Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



01.04.2014 08:18

DOCUMENT :: Preocupată excesiv de opozanții regimului Traian Băsescu,


A A

ANI nu-i numără banii lui Mihai Vădan

ANI nu-i numără banii lui Mihai Vădan
ANI nu s-a atins de Mihai Vădan

❚ Deși a trecut aproape un an de la ancheta publicată de „Jurnal de Dâmbovița”, potrivit căreia consilierul Mihai Vădan din cadrul Administrației Prezidențiale ar fi incompatibil, Agenția Națională de Integritate nu dă nici un semn că ar fi intrat pe firul investigației ❚ Firma SC Vădan SRL, a consilierului județean PDL Mihai Vădan, a fost „racordată” la bugetul Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița, la care Consiliul Județean Dâmbovița este acționar ❚ Pentru afacerile firmei VĂDAN SRL cu Compania de Apă, ANI l-ar putea declara incompatibil pe Mihai Vădan, scurtându-i șederea la Cotroceni ❚ Preocupată însă excesiv de adversarii politici ai președintelui Traian Băsescu, ANI nu mai „are timp” să-i deranjeze pe apropiații acestuia

 

ANDREI VASILIU


 

„Zelul” cu care Agenția Națională de Integritate se preocupă de „soarta” politică a lui Mircea Diaconu, candidat independent la europarlamentare, nu se aplică și în cazul apropiaților regimului Traian Băsescu. Cel mai concret exemplu este al consilierului Mihai Vădan din cadrul Administrației Prezidențiale. Agenția Națională de Integritate i-ar putea scurta PDL-istului Mihai Vădan șederea la Cotroceni prin simpla verificare a afacerilor derulate de SC VĂDAN SRL, firma care-i poartă numele și la care Mihai Vădan încă deține pachetul integral de acțiuni, conform propriei declarații de interese.

 

„Călcâiul lui Ahile” în cazul Mihai Vădan îl reprezintă contractul încheiat la data de 07 ianuarie 2011, prelungit ulterior și în 2012, între SC VĂDAN SRL și Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița (CATD), pe vremea când Mihai Vădan încă era consilier județean. CJ Dâmbovița se numără printre acționarii Companiei de Apă, motiv pentru care Mihai Vădan ar putea fi declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate.

Conform contractului încheiat în data de 07 ianuarie 2011 între Compania de Apă și firma SC VĂDAN SRL din Târgoviște, CATD se angaja să cumpere… „mărfuri”, nu se știe de care fel și pentru ce, în ce cantități și în baza cărei proceduri de atribuire. Contractul a fost prelungit cu 12 luni la începutul anului electoral 2012, sub semnătura directorului Radu Vasilescu din partea CATD.

 

Reprezentantul legal al SC VĂDAN SRL este Matei Florina, care a cumpărat cu suma de 500 de lei cealaltă firmă a lui Mihai Vădan, respectiv SC MOD-VAD SRL. După ce MOBVAD a încasat sume colosale pentru consultanța acordată primăriilor în vederea accesării unor finanțări europene de la APDRP, Mihai Vădan și-a cedat firma și a ajuns în fruntea Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, pentru a semna, practic, finanțarea proiectelor depuse prin propria societate.

 

Vădan ar fi fost incompatibil încă din timpul mandatului la șefia APDRP

Dacă ANI ar decide că Mihai Vădan este incompatibil, acesta nu ar mai putea fi numit în funcții publice pe o perioadă de 3 ani, moment în care mandatul său de consilier în Administrația Prezidențială ar lua sfârșit, dacă ar fi să i se aplice aceeași metodă ca în cazul marelui actor Mircea Diaconu.

Practic, Mihai Vădan s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate încă de pe vremea când ocupa funcția de director general al Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit. Însă așa cum am anticipat încă de acum aproape un an, ANI nu s-a atins de Mihai Vădan.

 

În schimb, Agenția Națională de Integritate, condusă de Horia Georgescu, pare să fie preocupată excesiv de adversarii politici ai președintelui Traian Băsescu, cel mai recent exemplu fiind cazul actorului Mircea Diaconu, candidat independent la alegerile europarlamentare.

 

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Sistemul de supraveghere din Târgoviște va fi gata până la debutul anului școlar
BEZNA TRANSPARENȚEI ÎN ZECI DE PRIMĂRII
Prefectul către toți primarii: "Respectați legile întocmai!"
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (II)
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (I)
Cele patru stații pentru vehiculele electrice, funcționale
Criza COVID-19 a lăsat elevii fără "Laptele și cornul"
117 avize de securitate pentru incendiu
Risc seismic la sediul CJD
Asistența socială, sub strictă monitorizare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale