Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.07.2015 00:18

Pamflet


A A

Amoruri cremenale la Centrul de Răsplăți

ALINA MAVRODIN VASILIU


Că unii dintre cititorii noștri pot fi mult mai deștepți, mai talentați și chiar mai bine informați decât noi, s-a dovedit în câteva împrejurări remarcabile. Numa’ bune ca să te lămurești de ce trebuie să ții mereu deschisă cutia poștală a redacției pentru sesizările care doresc să iasă-n lume. Și nu sunt puține! Unele dintre ele sunt însă atât de beton documentate, încât nu știu de ce nu le „aruncă” semnatarii lor și-n registratura Poliției, Parchetului, DNA-ului, DGA-ului OLAF-ului și, spre știință, în mapele miniștrilor de resort.

Sau au făcut-o și te pomenești că autoritățile și organele lor le-au băgat sub vreun preș. Hai să-i zicem Preș cu P mare și de-acolo se știe că greu mai scoți gunoaiele – mai cu seamă dacă vreunii dintre cei reclamați au devenit între timp consilieri de încredere ai Preșului, fix pe problemele de jaf. În cazul de față jaful se numește accesare a paralelor europene nerambursabile sancționate cu corecții financiare de 100%. Sunt paralele alea de ordinul milioanelor de euro, în jurul cărora știam deja că s-au grupat „strategic” niște personaje garantate politic, cu tot cu firmele lor de clan.

Elementul de noutate, în povestea asta de care am tot scris – cu documente – de ne-au durut mâinile, este că între timp, de la atâta „colaborare instituțională”, șefii respectivelor agenții de răsplăți și cei ai firmelor beneficiare de milioane de euroi europeni s-au înamorat și încuscrit atât de tare, încât au devenit în târg personaje caragialești. Dacă n-ar fi atât de penale cancanurile cu euroii europeni, ar putea fi chiar amuzante. Vă dau un exemplu aflat în grea investigație jurnalistică, în care amorezii, nașii, finii și copiii lor, sunt mai tari decât DNA-ul și ONAF-ul la un loc.

Pe scurt, cei care ne-au sesizat (într-o manieră care le trădează talente jurnalistice ascunse sub nume conspirative!) ne-au avertizat că s-a pus în scenă, la o agenție de răsplăți pentru îngroparea agriculturii, o variantă adaptată la vremuri noi după „O scrisoare pierdută”. Coana Joițica ar fi însăși directoarea centrului de răsplăți, Tipătescu nu-i altu’ decât un fost preamare al târgului, sapardist la stat și cu firmă de consultanță la buzunar. Acuzația de dirijare clientelară a gologanilor europeni s-ar face, cică, spre salteaua lu’ Tipătescu, cel cu Design de onorabilitate.

De care noi nu ne îndoim și de-aia nu insistăm pe ea! Dar Coana Joițica, prolifică în avizări pentru răsplățile de la centrul de pe pârloaga agriculturii, se spune că ar fi avut grijă să-și îndestuleze și consortul, botezat Jupân Trahanache, cu a sa Victima Prod. N-a făcut-o direct, că bătea la ochi, ci prin grija altor beneficiari de răsplăți europene, cică nemeritate, dar pe criterii de famiglie avizate. Dacă mai aveți puțintică răbdare cu autoritățile (deși eu nu mai am!), veți afla vreodată oficial ceea ce vă spunem noi acu’, din surse suspect de bine documentate: cică încă din ianuarie 2013, reprezentanții Curții Europene de Audit ar fi transmis la Agenția Guvernamentală de Răsplăți pentru Subdezvoltare și Pescuit în Ape Tulburi a Ministerului Afacerilor Penale din Agricultură, o ditamai scrisoarea, un raport oficial adică, în care se făcea bilanțul dezastrului avizărilor și răsplăților ilegale care au dirijat zeci de milioane din fondurile europene în câteva firme de familie.

Sau de famiglie, zic unii. Reprezentanții Curții Europene de Audit ar fi stabilit corecții financiare de 100% la majoritatea proiectelor verificate, gândind ei că astfel vor fi recuperate milioanele de euro acordate necuvenit. Dar, ca prin farmec, scrisoarea auditorilor s-ar fi... „pierdut” prin buzunarele unor coabitanți aciuați pe la Agricultura coruptă și subdezvoltată politic. Am aflat și care ar fi posibila explicație. Fiți atenți! Firmele beneficiare ale jafului din bănetu’ public ar fi chiar din clanu’ lu’ Coana Joițica, al lu’ Tipătescu cel care Bate-n amoruri pe parale publice până și pe Jupân Trahanache, bașca firmele copiilor lor, nășiți și încuscriți într-o pupezeală penală chiar cu regele jafului în agricultură. Ăsta, regele, se știe că este unul dintre marii negustori cinstiți, supraviețuitori de profesie ai corupției transpartinice, de pe urma căreia s-au umplut de parale publice... hoții neprinși la drumul mare.

Mai apare-n sesizare și Farfuridi. Dar nu mai insist pe ale sale afaceri obscure cu Victima Prod a lu’ Jupân Trahanache cel tradus în afaceri, fiindcă oricum ele joacă la pitici față de cele ale holdingului lu’ Nașu Niculae, care are și mână de dat, nu doar de luat. N-o fi verificat nimeni cât paraîndărăt de la Nașu’ Niculae o fi ajuns prin botezuri și cumetrii la Coana Joițica – patroana plină de „vino-ncoa la avizare” a Centrului de Răsplăți? Întreb, doar!

P.S. Ce nu scrie-n sesizare, dar vă zicem noi, e că protectoru’ lu’ Coana Joițica, a lu’ Tipătescu, a lu’ Jupân Trahanache și al acestei grupări de amor cremenal organizat e fostul tartor al Agenției de Răsplăți care a fost uns, de câteva luni bune, consilier al Preșului din dealu’ cu coceni, cel care comunică telepatic cu DNA-u’ și cu alte servicii. D-aia cred eu că s-a „pierdut” (deocamdată!) scrisoarea. Dac-ar fi după mine, v-aș spune să mai aveți puțintică răbdare, c-o să se facă dreptate până la capăt și la Centrul de Răsplăți. Dar la așa coabitare, tot io zic să nu mai aveți răbdare! Ăsta-i județu’ lu’ Caragiale!

 

(17 octombrie 2013)



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Biblioteca Județeană „I.H Rădulescu” Dâmbovița, acreditată ERASMUS
Descoperiri inedite despre personalități istorice
Ecouri după concertul "Romanțele Dorului"
Romanțele dorului au cucerit Sala Radio
Succes pentru programele ERASMUS în Dâmbovița
Sprijin pentru Căminul de bătrâni de la Pătroaia
Elevii cu performanțe deosebite scapă de Evaluarea Națională
Liceele cu zero la Bac merg spre învățământul profesional
28 de unități de învățământ beneficiază de programul "Masă Sănătoasă"
Duminica Înfricoșătoarei Judecăți


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Haosul public și distrugerea națiunii române

GEORGE COANDĂ


România a intrat într-o periculoasă stare de haos public produsă de o dramatică degringoladă. Vinovații sunt și din lăuntrul său și din afara sa. Iar vinovații din lăuntrul său sunt cei cărora le încredințăm puterea cu mâna noastră, adică prin vot. Lipsiți de demnitate patriotică, de responsabilitate față de cei care le-au încredințat puterea ca să le diriguiască soarta, nu... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale