Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



18.05.2016 00:19

Editorial


A A

Alo, mai e cineva la Cotroceni?

Alo, mai e cineva la Cotroceni?

GEORGE COANDĂ


Dacă cineva a mai avut vreo îndoială că România are regim de colonie, cred că, începând de vineri, 13 mai, anul de (dis)grație 2016, nu mai are. Proba indubitabilă a fost ieșirea aia premeditată la rampa Parlamentului a onorabilului domn ambasador al Washingtonului, Hans Klemm, la București care, cu un surâs, și viclean, și superior în colțul gurii, l-a bătut protector pe umăr pe exmatriculatul din rândurile PSD, văr al lui Mihai Viteazul, Zorro al Olteniei, Valeriu Zgonea, și, uite-așa în văzul lumii l-a mângâiat părinte ște pe creștet, lăudându-l (pentru ce?) și dorindu-i o lungă păstorire a Camerei Deputaților, că, very well, doar cu acest brav bărbat de stat este hotărât să colaboreze în... binele României (!?)

Este demn de reținut faptul că vizita oficială a domnului ambasador al marelui Licurici a avut loc în mărețul palat al Parlamentului – ca să nu iasă vorbe – exact a doua zi după tăierea panglicii inaugurale la Deveselu Military Base – faimosul Scut antirachetă -, ceea ce, ne spune with precision hârșitul nostru fler gazetăresc, nu este o pură întâmplare. Ba din contră. Pentru că excelența sa domnul ambasador al SUA a dat cu flit celor mai elementare uzanțe diplomatice în vigoare. Cred că a avut ordin de la White House, direct din Oval Office, ca să-l proptească pentru long time pe Zorro – Zgonea în vârful Camerei Deputaților, îndemnându- l să se bată, zi de vară până-n seară, cu fioroasa corupție mioritică. Întrebarea cu chichirez e de unde și de când această „American love” pentru fiul prazului. Nu cumva, și cred asta, Zorro – Zgonea s-a dus cu jalba-n proțap la Embaay Of SUA, adică cu mâna-ntinsă, zgonind, pardon, zvonind ceva pe-acolo? Da, asta e.

Și ambasadorul marelui Licurici, primind „ordinul de zi” de la Washington D.C., l-a pus mintenaș în aplicare. Și dacă descifrăm mai adânc în cele întâmplate iată ce este de priceput: bă, românașilor, v-am făcut Scut că, altminteri, vă ia-n cioc și vă papă țarul Putin, așa că pe aci comandă Statele Unite. Vrând-nevrând, ne aducem aminte că, până-n 1964, comanda venea de la Kremlinul roșu. Până atunci, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Moscovei la București fusese un adevărat guvernator gubernial care bătea cu pumnu-n masă de se zguduiau pereții de la C.C. și Marea Adunare Națională. Dar a venit și un moment prielnic când românii au spus NIET! Păi, Doamne iartă-ne, ce făcurăm, estimp, căzurăm din lac în puț? Oricum, ce se petrecu, deunăzi, la întâlnirea oficială dintre domnii Klemm și Zgonea nu e de luat în glumă. E chestie de real politics: dacă suntem în NATO, suntem, nu-i așa, la ordinul Statelor Unite, și dacă suntem la ordin, luăm poziția de drepți și răcnim: yes, sir! Nu ne mai aparținem. Și atunci cum rămâne cu strigarea aia a „tinerilor frumoși și liberi” din noaptea de pomină de 14 decembrie 2014 – a alegerilor prezidențiale – că ne-am fi luat țara înapoi. Alo, herr Iohannis, mai sunteți pe la Cotroceni? Am impresia că vă va lua locul, dacă nu cumva l-a luat, ambassador (guvernatorul) of SUA la București. Pa și bye-bye!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haosul public și distrugerea națiunii române
Să nu ne uităm istoria
Mincinoșii lui Putin (II)
Mincinoșii lui Putin (I)
Prioritățile UE în 2025
Capitalism…comunist bruxellez
România în 2025
"Schimbare de gardă" la Universitatea "Valahia"
Mulțumim, Europa!
Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale