Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro27.02.2024 00:17

Rezultatul acțiunilor Gărzii de Mediu Dâmbovița:


A A

Amenzi „cu carul” pentru tăieri ilegale de lemne

Amenzi „cu carul” pentru tăieri ilegale de lemne

Garda Forestieră Județeană (GFJ) Dâmbovița, împreună cu Inspectoratul General al Poliției Române și Ministerul Mediului și Pădurilor, au intensificat eforturile pentru combaterea tăierilor ilegale de arbori și extinderea fondului forestier în județ și în alte zone ale țării.

Sub conducerea ing. Gheorghe Nicolae, șeful biroului Gărzii Forestiere Județene Dâmbovița, au fost desfășurate 12 acțiuni concentrându-se pe proveniența, circulația și comercializarea materialului lemnos, precum și pe supravegherea regimului spațiilor de depozitare și al instalațiilor de prelucrare a lemnului rotund. Aceste demersuri au dus la confiscarea a 235 metri cubi de material lemnos și aplicarea de contravenții în valoare totală de 50.000 lei.

Pe lângă acțiunile desfășurate în județul Dâmbovița, Garda Forestieră a răspuns și solicitărilor I.G.P.R., participând la patru operațiuni în alte regiuni ale țării, precum Suceava, Giurgiu, Vrancea și Brașov. Aici au fost aplicate contravenții în valoare de 53.000 lei și au fost confiscate 135 metri cubi de material lemnos, ca urmare a verificărilor pentru nerespectarea regimului silvic.

În paralel, eforturile pentru extinderea fondului forestier național au continuat în județul Dâmbovița, cu lucrări de reconstrucție ecologică începute în primăvara anului 2021. În comuna Șotânga, s-a constituit perimetrul de ameliorare Valea Popii, cu o suprafață totală de 32,6 hectare. Succesul inițial a fost de aproximativ 89%, după plantarea pe 22,69 hectare cu puieți forestieri din speciile salcâm, sălcioară și plop.

Într-o a doua etapă, lucrările de reconstrucție ecologică au continuat în comuna Șotânga și în comuna Vulcana-Pandele, pe o suprafață totală de 9,91 hectare și, respectiv, 59,98 hectare. Recepția finală a perimetrului de ameliorare Toculești din comuna Vulcana-Pandele a confirmat o reușită a plantației de peste 90%. Investiția inițială a fost de 1.027.558,66 lei pentru lucrări de execuție și 57.596 lei pentru proiectare, iar valoarea finală a lucrărilor executate a fost de 926.609,27 lei.

„Recepția finală a perimetrului de ameliorare Toculești din comuna Vulcana-Pandele a evidențiat o reușită a plantației de peste 90%. Investiția inițială a fost de 1.027.558,66 lei pentru lucrări de execuție și 57.596 lei pentru proiectare, iar valoarea finală a lucrărilor executate a fost de 926.609,27 lei”, a declarat șeful biroului Gărzii Forestiere Județene Dâmbovița, ing. Gheorghe Nicolae.

 

 

 

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

ANUNȚ DE VÂNZARE a acțunilor emise de Complex Hotelier Dâmbovița S.A. deținute de Infinity Capital Investments S.A.
Actorii instituționali ai politicii de energie
Dezvoltarea Târgoviștei capătă amploare
Caravana „Fără Bariere - Tot Adevărul despre Droguri”
Noi vizite de succes la Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște
Minor declarat dispărut, depistat a doua oară de jandarmii dâmbovițeni
Întreruperi de energie electrică programate
ANUNȚ DE VÂNZARE a acțunilor emise de Complex Hotelier Dâmbovița S.A. deținute de Infinity Capital Investments S.A.
ANUNȚ DE VÂNZARE a acțiunilor emise de Complex Hotelier Dâmbovița S.A. deținute de Infinity Capital Investments S.A.
Cine influențează politica de sănătate în UE?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Actorii instituționali ai politicii de energie

Comisia Europeană, brațul executiv al UE, propune politicile energetice la nivelul blocului comunitar, responsabil pentru program, planurile strategice, de management și raportare fiind comisarul pentru energie Kadri Simson. Aceasta este un politician estonian, aparținând Partidului Popular European. Direcția Generală Energie (DG ENER), din cadrul Comisiei, condusă de directorul general Ditte Juul Jørgensen, dezvoltă politica... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale