Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.01.2015 00:18

"Aleargă" la urgențe în tot județul, dar...


A A

Ambulanța Dâmbovița mai are nevoie de personal

Ambulanța Dâmbovița mai are nevoie de personal
Printre urgențe și instruiri profesionale, personalul Ambulanței Dâmbovița găsește totuși timp și pentru cazuri umanitare

❚ Există o colaborare bună și cu echipajele SMURD de prim ajutor ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița ❚ Stația de Ambulanță de la Târgoviște are cinci-șase mașini pe tură cu asistenți medicali și unadouă cu medici și răspunde urgențelor alături de colegii de la celelalte șapte substații

interviu cu dr. Claudiu Dumitrescu, director medical la Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița

PETRE DRĂGUȚOIU


Rep.: În această primă lună din an, ați fost solicitați să interveniți la cazuri grave sau deosebite?

- A fost cazul unui tânăr de 24 de ani care a căzut de la înălțime, dintr-un bloc de pe strada Mircea cel Bătrân din Târgovi ște. A fost găsit decedat, din păcate. Apoi a fost un caz în care ne-am implicat umanitar: un băiețel de 8 ani, bolnav de cancer în ultima fază, care și-a dorit să-și petreacă acasă la Tărtășești sărbătorile. L-am transportat acasă, iar la două zile un echipaj mergea la el, pentru controlul medical al funcțiilor vitale. Puteam să nu acceptăm un astfel de caz, omenește, chiar dacă micuțul a murit?!

 

Rep.: Aveți personal medical suficient să facă față solicitărilor? Acoperiți urgențele și problemele din tot județul? Se ridică personalul medical la nivelul cerințelor și al solicitărilor?

- În lunile decembrie-ianuarie am organizat un curs de perfecționare intensiv, cu tema „Resuscitare cardio-respiratorie”, care a fost obligatoriu pentru asistentele medicale din sistemul de urgență prespitalicesc. Inițiativa ne-a aparținut și, împreună cu asistentul șef Polixenia Necula, a avut loc reinstruirea personalului pentru utilizarea aparaturii medicale din dotare. La fiecare temă am prezentat și ambulanța 4x4 din dotare, cu tracțiune integrală. Acoperim eficient tot județul, la orice oră, deși nu avem personal medical suficient. Dar facem față datorită bunei pregătiri profesionale, eforturilor mari și promptitudinii. Alături de cele cinci-șase ambulanțe pe tură cu asistenți medicali și una-două cu medic de la Stația Târgoviște, avem substațiile Răcari, Titu, Găești, Voinești, Fieni, Moreni, Bilciurești. La Găești și Moreni, ambulanțele din dotare au și medic.

 

Rep.: Ați avut probleme în această iarnă cu drumurile, din cauza precipitațiilor? Cum colaborați cu SMURD de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență?

- Nu am avut probleme deosebite cu drumurile până acum, în această iarnă. Colaborăm foarte bine cu SMURD. Echipajele lor medicale se ocupă de prim-ajutor, iar ambulanțele noastre se deplasează cu echipajele medicale de urgență.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

"Nu cred că aș fi învățat limba română dacă nu mi-ar fi plăcut poporul român!"
Greva de la QUADRA merge înainte!
Recensământul populației, în faza recenzării la domiciliu,
„La COS Târgoviște, salariile sunt dezamăgitor de mici”
Majorarea salariului minim... la alegere!
„Sunt 200 de șomeri înregistrați la AJOFM care ar putea să revină”
„Automecanica Moreni stă mai bine decât fabricile de la Cugir”
Îngrijorări sindicale legate de conflictul Rusia – Ucraina!
Societățile din Apărare nu au bugetele aprobate pe 2021
Alianța de guvernare PSD-PNL, sub lupa sindicală


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale