Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



02.07.2015 00:19

Editorial


A A

Antena 3 e aici, la Târgoviște

Antena 3 e aici, la Târgoviște

ALINA MAVRODIN VASILIU


Nu este niciun secret pentru cititorii noștri, dar și pentru ai altora, că suntem mari admiratori și susținători, după puterile noastre, ai demersului jurnalistic curajos cu care Antena 3 și-a probat profesionalismul în primul său deceniu de viață.

Zece ani grei în presa românească s-au suprapus peste zece ani răi în politica mioritică, perfect reflectați în cartea cu același titlu a vestitului Mugur Ciuvică. Au fost ani de teroare și de prigoană, care ne-au mâncat ani din viață. Războaiele jurnaliștilor de la Antena 3 cu abuzurile de toate culorile politice, cu ignoranța, cu agresivitatea, cu minciuna și cu demagogia aduse de autorități pe culmile disperării, au rezonat în sufletele noastre de jurnaliști locali, așa cum se întâmplă între frați buni. Respectând proporțiile, aș putea adăuga, și între frați de arme.

Deși lupta noastră pe plan local a fost adesea dusă în derizoriu de câțiva politicieni corupți care și-au etalat gulerele albe prin televiziunile naționale, am remarcat, totuși, că pentru jurnaliștii Antena 3 n-am fost niște anonimi aruncați într-o groapă comună. În câteva împrejurări, subiecte grase și subiecți obezi din Dâmbovița au umplut ecranele Antena 3, dându-ne și nouă o mângâietoare satisfacție profesională că nu suntem chiar singuri pe lume și că nu este toată breasla jurnaliștilor populată cu propagandiști plătiți de evazioniști. În plus, am constatat că demersul nostru jurnalistic a rezonat în conștiințele celor mai valoroși dintre colegii noștri din presa națională, chiar dacă ani de-a rândul niște politicieni și-au întrebuințat toate pilele și resursele pentru a ne defăima.

Noi am suportat prigoana lor, acum suferă și unii dintre ei prigoana legii. Din păcate însă, prea târziu pentru ca răul pe care (ni) l-au făcut să mai poată fi îndreptat. Și totuși... În ultimii ani am revăzut pe Antena 3 câteva dintre materialele memorabile ale TV ARTPRESS, televiziunea locală care a avut cea mai mare audiență în Dâmbovița, dar pe care un clan mafiot transpartinic a asasinat-o economic. A trebuit să o vindem în 2011, dar arhiva ei stă și astăzi mărturie, pe internet, că am pătimit tocmai pentru că am stat printre oameni și am vorbit deschis despre necazurile lor, dar și despre abuzurile autorităților. Toată țara a putut revedea, în primăvara acestui an, în emisiunea „Sinteza zilei” a neobositului și curajosului Mihai Gâdea, reportajul despre vizita lui Traian Băsescu la Târgoviște, în campania prezidențială din 2009, ocazie cu care SPP-iștii săi îi agresau și îi amenințau pe jurnaliștii Trustului de Presă ARTPRESS. Asta în timp ce aceiași SPP-iști protejau clanul PDL din Dâmbovița care îl băga pe Traian Băsescu în Muzeul de Artă pentru a da interviuri celor două televiziuni locale ale propagandei mincinoase a PDL.

Nu de puține ori, imbatabila Oana Stancu a demascat excesele de putere ale famigliei PDL din Dâmbovița și ale Nașului Florin Popescu. Abuzurile acestuia au mafiotizat nu doar un județ, ci o țară-ntreagă, dacă luăm în calcul că o caracatiță PDL-istă din Dâmbovița și-a întins tentaculele în guvernele României. În multe alte împrejurări i-am simțit pe jurnaliștii Antena 3 interesați de dramele dâmbovițenilor, deși am tânjit ani de-a rândul să văd o „descindere în forță” a uneia dintre echipele de investigații a Antenei 3 în acest județ măcinat de corupție. De ce să nu o recunosc cu mâna pe inimă, adesea ne-am simțit abandonați în lupta cu hidra politico-interlopă, ale cărei critici la adresa „adversarilor” au încetat mereu odată cu terminarea campaniilor electorale. Apoi am remarcat că unele televiziuni naționale au mai venit prin cetatea noastră istorică doar ca să organizeze câte un simpozion generos plătit și sponsorizat, menit „să scoată județul Dâmbovița din izolare”, ca să-l citez pe Nașul PDL al cărui model l-au urmat și alții.

Puterile jurnaliștilor au fost tot mai schilodite de cei care nu-și doresc presă liberă în România, ci doar o propagandă deșănțată finanțată de evazioniști și de traficanți răsplătiți politic cu lăsarea lor în libertate. Județul Dâmbovița nu face excepție. Tocmai de aceea, ca tot pățitul priceput, am protestat în repetate rânduri la Târgoviște, dar ne-am alăturat și jurnaliștilor Antena 3, cu steagurile în mână, în celebrele lor „plimbări”. Am dorit astfel să le transmitem și personal, nu doar prin intermediul ziarului, că Antena 3 e (și) aici, în sufletele noastre și ale multor dâmbovițeni.

Astăzi, când caravana „Fii la putere!” a Antenei 3 vine în Târgoviște, dorim să știe Mihai Gâdea, Mircea Badea, Adrian Ursu, Dana Grecu, Oana Stancu, Radu Tudor, Alina Petrescu... și toți, toți ceilalți colegi ai lor, că îi respectăm, că îi iubim, că le suntem recunoscători fiindcă există și rezistă în viața noastră și că ne rugăm Bunului Dumnezeu să-i ocrotească. La mulți ani, Antena 3!

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale