Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



20.11.2014 00:20

După 10 zile de proteste și negocieri,


A A

Angajații Oțelinox au renunțat la greva generală

Angajații Oțelinox au renunțat la greva generală
Chiar dacă s-a declarat nemulțumit și crede că se putea obține mult mai mult, liderul Sindicatului Liber Independent, Dumitru Paraschiva, a urmat întocmai dorința membrilor de sindicat

❚ Deși inițial protestatarii și-au propus să obțină măriri de salarii de 16%, după aproape două săptămâni de negocieri cu liderii unității s-a acceptat varianta acestora, de doar 6%, la care se mai adaugă 800 de lei primă pentru fiecare angajat la semnarea Contractului Colectiv de Muncă

VIRGIL VOINESCU


Reprezentanții sindicaliștilor de la Oțelinox din Târgoviște, care au negociat cu administrația, au anunțat că s-a decis încheierea grevei generale, declanșată în urmă cu 10 zile (7 noiembrie), chiar dacă s-au declarat nemulțumiți de sporurile salariale obținute.

Prin aceste proteste, angajații au dorit să obțină măriri de salarii de 16%, dar și semnarea contractului colectiv de muncă pe perioada 2014- 2016.

„Din punctul meu de vedere, greva putea să aducă mai mult salariaților, având în vedere calculele noastre. Dar ca președinte de sindicat fac numai ce zic oamenii, cum au acceptat. Părerea mea aici nu contează”, ne-a declarat liderul Sindicatului Liber Independent Oțelinox Târgoviște, Dumitru Paraschiva.

 

„Cel de-al 8-lea concern industrial al lumii a înțeles

că nu are puterea să intimideze salariații”

Acesta a menționat că după 10 zile de grevă generală, care a însemnat stat în curte sau în fața porții, la ultima negociere oamenii au rămas pe oferta administrației.

„S-a acceptat creșterea salarială de 6%, plus 800 de lei primă pentru fiecare angajat la semnarea Contractului Colectiv de Muncă. În plus, administrația a mai acceptat câteva revendicări sindicale, respectiv promovarea tinerilor cu vârste până la 35 de ani cu o treaptă de salarizare, ceea ce înseamnă un câștig suplimentar lunar, pe lângă cei 6%; reglările unor sporuri salariale pentru munca grea și toxicitate și, în plus, pentru 140 de salariați care erau plătiți în Siderurgie B s-a acceptat plata în Siderurgie A, ceea ce înseamnă și aici un plus la salariu. Un câștig important îl mai constituie aceea că începând din ianuarie 2015 se vor dezbate între sindicat și administrație Normele de evaluare, ce se aplică la promovarea salariaților în trepte și categorii de salarizare”, ne-a explicat liderul de sindicat.

Membrii comisiei de negociere ai sindicatului au decis și au semnat Actul adițional la Contractul Colectiv de Muncă, dar și procesul-verbal în care au trecut tot ce au convenit.Toate aceste măsuri au marcat închiderea conflictului de muncă, a grevei generale și reluarea programului de lucru.

„Oricum, cel mai mare câștig, spunem noi, este că cel de-al 8-lea concern industrial al lumii a înțeles că nu are puterea să intimideze salariații”, a conchis liderul Sindicatului Liber Independent Oțelinox Târgoviște.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’
Muzeul "Casa Romanței" a omagiat Cartea
Șoșocismul de mahala
Constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „TURISM ÎN BUCEGI”
Gabriel Purcaru și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Moreni
Lipsa de medici, „rană deschisă” la Ambulanță


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale