Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro23.09.2022 00:16

La Pucioasa,


A A

Amplu proces de reabilitare la Grădinița „Prichindel”

Amplu proces de reabilitare la Grădinița „Prichindel”

Administrația publică locală mai pregătește o „lovitură” pe cea ce înseamnă infrastructura școlară. Actul educațional a fost mereu în atenția primarului Constantin Ana, care a anunțat proiecte de reabilitare, atât pentru unitățile de învățământ preșcolar, cât și pentru cele din învățământul preuniversitar. Cum învățământul preșcolar reprezintă primul pas al formării copiilor pentru ziua de mâine, în orașul Pucioasa se pregătesc și proiecte de anvergură și pentru grădinițe.

Primarul Constantin Ana a anunțat că în această lună va da ordinul de demolare al Grădiniței Prichindel, aflată în zona centrală, în vecinătatea Primăriei. În locul clădirii care nu se mai ridica la standardele pe care trebuie să le îndeplinească o unitate de învățământ europeană, va fi construi un nou corp modern ce va avea în componența sa șapte săli de clasă.

Totodată, noul imobil va avea și dormitoare pentru copiii din cele șapte grupe care vor beneficia de program prelungit. Edilul șef a transmis că arhitectura clădirii este una specială și va dispune și de un amfiteatru pentru organizarea evenimentelor cultural-artistice. Proiectul cuprinde și amenajarea unui loc de joacă și va fi situat undeva sub nivelul construcției, planul fiind foarte bine gândit, a mai precizat primarul Constantin Ana.

Investiția va fi finanțată pe Axa 13 Programul Operațional Regional (POR), iar valoarea este de 20 de milioane de lei. Cei 200 de copii care își desfășoară activitatea la Grădinița Prichindel, în perioada în care va fi ridicat noul imobil, aceștia vor fi mutați în spații tip container care vor dispune de toate condițiile necesare desfășurării orelor de curs. Acestea sunt situate pe strada Nufărului.

Primarul Constantin Ana a anunțat că tot prin POR vor mai fi reabilitate alte două grădinițe cu program prelungit și biblioteca orășenească. Totodată, prin acest program vor fi demarate și lucrări pentru infrastructura stradală, în care vor fi reabilitate trotuare, vor fi amenajate noi spații verzi, iar iluminatul public va fi înlocuit.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Muzeul Scriitorilor Dâmbovițeni a fost redeschis
Vernisajul expoziției elevilor de la Școala Populară de Artă "Octav Enigărescu"
Parada Copiilor, bucuria a peste 4000 de copii, părinți și bunici la Târgoviște
Ședință festivă a CJD desfășurată la Palatul Brâncovenesc
O grevă care anunță marea furtună românească
Gala de Excelență a Județului Dâmbovița
Ziua Internațională a Copiilor este sărbătorită astăzi la Târgoviște
Maratonul tradițiilor dâmbovițene
Întreruperi de energie electrică programate
Zilele Județului Dâmbovița, 31 mai - 4 iunie 2023Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

O grevă care anunță marea furtună românească

GEORGE COANDĂ


Greva cadrelor didactice, cu toate controversele pe care le-a stârnit, a arătat guvernării că Școala este acel factor fundamental fără de care o națiune nu poate funcționa, nu este viabilă. Iar domnului președinte al republicii, Klaus Werner Iohannis – să reamintim că, la bază, este profesor – i-a bătut obrazul punându-i în față un adevăr dur: România educată –... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale