Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro20.06.2018 00:25

Semnal de la președintele Sindicatului „Valahia” Târgoviște


A A

"Amenințări, șantaj și răzbunări la COST"


*„Pentru orice nimic, cu actuala administrație, trebuie să te judeci”

*„Vreau să vă spun că nici măcar o adeverință cu numărul de salariați nu ne-au dat, ne judecăm pentru o banală adeverință”

*„Precaritatea muncii este de nedescris în continuare, oamenii care se pensionează sunt ținuți la serviciu cu condiția să iasă de la sindicatul nostru”

*„Nu există libertăți respectate, drepturi respectate, nu există decât o autoritate excesivă, amenințări, șantaj și răzbunări. Asta se întâmplă la COS Târgoviște!”

Interviu cu Nicolae Dragodănescu, președintele Sindicatului „Valahia” Târgoviște

 

Violeta Stanciu

 


 

Rep.: Ca lider de sindicat, cu ce probleme vă confruntați în momentul de față la COS Târgoviște?

-Avem atât de multe probleme la Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște încât nu știu cu care să încep... Suntem blocați cu procese, ne ducem toată ziua la Tribunal. Pentru orice nimic, cu actuala administrație, trebuie să te judeci. Precaritatea muncii este de nedescris în continuare, oamenii care se pensionează sunt ținuți la serviciu cu condiția să iasă de la sindicatul nostru. Oamenilor, de multe ori, le este mai aproape cămașa decât haina și vin, dar cu demnitatea călcată în picioare, să ne spună „da, domne, au zis că mă țin în continuare dacă renunț la sindicat”. Nu există libertăți respectate, drepturi respectate, nu există decât o autoritate excesivă, amenințări, șantaj și răzbunări. Asta se întâmplă la COS Târgoviște!

Rep.: La capitolul salarizare cum stau lucrurile la COS Târgoviște?

-90% dintre salariați sunt plătiți cu salariul minim pe economie. Ca să vă imaginați și dumneavoastră cum stă situația, oameni calificați sunt plătiți cu salariul minim pe economie.

Rep.: Câți salariați mai are combinatul în momentul de față și câți dintre aceștia sunt membri la sindicatul pe care îl conduceți?

-Sunt peste 1200 de salariați. Vreau să vă spun că nici măcar o adeverință cu numărul de salariați nu ne-au dat, ne judecăm pentru o banală adeverință. Deci, repet, avem proces la Tribunal ca să ne dea o adeverință pentru că noi la un moment dat am vrut să obținem reprezentativitate sindicală... Pentru a face dovada că suntem reprezentativi trebuia să ne adresăm Instanței, iar acolo ni s-a cerut să prezentăm o adeverință cu numărul de salariați. Nu au vrut să ne dea și ne judecăm cu ei. După ultima statistică noi avem în prezent 581 de membri de sindicat. Avem un proces de fuziune cu un sindicat din cadrul combinatului, SLI COST, care nu s-a finalizat. În opinia noastră noi suntem majoritari, dar încă mai avem nevoie să facem dovada judiciară a acestui fapt... și ni se pun bețe în roate în sensul că nu ni se eliberează documente, oamenii sunt amenințați să iasă din sindicat tocmai pentru ca nu cumva să fim reprezentativi și să le stricăm cârdășiile. Este trist tot ce se întâmplă acolo. Precaritatea muncii, precaritatea utilajelor, tot ce se întâmplă acolo este precar.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

"18% dintre muncitorii români lucrează pentru firme offshore, în România"
Sindicatul Automecanica dă ultimatum conducerii societății
Tensiuni la Automecanica Moreni
Provocările zilnice ale unui crescător de capre
Salariile reduse... au crescut
Învățământul profesional, reînviat… teoretic
Primăria Târgoviște preia de la AITT transportul public
Primăria Pucioasa reduce salariile și vrea disponibilizări
Sindicatul Automecanica pune "tunurile" pe conducere
Problemele din Apărare, pe masa noului ministru al Economiei


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Parlamentul European - whisky sau limonadă?

“Parlamentul European e precum băutura Canada Dry, pare whisky, dar e limonadă”. Așa am învățat acum 20 de ani la masterul în studii europene de la Bruxelles. “Orice Executiv se bazează pe o majoritate în Legislativ pentru a pune în aplicare un program de Guvernare”, completa profesorul. Desigur, la nivel european situația este mai complexă, dar poate inspirarea din sistemele democratice funcționale e ceva de aprofundat.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale