Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro25.01.2023 00:12

Grupă de muncă pentru salariații din industria de apărare grea, unde se lucrează cu pulberi și explozivi!


A A

Angajații de la UM Mija și UPS Dragomirești pot ieși la pensie mai devreme!

Angajații de la UM Mija și UPS Dragomirești pot ieși la pensie mai devreme!

*„Automecanica Moreni, ca și UM București, fiind pe tehnică de luptă și neutilizând produse deosebite, produse cu grad de pericol, explozivi- pulberi, nu beneficiază de această încadrare”

 

Pentru că lucrează în condiții deosebit de periculose, cu pulberi și explozivi, angajații a două societăți din industria de apărare a județului Dâmbovița, din cele trei, pot ieși la pensie mai devreme pentru că beneficiază de grupă de muncă!  Este vorba de Uzina Mecanică Mija și Uzina de Produse Speciale  Dragomirești, societăți care merg destul de bine în momentul de față, iar viitorul se arată și mai promițător pentru acestea. Pentru că nu utilizează produse deosebite, cu grad de pericol, Uzina Automecanica Moreni nu beneficiază de această facilitate pentru salariații săi, obiectul de activitate al acesteia fiind tehnica de luptă.

„Salariații din industria de apărare beneficiază de grupă de muncă. Chiar a apărut în 2020 o altă ordonanță care aduce îmbunătățiri la legea pensiilor privind condițiile deosebite și speciale. Deci fabricile care lucrează cu pulberi și explozivi, muniție și componente pentru muniție beneficiază  de aceste drepturi, respectiv reducerea de 13 ani de la vârsta de pensionare. Automecanica Moreni, ca și UM București, fiind pe tehnică de luptă și neutilizând produse deosebite, produse cu grad de pericol,  explozivi - pulberi, nu beneficiază de această încadrare. Din județ uzinele de la Mija și Dragomirești beneficiază, iar din țară sunt mai multe societăți care beneficiază de grupă de muncă”, ne-a declarat liderul de sindicat din industria de apărare, Constantin Bucuroiu, președinte de sindicat la Uzina Automecanica Moreni.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Inspecția Muncii, la raport în Colegiul Prefectural
726 de petiții depuse și 89 de persoane primite în audiență la Prefectură
Prefectul Claudia Gilia, la un an de mandat
„În jurul consilierilor locali urmează să apară peste 50 de organizații”
Sindicatele cer Guvernului acordarea sporului de vechime la privat
Bani pentru școli și transportul elevilor
DN 71 Bâldana-Târgoviște a intrat „pe un făgaș normal”
Accesarea de fonduri pentru reabilitarea unităților de învățământ
Cinci unități de învățământ vor fi reabilitate
Nicolae Ciucă, „liantul” alianței PSD-PNL!?Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Ministrul Afacerilor Europene la români

Din când în când e bine să reevaluăm strategic anumite abordări. Relaționarea României cu Uniunea Europeană a fost un subiect evolutiv, iar acum ne bucurăm de statutul de membru al acestei uniuni politice și economice de 27 de țări europene.

Optimizarea relaționării cu UE a fost o temã pe agenda țării încă înainte de aderarea din 1 ianuarie 2007. Ne amintim că... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale