Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



25.10.2016 00:06

Evoluție remarcabilă la Lisabona


A A

Andreea Părăluță, îngerul păzitor în duelul cu Portugalia

Andreea Părăluță, îngerul păzitor în duelul cu Portugalia
Andreea Părăluță a apărat un penalty pentru România în deplasarea din Portugalia

❚ Fotbalista originară din Pucheni a aparat un penalty la Lisabona, în confruntarea cu selecționata lusitană, încheiată cu 0-0, în primul joc al barajului de calificare la EURO 2017 ❚ „Am avut o reacție rapidă și am reușit să prind balonul buclucaș!”, a povestit Andreea Părăluță, care a reușit să prindă mingea la lovitura de pedeapsă executată de Claudia Neto, după ce inițial nimerise bara ❚ În primul unsprezece al selecționatei pregătită de Mirel Albon s-a aflat și Olivia Oprea, care a fost schimbată în minutul 72, iar Roxana Oprea a fost rezervă

LIVIU DOBRE


Reprezentativa României de fotbal feminin a remizat cu Portugalia, scor 0-0, în prima manșă a barajului de calificare la Campionatul European 2017, care va fi găzduit de Olanda. După un joc controlat pe alocuri de lusitane, selecționata tricoloră a reușit să plece neînvinsă de la Lisabona și să păstreze șanse pentru calificarea în premieră la un turneu european. Dâmbovițencele Andreea Părăluță (Atletico Madri) și Olivia Oprea (UD Levante) au fost titulare în această copnfruntare, prima fiind îngerul păzitor din poarta selecționatei pregătită de Mirel Albon. Fotbalista de la Atletico Madrid s-a evidențiat chiar în debutul partidei, în minutul 9, la un penalty executat de Claudia Neto, când a reținut mingea de pe linia porții, după ce inițial lovise bara, dar și pe final, în minutul 89, când a reușit să o blocheze pe Daria Silva, scăpată singură spre poartă. Pe banca de rezerve s-a aflat și Roxana Oprea (Olimpia Cluj), sora Oliviei Oprea, însă goalkeeper-ul târgoviștean nu a evoluat niciun minut în această dispută.

Portugalia: Patricia Morais - Silvia Rebelo, Matilde Fidalgo, Claudia Neto, Ana Borges, Ana Leite (84 Daria Silva), Dolores Silva, Carole Costa, Carolina Mendes, Amanda da Costa (69 Fatima Pinto), Suzane Pires. Rezerve neutilizate: Jamila Marreiros, Raquel Infante, Patricia Gouveia, Andreia Norton, Tatiana Pinto. Antrenor: Francisco Neto.

România: Andreea Părăluță - Andreea Corduneanu, Maria Ficzay, Lidia Hraviștiuc, Olivia Oprea (72 Adina Giurgiu) - Raluca Sârghe (56 Mihaela Ciolacu), Ștefania Vătafu, Ioana Bortan, Andreea Voicu - Alexandra Lunca (66 Laura Rus), Florentina Olar. Rezerve neutilizate: Roxana Oprea, Beatrice Tărășilă, Anamaria Gorea, Teodora Meluță. Antrenor: Mirel Albon.

„Am avut o reacție rapidă”

Andreea Părăluță a fost una dintre cele bune jucătoare ale României în jocul de la Lisabona. Goalkeeper-ul târgoviștean a mărturisit că a avut și puțin noroc la penalty- ul executat de Claudia Neto în debutul partidei.„Am avut și noroc. A fost o fază ciudată. Am auzit cum mingea a lovit bara din stânga mea, apoi am simțit că a venit în spatele meu. Am avut însă o reacție rapidă și am reușit să prind balonul buclucaș!”, a mărturisit Andreea Părăluță.

„E meciul vieții. Trebuie să mergem la Euro”

Returul cu Portugalia se joacă astăzi, de la ora 18.00, la Cluj, iar fotbalista originară din Pucheni speră să se obțină un rezultat pozitiv, care ar trimite România în premieră la un turneu final al Campionatului European. „Pentru toate fetele din naționala României acest meci e “meciul vieții”. E cel mai important joc din cariera fiecăreia. Trebuie să mergem la Euro, chiar dacă am realizat încă o dată faptul că pentru o performanță notabilă trebuie să transpiri din greu. Sunt sigură că suporterii naționalei României vor veni în număr mare să ne încurajeze, pentru că suportul lor este unul decisiv. Vrem ca la final să ne bucurăm împreună pentru calificarea la Euro 2017”, a spus Andreea Părăluță într-un interviu acordat pentru site-ul Federației Române de Fotbal.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Victorie importantă în finala mică
Să vină finalul!
Ziduri egalează pe Titu
Înfrângere la București
Bucșani s-a oprit în Etapa Regională la Cupa Satelor
Fără victorie sau gol marcat
Sezon ratat
Rezultate bune la baschet și fotbal
CSM Târgoviște își recapătă strălucirea
Urban Titu se desprinde la Liga a 4-a


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale