Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro13.11.2017 00:20

La sfârșitul săptămânii trecute,


A A

Ambasadorul R.F. Germania, în vizită în Dâmbovița

Ambasadorul R.F. Germania, în vizită în Dâmbovița
E.S. Cord Meier-Klodt, ambasadorul RFG, a fost impresionat de primire, dar și de potențialul economic al județului Dâmbovița

Comunicat de presă

În data de 10 noiembrie a.c., președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, alături de vicepreședintele Alin Manole, parlamentari dâmbovițeni și reprezentanți ai autorităților și instituțiilor locale, l-a primit, la Consiliul Județean Dâmbovița, pe ambasadorul Republicii Federale Germania la București, E.S. Cord Meier- Klodt, aflat în vizită oficială în Dâmbovița.

Ulterior acestui moment, însoțit de membri importanți ai instituțiilor de legătură dintre România și Germania, respectiv directorul Camerei de Comerț Româno- Germane – Sebastian Metz și șefa secției economice a Ambasadei Germaniei la București – Swantje Kortemeyer, dl ambasador a participat la o întâlnire cu reprezentanți ai companiilor cu capital german din Dâmbovița, în cadrul căreia a fost supusă atenției, ca principal subiect, relația economică româno-germană. Desfășurat în sala Unirii a Consiliului Județean Dâmbovița, la eveniment au mai participat atât reprezentanți ai mediului de afaceri autohton, cât și ai unităților administrativ-teritoriale din județul Dâmbovița. Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a făcut o scurtă prezentare a județului Dâmbovița, reliefând principalele oportunități de investiții și colaborare din județ, în domeniile economic, turistic, educațional, cultural și, nu în ultimul rând, strategic. În cadrul discuțiilor, președintele Alexandru Oprea a subliniat și importanța factorilor care unesc cele două popoare și a făcut cunoscute elementele de sustenabilitate pentru un parteneriat fructuos: „Am avut, împreună cu parlamentarii de Dâmbovița, cu Instituția Prefectului, cu Universitatea Valahia și cu reprezentanta Camerei de Comerț și Industrie Dâmbovița o scurtă întrevedere în care am prezentat județul Dâmbovița și oportunitățile existente, iar domnul ambasador ne-a spus că, în urma unei analize făcute de ambasadă, au ajuns la concluzia că este necesar ca firmele germane să treacă Carpații – să investească în partea de sud a României și, de ce nu, și în Dâmbovița. Eu sper ca acesta să fie un început, sper să dezvoltăm relații profitabile atât pentru partenerii din Germania, cât și din județul Dâmbovița și, de ce nu, să reușim în acest proiect frumos, strategic, și anume parteneriatul dintre Uzina Automecanica Moreni și Concernul Rheinmetall, care este benefic pentru regiune; avem forță de muncă foarte bine calificată, avem ce oferi investitorilor germane”. La rândul său, Excelența Sa a precizat că Dâmbovița este important pentru autoritățile și investitorii germani, iar parteneriatul româno-german dintre Automecanica Moreni și Rheinmetall este o dovadă puternică a acestui aspect. Deși principalul subiect al discuțiilor a fost domeniul economic, îndeosebi oportunitățile de investiții și colaborare între cele două părți, Excelența Sa a confirmat faptul că există preocupare din partea statului german pentru România și în domeniile strategic, educațional și cultural, declarându-se, astfel, încântat de colaborarea și receptivitatea românilor în acest sens.

În urma discuțiilor purtate, E.S. Cord Meier-Klodt a asigurat autoritățile județene și agenții economici dâmbovițeni de întreaga deschidere a părții germane pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale, a investițiilor comune și a contactelor cu parteneri germani, bazate pe încredere și sprijin reciproc:

„Mărturisesc că sunt cu adevărat impresionat. Este prima mea vizită în Dâmbovița și în orașul Târgoviște. Nu-mi amintesc de o altă asemenea primire – substanțială, concretă(…). În Dâmbovița, sunt companii cu capital german care au creat numeroase locuri de muncă, precum CarpatCement sau Sun Garden și altele. Sunt impresionat de ce am auzit și văzut la dumneavoastră, de acest incredibil potențial economic și atât eu, cât și colegii mei suntem dispuși să îl susținem și să îl dezvoltăm. Ne bazăm pe disponibilitatea partenerilor noștri de a face posibil acest angajament economic (locuri de muncă pentru personal calificat, infrastructură de transport etc.).” Nevoia de consolidare a parteneriatelor și relațiilor bilaterale româno-germane, îndeosebi a parteneriatului dintre Automecanica Moreni și Rheinmetall, a fost supusă atenției Excelenței Sale și de senatorul Adrian Țuțuianu, care a menționat atât principalele avantaje ale județului Dâmbovița pentru investitorii germani, cât și importanța dezvoltării colaborării în plan administrativ, prin înfrățirea localităților, și în plan educațional, prin schimburi de experiență și voluntariat. Principalele subiecte și concluzii ale discuțiilor purtate au fost prezentate de către președintele Alexandru Oprea, de către Excelența Sa și de către senatorul Adrian Țuțuianu în cadrul unor declarații de presă, susținute la finalul întâlnirii de lucru. La eveniment au mai participat: prefectul județului Dâmbovița - Antonel Jîjîie, subprefectul județului Dâmbovița - Florina Mureșan, secretarul județului - Ivan Vasile Ivanoff, viceprimarul municipiului Târgoviște - Monica Ilie, Cristina Stroe - inspector școlar general adjunct, Titus Corlățean, Claudia Gilia, Oana Vlăducă, Corneliu Ștefan, Dumitru Lupescu – parlamentari de Dâmbovița, reprezentanți ai Universității Valahia Târgoviște și Camerei de Comerț și Industrie Dâmbovița. În programul Excelenței Sale au fost cuprinse atât vizite la obiective turistice, cât și la mai multe societăți comerciale din Dâmbovița, importante pentru relațiile bilaterale româno-germane.

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean DâmbovițaComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Reabilitarea Centurii Târgoviștei, încă în evaluare
Părerologu Cărtărescu…
Chinezii din Guilin vor construi la Târgoviște o "grădină a prieteniei"
Eterna romanță
Conflict la orizont pe impozitarea indemnizației de hrană
Întreruperi de energie electrică
Ambasadorul Republicii Croația, vizită în județul Dâmbovița
Ștafeta națională "Invictus", la Mănăstirea Dealu
Statul fărădelege
Fondurile pentru parohii, mărul discordiei CJD-Arhiepiscopie


Editorial

Părerologu Cărtărescu…

GEORGE COANDĂ


Sunt sigur, în sinea-i egolatră, consideră că, dacă numele de familie i se trage întâmplător de la „carte”, poate avea parte de recunoașterea genialității sale de către neamul românesc, și nu numai. Omul trăiește într-o psihohalucinație încurajată, din păcate, și de niște comparși care, la rându-le, se cred atinși de duhul genialității prin contaminare cărtăresciană. Dar aceștia nu... [citește tot...]Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale