Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro25.01.2023 00:12

Grupă de muncă pentru salariații din industria de apărare grea, unde se lucrează cu pulberi și explozivi!


A A

Angajații de la UM Mija și UPS Dragomirești pot ieși la pensie mai devreme!

Angajații de la UM Mija și UPS Dragomirești pot ieși la pensie mai devreme!

*„Automecanica Moreni, ca și UM București, fiind pe tehnică de luptă și neutilizând produse deosebite, produse cu grad de pericol, explozivi- pulberi, nu beneficiază de această încadrare”

 

Pentru că lucrează în condiții deosebit de periculose, cu pulberi și explozivi, angajații a două societăți din industria de apărare a județului Dâmbovița, din cele trei, pot ieși la pensie mai devreme pentru că beneficiază de grupă de muncă!  Este vorba de Uzina Mecanică Mija și Uzina de Produse Speciale  Dragomirești, societăți care merg destul de bine în momentul de față, iar viitorul se arată și mai promițător pentru acestea. Pentru că nu utilizează produse deosebite, cu grad de pericol, Uzina Automecanica Moreni nu beneficiază de această facilitate pentru salariații săi, obiectul de activitate al acesteia fiind tehnica de luptă.

„Salariații din industria de apărare beneficiază de grupă de muncă. Chiar a apărut în 2020 o altă ordonanță care aduce îmbunătățiri la legea pensiilor privind condițiile deosebite și speciale. Deci fabricile care lucrează cu pulberi și explozivi, muniție și componente pentru muniție beneficiază  de aceste drepturi, respectiv reducerea de 13 ani de la vârsta de pensionare. Automecanica Moreni, ca și UM București, fiind pe tehnică de luptă și neutilizând produse deosebite, produse cu grad de pericol,  explozivi - pulberi, nu beneficiază de această încadrare. Din județ uzinele de la Mija și Dragomirești beneficiază, iar din țară sunt mai multe societăți care beneficiază de grupă de muncă”, ne-a declarat liderul de sindicat din industria de apărare, Constantin Bucuroiu, președinte de sindicat la Uzina Automecanica Moreni.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

„Împreună vom reuși să punem Titu pe harta economică și culturală a României”
SANITAS a chemat Guvernul României în instanță
„Coaliția de guvernare PSD-PNL funcționează”
„PSD Târgoviște va câștiga toate alegerile viitoare”
„Maraton” de activități sociale și cultural sportive
„Dezvoltarea și susținerea fiecărei localități dâmbovițene nu țin cont de culoarea politică a respectivului primar”
Adoptarea noii Legii a pensiilor
Ministrul Justiției, despre Legea pensiilor
„Nu vom merge alături de PSD la alegeri”
Tur de forță în 13 organizații de pe Valea Ialomiței


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Funcționarul european

Discutăm enorm despre sistemul de decizii și dacă e pregătită Uniunea Europeană pentru o extindere la peste 30 țări, dar de cele mai multe ori abordam subiectul doar la nivel politic. Funcționarul european joacă un rol enorm, dar puțini sunt aceea care discută deschis despre evoluția sa.

Este deja de notorietate faptul că avem un segment aparte de funcționari publici care lucrează în cadrul... [citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale