Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.07.2014 00:07

Realitatea dură de la centrul de copii și juniori al clubului Chindia


A A

Antrenori încadrați prin încălcarea regulamentului

Antrenori încadrați prin încălcarea regulamentului
Chiar dacă nu dețin licențele necesare pentru a antrenor la nivelul juniorilor republicani, Ionuț Iugulescu și Răzvan Toboșaru vor să pună mâna pe aceste grupe

❚ Posesor al licenței UEFA B, Ionuț Iugulescu nu avea dreptul să fie antrenorul juniorilor B. Se forțează acum același lucru cu Răzvan Toboșaru, pregătindu-se debarcarea de la grupa juniorilor A a lui Marin Olteanu, fostul șef al Centrului și singurul care deține licența corespunzătoare pentru a profesa la acest nivel ❚ Nici Remus Gâlmencea sau Ion Stăncescu nu posedă licența necesară pentru a antrena celelalte grupe de vârstă, adică UEFA B, chiar dacă ei poate că își fac treaba mult mai bine decât cei licențiați corespunzător ❚ De patru ani de când funcționează clubul Chindia, niciun antrenor nu a fost capabil să propulseze un singur junior localnic la echipa mare ori să obțină vreun rezultat notabil

COSTIN MIHAI


S-a vorbit foarte mult în ultima perioadă despre statut, regulamente și corectitudine. Și nu e un lucru rău. Numai că unii au invocat aceste reguli esențiale pentru buna desfășurare a activității la clubul Chindia având un interes, de a-l salva pe fostul președinte otopenar. Nu au scos o vorbă anii trecuți, când nu se ținea cont de Statutul clubului sau legile fotbalului, lovind tot în noi, cei de la „Jurnal de Dâmbovița”, care solicitam respectarea regulilor. Otopenarul nu a crezut niciodată cu adevărat că asociații îl vor trimite la plimbare. S-a crezut mai puternic și mai influent decât era în realitate, iar când s-a prăbușit, nu l-a mai putut salva niciun prieten sau protector. A încercat cu disperare să rămână în club, a lovit chiar și în asociați prin intermediul „fraților” din presă, s-a agățat de orice pentru a continua la Chindia. La începutul săptămânii a ținut să fie prezent până și la întâlnirea dintre conducerea Consiliului Județean Dâmbovița și reprezentanții clubului târgoviștean, însă a fost realmente umilit de Adrian Țuțuianu.


Ghergu refuză orice colaborare cu fostul președinte

Mai rămăsese un post neocupat, cel de delegat, iar otopenarul l-ar fi acceptat și pe acesta, numai că s-a opus cu vehemență fostul delegat, acum președinte executiv, Marcel Ghergu. „Nu mă interesează o colaborare sub nicio formă cu acest om. Este exclus să facă parte din echipa mea. După câte s-au întâmplat în ultima perioadă, încrederea în el nu mai există. Ați spus localnici la club, localnici să fie, nu din alte părți”, s-a exprimat categoric noul președinte. Nu a uitat că otopenarul a încercat să-l discrediteze în fața asociaților și a opiniei publice, pentru a-i lua locul. Cunoscându-i mișcările, Ghergu l-a executat cu sânge rece, dovadă că toate planurile otopenarului s-au năruit ca un castel de nisip. Propunerile sale de antrenor, Rică Neaga sau Ionel Augustin, au picat cu brio, câștigând Nicu Croitoru. „Când am auzit că vrea să vină cu Oneață (n.r. porecla lui Augustin) antrenor, mi-am dat seama că omul e pus numai pe glume. Sunt de evitat antrenorii din afară, pentru că vin cu jucătorii lor, pentru a deține ei controlul asupra echipei”, s-ar fi destăinuit Ghergu în anumite cercuri.

Antrenori mulți, niciun rezultat

Reducerea cheltuielilor a reprezentat în primul rând o reducere a salariilor. „După ce ați scris voi în ziar, până și lui Bârdeș i s-a propus un salariu mai mic”, au mai spus sursele noastre. Singurul post care va mai fi acoperit este cel de delegat, pentru că din noul sezon Chindia nu va mai avea nici măcar un ofițer de presă. Miza se îndreaptă acum către Centrul de copii și juniori, unde asociații au transmis că sunt, totuși, cam mulți antrenori, adică șase: Marin Olteanu, Ionuț Iugulescu, Răzvan Toboșaru, Remus Gâlmencea, Septimiu Burtescu și Ion Stăncescu. În mandatul de președinte al otopenarului, erau și mai mulți antrenori, ba chiar și câte doi la o grupă de juniori, Toboșaru și Gâlmencea. De patru ani de când funcționează clubul Chindia, niciun antrenor nu a fost capabil să propulseze un singur junior localnic la echipa mare ori să obțină vreun rezultat notabil. A fost doar acea finală pierdută în 2012 de grupa A, la Mogoșoaia, în fața Viitorului Constanța, însă echipa era formată aproape în totalitate din jucători de la Școala de Fotbal Gică Popescu. Din păcate, la centrul de copii și juniori nu prea se mișcă nimic, adică se bate pasul pe loc de la an la an, iar asta și din cauza calității modeste a majorității antrenorilor, protejați ai partidelor importante.

Se dorește eliminarea lui Marin Olteanu de la republicani

Chiar dacă se impun, nici anul acesta nu vor fi schimbări de antrenori la centrul de copii și juniori, doar că unii vor fi plimbați pe la alte grupe. Mulți sunt din gașca lui Bârdeș, dovadă clară că echipele lor de juniori au susținut un cantonament la Costinești, la căsuțele de vacanță ale lui Sică, fiecare copil plătind suma de 450 lei. Băieții vor să pună acum mâna pe cele mai tari grupe, ale juniorilor republicani, astfel că pregătesc debarcarea de aici a lui Marin Olteanu, fostul șef al Centrului și singurul care deține licența necesară pentru a antrena la acest nivel. Invocând faptul că Olteanu va ajunge anul viitor la vârsta pensionării, vor să-l retrogradeze la cea mai mică grupă de copii, pentru a-l împinge la republicani pe Răzvan Toboșaru, în echipă cu Ionuț Iugulescu. Total neregulamentar, câtă vreme niciunul nu deține licența UEFA A, obligatorie în astfel de situații. Iugulescu a antrenat un an de zile grupa juniorilor B fără susținere regulamentară, iar dacă șmecherii din club au văzut că ține, forțează acum și cu Toboșaru, pentru a-l elimina pe Olteanu, singurul ce ocupă postul în mod corect.

Trei antrenori fără licențe corespunzătoare

Dacă tot vrem să respectăm regulile fotbalului la clubul Chindia, să spunem cine nu deține licențele necesare pentru a antrena la grupele de copii și juniori. Posesor al licenței UEFA B, (n.r. conform Regulamentului privind statutul antrenorului, capitolul V – Angajarea antrenorului de fotbal, articolul 20), Ionuț Iugulescu nu avea dreptul să fie încadrat la juniorii B. „Angajatorii trebuie să respecte condițiile obligatorii fixate de Comisia Tehnică a FRF pentru a impulsiona creșterea nivelului calitativ al procesului de selecție și pregătire, precum și al potențialului de exprimare în joc a fotbaliștilor și a echipelor în ansamblul lor”, scrie negru pe alb în Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice. Nici Remus Gâlmencea sau Ion Stăncescu nu dețin licența necesară pentru a antrena celelalte grupe de vârstă, adică UEFA B, chiar dacă ei poate că își fac treaba mult mai bine decât cei licențiați corespunzător. Strict pe regulament, nu prea pot activa la nivel de copii și juniori, în cadrul unui club de Liga a III-a. „Jurnal de Dâmbovița” l-a contactat ieri pe Dan Apolzan, directorul Școlii Federale de Antrenori, care ne-a oferit un răspuns prin intermediul lui Gabriel Berceanu, șeful Departamentului de Comunicare din cadrul FRF. „Antrenorii încadrați la echipele de Liga a III-a sau la cele de copii și juniori sunt obligați să dețină tipul de licență stipulat în Regulamentul privind statutul antrenorului. În schimb, se poartă anumite discuții la nivelul Școlii Federale de Antrenori și vor apărea niște modificări”. Despre ce modificări este vorba, așteptăm cu interes, în schimb anul trecut, nu mai puțin de trei tehnicieni de la juniorii Chindiei au fost încadrați aici cu încălcarea Regulamentului privind statutul antrenorului: Ionuț Iugulescu, Remus Gâlmencea și Ion Stăncescu. ,,Jurnal de Dâmbovița” a propus preluarea modelului FRF, de a organiza concurs pentru ocuparea posturilor de antrenori la grupele de juniori ale clubului Chindia.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rezultate bune la baschet și fotbal
CSM Târgoviște își recapătă strălucirea
Urban Titu se desprinde la Liga a 4-a
Etapă Interjudețeană de juniori la Nucet
Un dâmbovițean la Youth Council Coaches
Înfrângere dură la baschet
Cu CSA Steaua să joace juniorii Chindiei!
Sesiune de antrenamente sub egida FRF
Interliga Dâmbovița s-a jucat duminică la Bucșani
Adunare Generală la AJF Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale