Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



20.03.2015 00:25

Echipa de conducere a primăriei, cu ochii pe lucrări


A A

Amplele șantiere din Târgoviște, la control!

Amplele șantiere din Târgoviște, la control!
La prima vedere, fără să aibă încă rapoartele, edilii primăriei sunt nemulțumiți de multe aspecte apărute în derularea proiectelor europene

❚ Șantierele deschise în aproape tot municipiul în cadrul Planurilor Integrate de Dezvoltare Urbană sunt în atenția noilor edili de la Târgoviște ❚ Primarul interimar Cristian Stan a cerut ca astăzi să aibă pe masa de lucru rapoartele detaliate ale diriginților de șantiere, în funcție de acestea urmând a solicita sau nu audit tehnic pe lucrări ❚ Totodată, pornind de la cazul Bulevardului Unirii, unde există necorelare între proiectant și constructor și unde carosabilul riscă să fie spart din nou în zece locuri, edilul a interzis categoric constructorilor să mai sape vreo stradă după ce a fost asfaltată ❚ În opinia viceprimarului Cosmin Bozieru, lucrările sunt de o calitate deficitară, iar vinovați sunt diriginții de șantiere

ANA MARIA POPESCU

 


 

Lucrările executate în cadrul Planurilor Integrate de Dezvoltare Urbană (PIDU) sunt în atenția echipei de conducere a Primăriei Târgoviște! În ultimele zile, edilii municipiului au luat Târgoviștea la picior pentru a verifica modul în care se lucrează pe aceste PIDUuri, calitatea lucrărilor, dar și dacă diriginții de șantiere se ocupă de rapoartele pe care trebuie să le prezinte astăzi echipei administrative a primăriei.

Primarul interimar vrea să știe totul despre calitate, cantitate, termene și responsabilități

Potrivit primarului interimar Cristian Stan, în momentul de față, se lucrează în mai multe zone ale Târgoviștei și nu se știe încă dacă lucrările corespund din punct de vedere calitativ, nu se poate spune exact procentul de realizare a PIDU-urilor. Doar un lucru este cert: primarul i-a anunțat pe constructori că de acum înainte nu mai au voie să spargă carosabilul proaspăt asfaltat pe motiv că... și-au adus aminte că mai trebuie introduse niște conducte de apă sau canalizare. În funcție de conținutul rapoartelor solicitate diriginților de șantiere, primarul interimar va decide dacă solicită sau nu un audit tehnic pe aceste proiecte europene.

„Îmi este foarte greu să fac o evaluare în teren ca procent de realizare a lucrărilor. Pe 20 martie (n.n. azi) aștept rapoartele de la diriginții de șantier, rapoarte complete, pe care le-am solicitat cu privire la lucrările de până în acest moment. Am cerut detalii privind calitatea, cantitatea, respectarea dispozițiilor contractuale și aștept cu interes să văd acele rapoarte. Din discuția pe care am avut-o în teren cu reprezentantul constructorului, acesta și-a luat angajamentul că săptămâna viitoare urmează să asfalteze Bulevardul Unirii și Calea Câmpulung. Sper să nu ajungem să se spargă străzi în zece locuri pe Bulevardul Unirii, pentru că așa au avansat o ipoteză de lucru, cu care eu nu am fost sub nicio formă de acord. Este o necorelare între proiectant și constructor pe zona deja asfaltată de pe Bulevardul Unirii, unde vor să facă zece traversări la drum ca să asigure alimentarea cu apă a blocurilor de pe partea cu Universitatea Valahia. Mi se pare inadmisibil și le-am spus că, dacă vor să facă subtraversări, e treaba lor, eu nu mai accept să se spargă acel drum. Au avut la dispoziție tot timpul să sape tranșee acolo, acum nu au ce să mai spargă”, a fost ferm primarul interimar Cristian Stan.

Viceprimarul acuză diriginții de șantiere: „Nu sunt prezenți zilnic în teren”

Și viceprimarul municipiului, Cosmin Bozieru, este nemulțumit de modul în care se lucrează pe PIDU-uri și crede că printre vinovații de calitatea deficitară a lucrărilor sunt și diriginții de șantier care nu sunt prezenți tot timpul pe teren, dar semnează documentele fără să verifice înainte dacă lucrările au fost sau nu executate corect. „Am semnalat de la început calitatea deficitară a lucrărilor, iar diriginții de șantier sunt direct responsabili. Nu mi se pare corect ca un diriginte de șantier să vină o dată la săptămână să semneze niște lucrări pe care nu le-a verificat, pentru că în fiecare zi sunt lucrări ascunse pe care dumnealor le avizează. Nu sunt prezenți zilnic în teren și de aceea o să avem o discuție cu dumnealor. Ei au motivat că nu există așa ceva în contractul lor, dar nu au cum să avizeze niște lucrări ascunse la o săptămână după ce au fost făcute, fără să știe cum au fost făcute”, a conchis viceprimarul Cosmin Bozieru. PIDU A vizează execuția lucrărilor de reabilitare a infrastructurii din Micro VI, iar PIDU B – lucrări în Microraioanele XI, XII, Aleea Trandafirilor și Cartierul CFR.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de Oli la 20.03.2015 12:10

Cautam colaboratori pentru publicare anunturi.
Se lucreaza comod de acasa maxim 3 ore pe zi ,in functie de abilitati.
Cerinte:
calculator
conexiune internet
cunostinte minime PC
seriozitate
atentie la detalii
rabdare
perseverenta
nu este necesara experienta
Instruire gratuita oferita prin lectii transmise prin mail.
Veti trece mai intai prin instruire,apoi daca doriti o sa incepeti sa lucrati.
Program part-time.Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice.
Se incheie contract legal de munca.
Pentru informatii trimiteti textul”INFO” la adresa de mail :[email protected]
Oferim si solicitam seriozitate!


Trimis de Dan la 20.03.2015 09:01

Incep sa nu mai cred in promisiuni. Decat avertizari ca vor face si vor drege, mai bine concluzii si masuri dupa verificari.Altfel nu se sinchisesc cei care lucreaza pe bani publici (si banii de la UE sunt tot bani publici). Timpul curge! Succes!


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

La limita guvernării europene
Studiu de fezabilitate aprobat pentru centura orașelor Pucioasa și Fieni
Cutremur de proporții la Găești și Șelaru
Performanță dâmbovițeană la Olimpiada Națională de Română
287 de locuri de muncă disponibile
CJ Dâmbovița, reprezentat la Comitetul European al Regiunilor
115 elevi la olimpiada „Cultură și spiritualitate românească”
Ziua internațională a cărții, la Muzeul „Casa Romanței”
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Amenzi usturătoare pentru șoferii băuți la volan


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale