Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro20.01.2022 00:09

Poveste de succes


A A

Antrenorii tineri încep să confirme la înot

* Am selectat câteva din mărturisirile lui Andrei Ene (25 ani) și Oussama Rebai (33 de ani), doi tineri antrenori de la EURO Swimming București, care vor să-și construiască un nume și un renume în România

 

În aceste zile se pregătesc la Complexul Turistic de Natație înotătorii de elită ai EURO Swimming Club București, printre ei mulți recordmeni, campioni sau medaliați naționali. Vorbim despre un club cu o creștere spectaculoasă a rezultatelor în ultimul an, încât a pătruns în elita natației românești la nivel de copii și cadeți. Chiar dacă nu dispun de un bazin propriu, chiar dacă antrenamentele încep foarte devreme, însemnând și ora 5.30, chiar dacă susținerea vine integral de la părinții copiilor și chiar dacă ar fi mult mai profitabil să se ocupe de inițiere și nu de performanță, tinerii antrenori de la EURO Swimming au ridicat foarte mult nivelul rezultatelor. Ascensiunea lor ne-a stârnit interesul, astfel că am încercat să aflăm povestea succesului, una frumoasă, dar plină de sacrificii. Am selectat câteva din mărturisirile lui Andrei Ene (25 ani) și Oussama Rebai (33 de ani), doi tineri care vor să-și construiască un nume și un renume ca antrenori de înot în România. 

„Perseverența și pasiunea cântăresc foarte mult în obținerea rezultatelor”

* „2021 a fost cel mai bun an pentru EURO Swimming București, din punct de vedere sportiv. În perioada de toamnă – iarnă am reușit să stabilim câteva recorduri naționale în bazin scurt, iar la Campionatele Naționale am obținut locul 3 în clasamentul general pe cluburi la categoria cadeților și locul 4 la categoria copiilor. Am scos trei campioni și am obținut 20 de medalii la Naționale. Toate acestea, în condițiile în care nu avem nici măcar 5 ani de activitate, de la înființarea clubului. Se dovedește faptul că perseverența și pasiunea noastră cântăresc foarte mult în obținerea acestor rezultate spectaculoase. Cel mai important în meseria de antrenor este să fii dispus să înveți și să muncești. Poți ajunge un antrenor foarte bun, chiar dacă nu ai fost un sportiv de mare performanță. Sunt foarte multe exemple”

* „Avem copii care au venit de la alte cluburi, dar sunt și copii pe care i-am crescut noi. Am format o echipă unită, care crește numeric, dar și valoric. Dimineața la ora 6.00 sau chiar mai devreme sărim în apă, înainte de școală. Este un program destul de greu, dar ne-am obișnuit. Obiectivele pe care le-am stabilit nu se pot realiza, dacă nu am ieși zilnic din zona de confort. Visul pentru care ne trezim cu noaptea în cap, în fiecare zi, se îndreaptă către Jocurile Olimpice de la Los Angeles 2028. Până acolo, încercăm să o luăm pas cu pas, să ne antrenăm mai bine de la zi la zi, să progresăm de la concurs la concurs și, ușor-ușor, să ajungem la obiectivul nostru final”

„Vrem să profităm de orice șansă de a scoate campioni”

* „Avem 45 de sportivi care fac înot intensiv de performanță, începând de la vârsta de 8 ani, până la 16 ani. La performanță suntem doi antrenori, iar pe partea de inițiere și de selecție, mai avem încă trei antrenori. Prin rezultatele obținute, am devenit vizibili, iar tot mai mulți copii și părinți solicită să vină la noi. Pe de altă parte, este foarte greu să te ridici la nivelul marilor cluburi finanțate de stat, precum Steaua București, care sunt puternic motivate financiar, au foarte mulți antrenori, sportivi, propriul bazin și alte avantaje. Chiar dacă înotul nu este un sport foarte scump, totuși costă la nivel de performanță, iar mulți părinți nu-și permit să susțină cheltuielile copiilor, care sunt nevoiți să abandoneze acest sport, în ciuda talentului avut și a sacrificiile depuse”

* „Condițiile de antrenament la Complexul Turistic de Natație Târgoviște sunt excelente. Bazinul este foarte bun pentru cantonamentul de iarnă, este destinat performanței și este un mare plus pentru natația românească. Ne ajută foarte mult că este aproape de București, dovadă că venim aici în mod constant. Mai important decât toate, este că mereu am fost foarte bine primiți. Aici ne simțim apreciați, respectați și încurajați în demersul nostru de a face performanță. Era mai simplu și mai profitabil să ne limităm la înotul de inițiere, dar suntem tineri, avem putere de muncă și dorință de progres. Vrem să profităm de orice șansă de a scoate campioni, de a face mare performanță, iar visul nostru tinde spre o medalie olimpică”

C.M.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Sezon perfect pentru Roberto Ziduri
Mihai Toma, în topul național la tenis de masă
Roberto Ziduri triumfă în Cupa României
* Echipa lui Guști Voinea a trecut de AFC Brezoaele cu scorul de 1-0, grație reușitei lui Cristi Niță și a pus mâna în premieră pe acest trofeu COSMIN SAVA Marți după-amiază, stadionul „Tineretului” din Găeșt
Pițiane, Pițiane!
Manolache și Leață au jucat în FCSB - CFR Cluj
Mădălin Ioniță, suspendat doi ani și amendat cu 10.000 lei
Pucioasa – Slatina, baraj pentru Liga a 2-a
Chindia nu merită să rămână în Liga 1
Victorie în ultima deplasare a sezonului


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Mai există România ca stat unitar și suveran? Nem! (III)

Apropo de buna, amicala înțelegere dintre maghiari și români la firul ierbii. Este un frumos basm autoamăgitor pentru români. Știți ce s-a petrecut cu câțiva ani în urmă la Târgu-Secuiesc? Doi maghiari de rând au fabricat o bombă artizanală, pe care au vrut s-o detoneze la parada trupelor românești cu prilejul zilei naționale de 1 Decembrie. Au fost prinși la timp și băgați după gratii cu îndreptățită acuză de... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale