Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



20.09.2012 00:19

Editorial


A A

Anchetează cineva asasinarea SC Termica SA?

Anchetează cineva asasinarea SC Termica SA?

www.alinamavrodin.ro

Este bine să reamintim din când în când celor care ne citesc că una dintre firmele cele mai active în marea campanie de debranșare de la sistemul centralizat de termoficare din Târgoviște este chiar firma în care Gabriel Boriga a fost director până să devină primar al Târgoviștei, iar Nașul său, Florin Popescu, a rămas acționar, alături de fratele și de tatăl său. Firma de care vă vorbesc se ocupă chiar de comercializarea și montarea de centrale termice.

 

Și, cu siguranță, a fost una dintre firmele beneficiare ale campaniei „Marea debranșare”, pe care a dus-o pe față, cu fluturași, pliante și nu numai. Precizez din capul locului că nu doresc să aduc în nici un fel vreo acuzație sau vreun prejudiciu de imagine firmei respective, care are un palmares impresionant de lucrări și profituri pe măsură.

 

 

Dar nici nu pot să mă fac că nu văd și că nu aud ce se întâmplă pe această piață publică, devenită un fel de junglă a afacerilor, în care victimele sunt mii și chiar zeci de mii de târgovi șteni. Este o junglă în care animalele politice hotărăsc care societăți trebuie să trăiască și care trebuie să moară cu zile. Iar lupta pentru existență este feroce! Cei de la TERMICA, societate aflată în subordinea Consiliului Local Municipal Târgoviște, știu cel mai bine care sunt culisele politice ale acestor afaceri, influențate de un puternic interes personal.

 

În mod concret, începând cu instalarea fostului director de la firma cu pricina, Gabriel Boriga, în funcția de primar al Târgoviștei în iunie 2008 și de la acapararea Consiliului Local Municipal de majoritatea PDL-istă a acestuia, s-a declanșat un război politic pe viață și pe moarte împotriva societății TERMICA. Acest război a avut, bineînțeles, și o componentă psihologică foarte puternică pentru a-i determina pe târgovișteni să renunțe „de bună voie și nesiliți de nimeni” la serviciile publice de termoficare.

 

Cum s-a întâmplat asta? Cred că n-ați uitat. Două luni în vara lui 2008, târgoviștenii n-au avut apă caldă. În toamna lui 2008, timp de alte două luni, n-au avut nici apă caldă și nici căldură. Rezultatul: debranșări cu miile de la societatea TERMICA și achiziții pe bandă rulantă de centrale termice de la firmele de profil. Sigur că firma controlată de familia PDL Popescu-Boriga nu a fost singura beneficiară a problemelor cu care se confrunta societatea TERMICA, aflată în subordinea Consiliului Local Municipal, adică la mâna majorității PDL-iste a primarului Boriga.

 

În mod practic, nici nu cred că ar fi putut o singură firmă din județul Dâmbovița, fie ea și cea cu moț pedelist, să instaleze mii de centrale în apartamentele târgoviștenilor debranșați de la SC TERMICA SA. Multe dintre detaliile tehnice și economice ale acestui scandal le puteți citi astăzi în ziarul nostru într-o amplă scrisoare deschisă trimisă primarului Boriga de grupul consilierilor municipali USL.

 

Singurul lucru pe care l-au omis aceștia, și nu înțeleg de ce, a fost acela de a vorbi, în mod explicit, cu nume și prenume, despre interesele vădit personale ale celor care au luptat din răsputeri să falimenteze societatea TERMICA, urmărindu-și scopul de a avea succes deplin în marea lor campanie de debranșare de la sistemul centralizat, campanie completată cu marile lor afaceri de vânzări și instalări de centrale termice.

 

Aceeași strategie a continuat și în anii următori, târgoviștenii fiind lăsați câteva luni pe an, fie vară, fie toamnă, fără apă caldă ori fără căldură, astfel încât campania de debranșare a acestora de la SC TERMICA să continue în ritm susținut. La un moment dat făcusem niște calcule, dar am renunțat la ele, pentru că sunt ceva de speriat. Afacerea este de câteva zeci de milioane de euro! Oricum, înțeleg că în acest moment mai sunt puțin peste 2000 de familii abonate la Termica, din cele peste 10.000 câte erau înregistrate în 2008.

 

Să înțeleg, deci, că a avut succes campania „Marea debranșare” dusă de firma la care director era Gabriel Boriga până în 2008, iar asociați, repet, au fost Florin Popescu (fostul președinte al CJD și nașul lui Boriga), fratele și tatăl acestuia. N-ar trebui ca povestea asta să fie cercetată și de niște instituții abilitate ale statului? Ca să înțelegem de ce au rămas, și mai mult ca sigur vor rămâne în continuare, fără apă caldă și căldură zeci de mii de târgovișteni cu tot cu copiii lor de prin școli și grădinițe.

 

 

 

 www.alinamavrodin.ro

Alina Mavrodin Vasiliu || [email protected]



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Centenarul vrajbei noastre…
Miliardele târgoviștenilor, în coșul eșecului


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale