Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



27.11.2014 00:19

Editorial


A A

Anticorupțianiada

Anticorupțianiada

ALINA MAVRODIN VASILIU


Mă tot gândeam cum să botez revoluția asta anti-mafie pornită de curând în România de-ai zice că vrea cineva să pună parul pe ea. Pe mafie! Și-mi veni așa, nu știu de ce, să-i zic „Anticorupțianiada”, cu gândul la mișcarea populară a propagandei comuniste care-și plimba vedetele „de pe marea scenă a țării, pe micul ecran”.

Cum la vremuri noi ne-am ales cu „vedete” noi, dar cu apucături vechi într-ale „promovării” lor, nu ne rămâne decât să căscăm ochii la televizor ca să nu ratăm transmisiunile în direct și în reluare ale „revoluției anticorupție”.

Elanul procurorilor e de salutat, doar că ar putea fi bănuit de-o uriașă regie politică. Și ar fi păcat! Vorba revoluționarilor anticomuni ști din ’89, „păcat, păcat de sângele vărsat”, vrând ei să spună multe cu vorbele astea. Uite, de exemplu, ar putea spune că spectacolul ăsta național de trântă cu corupții se prea poate să fi fost pus în scenă cu OK-ul occidentului, dar mult prea târziu ca să mai primească aplauze entuziaste și ovații din partea românilor, ori ca să-i despăgubească material și moral pentru câte li s-au furat în ultimii ani. Și asta pentru că hei-rup-ul arestărilor pe bandă rulantă a unor „vedete” de top ale scenei politice se întâmplă acum, abia acum, într-o Românie jefuită sistematic în ultimii 25 de ani, prea obosită și prea deprimată de-atâtea eșecuri electorale.

Sper să vă amintiți că lupta anticorupție a fost sloganul de succes al tuturor partidelor și al tuturor președinților în campaniile lor electorale, dar s-a dovedit repede a fi un obiectiv ratat odată ce au înșfăcat hățurile puterii. Tocmai de-aia, repet, mă bate gândul că regizorul „anticorupțianiadei” pe care-o vedem la televizor nu-i de pe la noi, semn că mafia mioritică o fi speriat, în sfârșit, până și… Vestul.

Doar că și „Vestul” ăsta cel atoateștiutor (vezi telegramele wikileaks!), dar atoateprofitor, a găsit mereu cu cale să laude și să ia partea marilor corupți atunci când, de exemplu, 7,4 milioane de români au votat să-l demită pe capo di tutti capi al clanului politico- mafiot. Așa că, în locul entuziasmului cu care s-ar cuveni să aplaudăm „anticorupțianiada”, privim la ea sleiți de puteri ca la un spectacol jalnic. În el joacă mari „actori” ai Justiției independente care ne confirmă zilnic că niște preabinecunoscute grupări politice de crimă organizată au jefuit România ani de-a rândul, fără ca instituțiile statului să le oprească „în trafic” din elanul infracțional.

Tâlhăriile acestor grupări interlope au fost atât de migălos dezvăluite de niște jurnaliști care s-au încăpățânat să le investigheze, încât ce aflăm acum din comunicatele procurorilor nu mai este o noutate pentru majoritatea românilor.

Dimpotrivă, este mai degrabă o dovadă clară ca lumina zilei că grupările politico-mafiote au avut protecție instituțională la cel mai înalt nivel. Până și noi, în Dâmbovița asta nenorocită, care a fost transformată într-o mahala politicointerlopă, am scris de ne-a durut mâna și-am urlat de-am răgușit, ca în final să constatăm că grupările interlope transpartinice au hotărât să asasineze economic și editorial Trustul de presă Artpress din Târgoviște. „Ca să fie liniște în județ”, cum zicea un politruc local. Că n-am exagerat nici cu o virgulă în niciuna dintre anchetele noastre de presă o știu și oamenii legii, cărora nu de puține ori li s-a impus „de la centru” să țină la sertar dosarele de corupție ale unor „vedete” politice locale, altfel foarte influente și potente „la centru”.

La fel s-a întâmplat și pe plan național, ani și ani de-a rândul, timp în care grupările politice de crimă organizată și-au făcut propriile ziare și televiziuni pe care le-au transformat în măciuci la adresa adversarilor politici, ori a jurnaliștilor incomozi. Aceștia (ca și noi!) au fost terfeliți public, amenințați și hăituiți prin instanțe pentru anchetele lor de presă perfect documentate pe care le vedem acum confirmate chiar de cei care până mai ieri fie le contestau, fie le ignorau. L-am văzut ieri până și pe pre- ședintele ales Klaus Iohannis de-a dreapta șefei DNA, vorbindu-ne despre România cea „înfricoșătoare, parazitată de corupți, asasinată economic și devastată de o alianță nocivă formată din politicieni și oameni de afaceri”.

Dar când alianța asta s-a încolonat electoral în spatele său și l-a făcut președinte al acestei Românii asasinate, parazitate și devastate de corupție nu știa nimic despre ea domnul Iohannis? A aflat abia acum de când a arestat-o șefa DNA pe șefa DIICOT? Vă zic drept că „revoluția anticorupție” începută după „revoluția votului” îmi aduce aminte și de-un banc din vremea comunismului când la o mare manifestare populară un cetățean era întrebat de ce nu aplaudă și de ce nu strigă „Ura”. Și el a răspuns „Nu pot să strig tovarăși, dar ura o am în suflet”.

Asta nu înseamnă totuși că nu doresc mult succes anticorupțianiadei. Însă dacă ea se desfășoară într-o Românie asasinată, mă tem că nu va însemna altceva decât un fel de prohod la capul mortului. Iar mortul de la groapă nu se mai întoarce!

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale