Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



20.07.2017 00:09

Nu a uitat de unde a plecat


A A

Andrei Ivan a fost prezent la Moreni

Andrei Ivan a fost prezent la Moreni
În ultima zi de dinainte de plecarea la Krasnodar, Andrei Ivan a mers la Moreni, unde a schimbat câteva vorbe cu Mircea Petrescu, dar ºi cu micii fotbaliºti de la grupa 2008, viitoare speran

* Atacantul de 20 de ani, care s-a transferat la gruparea rusă FK Krasnodar, și-a vizitat fostul antrenor, Mircea Petrescu, având o întâlnire și viitoarele speranțe ale fotbalului morenar, pășind din nou pe gazonul unde în urmă cu 13 ani își începea povestea

*Florin Jianu, unul dintre suporterii înfocați ai Universității Craiova, a prezentat momente importante din cariera atacantului morenar. ”. „Între blocuri, aproape de stadionul orașului, un grup de copii se joacă „pituliciul”. Unul dintre ei este mai sprinten, cel mai sprinten, fuge ca o săgeată. Îl cheamă Andrei, dar un puști a decretat că fuge tare ca un jder și de atunci copiii îi spun „Jdechi”!”

LIVIU DOBRE


Înainte de plecarea sa în Rusia, la FK Krasnodar, acolo unde s-a transferat contra sumei de 3 milioane de euro, și unde va încasa 500.000 de euro pe sezon, Andrei Ivan a ținut să meargă acasă, la Moreni, unde și-a vizitat fostul antrenor, Mircea Petrescu. De asemenea, atacantul în vârstă de 20 de ani a avut și o întâlnire cu mai micii fotbaliști morenari, grupa 2008, viitoarele speranțe ale fotbalului de pe malul Cricovului.  Cei mici nu l-au scăpat din ochi pe tânărul fotbalist, pe car îl iau drept model. Cu siguranță mulți dintre puști îl văd pe Ivan ca pe un idol, ca pe un fotbalist mare, și vor să-i calce pe urme. De acolo a plecat și „bijuteria Olteniei”, cum era numit la CSU Craiova, de sub bagheta maestrului Mircea Petrescu, și ar putea să crească și alții.

Jdechi din Moreni

Florin Jianu, unul dintre cei mai înfocați suporteri ai CSU Craiova, a scris o scurtă istorie a atacantului morenar, postată pe profilul personal de facebook și denumită „Povestea lui Jdechi din Moreni”. „Între blocuri, aproape de stadionul orașului, un grup de copii se joacă „pituliciul”. Unul dintre ei este mai sprinten, cel mai sprinten, fuge ca o săgeată. Îl cheamă Andrei, dar un puști a decretat că fuge tare ca un jder și de atunci copiii îi spun „Jdechi”! Nu trec multe zile și, ținându-l de mână pe tatăl lui, Jdechi pășește pe gazonul stadionului vecin cu blocul lui. Se desprinde de mâna tatălui său și primește o minge de la Mircea Petrescu, „domnul profesor”!”, începe povestea fanul „leilor din Bănie”. Acel moment descris se întâmpla în 2004, iar șapte ani mai târziu, prin 2011, îndrumat și de Mircea Petrescu, Andrei Ivan a mers la Sporting Pitești. După doi ani, Universitatea Craiova a pus ochii pe talentatul atacant, care era component al naționalei României U17.

A intrat rapid în inimile suporterilor „leilor din Bănie”

În 2014, mai exact pe 2 august, „Jdechi” a debutat în Liga I. Și nu a făcut oricum, ci împotriva Stelei, în poarta căreia a și marcat. Intrat în minutul 84 în locul lui Nuno Rocha, Andrei Ivan a înscris un gol superb în al doilea minut de prelungire. Andrei Ivan a cucerit rapid inimile suporterilor Universității Craiova, care îl îndrăgesc mult pe fotbalistul morenar, cum reiese și din următorul moment, prezentat de Florin Jianu: „La pauza meciului Universitatea – Petrolul (24 august 2014), un puști de 8 ani îl cheamă la gard pe Andrei Ivan. Schimbă câteva vorbe, apoi fotbalistul vrea să mângâie capul copilului prin gard, dar acesta îi pupă repede mâna. Autorul textului, aflat la tribuna I, foarte aproape de cei doi, abia își ține lacrimile! Ca la noi, la Napoli, cum spunea arbitrul Menegalli după Știința – Leeds în 1979.”

„Andrei Ivan se întoarce și pleacă iar de pe stadionul din Moreni”

 În final, Florin Jianu prezintă momentul de marți, când Andrei Ivan a păpușit din nou pe stadionul din Moreni, înainte de a decola către... Krasnodar. “Moreni, 18 iulie 2017. Profesorul Mircea Petrescu este la antrenament, cu grupa 2008. Pe gazonul stadionului din Moreni pășește Andrei Ivan, singur, dar cu aceeași privire de acum 13 ani, când tatăl său l-a dus de mână la fotbal. Este același Jdechi, la fel de modest, la fel de cuminte, la fel de timid.  Andrei le spune ceva copiilor, dar profesorul Petrescu nu se poate concentra. Îi trec prin minte pe repede înainte toți anii aceștia, evoluția lui Andrei, linșajul mediatic la care a fost supus, fuga lui nebună de după penalty-ul din cupă, cu Dinamo. Este aproape asfințit la Moreni. Andrei Ivan face o poză cu toți copiii. Unii dintre ei pur și simplu nu pot să-l scape din ochi măcar o secundă și ies în poză privind către idolul lor, cel care în ultima zi în România a ales să se întoarcă pe gazonul unde a început totul. Andrei Ivan se întoarce și pleacă iar de pe stadionul din Moreni. Profesorul Mircea Petrescu se întoarce și el către grupa lui și continuă să facă ceea ce sufletul îl pune să facă de ani de zile: fotbal- inițiere, învățare, consolidare!”.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Pas important spre semifinale
Ce provocare și-a ales Boriga!
Cezar Papoe câștigă Turneul ITF J60 din Antalya
CSȘ Târgoviște, implicat în multe competiții
Ne-a părăsit Nicolae Guțoiu
Înfrângere pe terenul liderului
Play-off-ul, interzis pentru echipele dâmbovițene
Victorie cu mari emoții
Decizii dure la Comisia de Disciplină și Etică
Titu pierde la Urziceanca


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale