri, 1 ianuarie 2021, la slujba din cadrul istoricei Catedrale a orașului. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de Pc. Pr. Vicar eparhial, preoți și diaconi, slujitorii sfântului locaș, ctitorie a Sf. Voievod Neagoe Basarab. Înaltpreasfinția Sa a hirotonit întru preot, cu această ocazie, pe tânărul Diacon, Lect. univ. dr. Traian Alexandru Miu, pe seama Parohiei Șotânga, Protoieria Pucioasa. De asemenea, Înaltul Ierarh a citit rugăciunea la începutul Noului An, invocând binecuvântarea și mila lui Dumnezeu asupra tuturor celor prezenți. Mitropolitul Nifon a aprofundat, în cuvântul Său de învățătură, semnificația teologică a sărbătorii ”Tăierea împrejur cea după trup a Domnului”, ca mărturie a continuității în istoria credinței și a fidelității Domnului față de promisiunile Sale, precum și ca anticipare a Tainei Sfântului Botez. Înaltpreasfinția Sa a evocat și personalitatea complexă și pilduitoare a Sf. Vasile cel Mare, unul din cei mai cunoscuți Sfinți Părinți, mare teolog și filantrop, remarcabil ascet, fondator al monahismului și important exeget al Sfintei Scripturi, de numele căruia se leagă impresionanta sa operă social-filantropică - Vasiliada. Aceasta s-a răspândit în întreaga lume, fiind prima instituționalizare a iubirii față de aproapele sub forma spitalelor, azilelor, orfelinatelor, precum și a multor altor așezăminte medicale și de îngrijire gratuite. Apoi, a subliniat necesitatea aprofundării valorilor creștine în viața cotidiană și a spiritualității străbune, pentru a sfinți timpul vieții noastre, pentru a mărturisi trăirea prezenței înnoitoare a lui Dumnezeu, în lumea contemporană, și pentru a invoca ajutorul Său, mai ales acum, în aceste vremuri, pline de încercări și de suferințe, din cauza epidemiei prin care trece țara noastră, dimpreună cu întreaga lume. Mitropolitul Nifon a săvârșit, la final, în pridvorul sfântului locaș, slujba de pomenire pentru predecesorul său, Arhiepiscopul Vasile Costin.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEIComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Mari poeți români, omagiați la Muzeul "Casa Romanței" din Târgoviște
"Scoală-te și du-te, credința ta te-a mântuit!"
Sondaj printre copii: 56,8% dintre ei vor redeschiderea școlilor
Târgoviștea ar putea avea un teatru pentru copii ultra-modern
Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște ridică cortina!
39 de unități școlare vor primi dotări IT
"Protestele în educație vor fi inevitabile"
Programul Teleșcoala va continua și după redeschiderea școlilor!
Sărbătoarea Botezului Domnului - 2021
Inspectoratul Școlar, pregătit pentru reluarea învățământului fizic


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Eminescu are mereu dreptate...

... în tot ceea ce a scris ca ziarist – de fapt, a fost și este cel mai mare om de presă român incontestabil -, căci ce a înfierat ieri este și acum, după un veac și mai bine, perfect valabil când vine vorba de ceea ce numim clasă politică. De bună seamă el este Poetul Național.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale