Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



23.09.2014 00:20

În timp ce liderii PNL și PDL Dâmbovița susțin că nu au pierderi de „efective”,


A A

Aleșii locali ACL trec la PSD pe sub nasul co-președinților Orban și Vladu

Aleșii locali ACL trec la PSD pe sub nasul co-președinților Orban și Vladu
În timp ce liderii PNL și PDL spun că nu au „plecări”, administrația comunei Răscăeți are, de câteva zile, doar aleși locali de la PSD

❚ Realitatea politică „din teren” nu se potrivește cu „socoteala” optimistă a co-președinților ACL Dâmbovița, care pierd masiv aleși locali, în special în zona de sud a județului ❚ Nici la nivelul Consiliului Județean Dâmbovița lucrurile nu stau bine pentru ACL, care nu a primit declarații de apartenență de la doi consilieri: Claudiu Popescu și Mihai Trifan (PDL), cel din urmă alegând să rămână independent

VIOLETA STANCIU,

ANDREI VASILIU

 


 

Liberalii și democrat-liberalii din județul Dâmbovița se laudă că aleșii în funcții publice la nivel local din PDL și PNL nu se înghesuie să treacă în barca puterii! Însă realitatea politică „din teren” nu se potrivește cu „socoteala” optimistă a co-președinților ACL Dâmbovița, care pierd masiv aleși locali, în special în zona de sud a județului. Un exemplu grăitor este comuna Răscăeți, unde toți consilierii locali au urmat modelul primarului Iulian Buibăr, trecând cu arme și bagaje în Partidul Social Democrat. Pe cale de consecință, ne putem aștepta ca în numeroase localități să asistăm la trecerea aleșilor locali în tabăra social-democrată, urmându-i pe cei 18 primari „migratori”.

Ludovic Orban, deputat PNL: „Nu avem nicio plecare”

La cea mai recentă conferință de presă, liderii Alianței Creștin- Liberale (ACL) Dâmbovița, Ludovic Orban și Iulian Vladu, au spus că există probleme doar cu un viceprimar și doi consilieri județeni din partea ACL, în timp ce unii consilieri locali se află sub presiunile PSD. „În ceea ce privește PNL, până azi (n.n. 17 septembrie) nu avem nicio plecare. Sigur că avem semnale în privința unui viceprimar. Noi îl așteptăm să-și depună declarația privind apartenența la PNL. Prefer să nu-i dau numele, că poate va rămâne în PNL. În ceea ce-i privește pe consilierii județeni, dar și majoritatea consilierilor municipali, nu am întâlnit dorința de a trece în barca puterii”, a precizat deputatul Ludovic Orban, președintele interimar al PNL Dâmbovița.

Iulian Vladu, deputat PDL: „Nu avem niciun semnal de la consilierii locali că și-ar fi depus cereri la PSD”

Ceva mai evaziv în declarații a fost președintele PDL Dâmbovița, deputatul Iulian Vladu, care pe de-o parte spune că nu sunt plecări masive din partid, dar pe de altă parte a găsit în PSD țapul ispășitor al acestui fenomen. „Noi avem un număr mult mai mare de consilieri locali. Nu avem niciun semnal, de la anumite localități, că și-ar fi depus cereri la PSD. În schimb sunt într-adevăr presiuni pe care PSD le creează pe acești consilieri locali de a trece în barca puterii. Dacă domnul Țuțuianu are adeziunile acestora, ar face bine să ni le prezinte, să le dea publicității. Deocamdată nu ne putem lua după vorbe. De exemplu, la Ciocănești m-au sunat consilierii și mi-au spus că nu pleacă după primar”, a punctat pe acest subiect Iulian Vladu. Totodată, președintele PDL Dâmbovița a spus că doar 10 consilieri județeni ACL au semnat declarațiile de apartenență la alianță. Însă unul dintre consilieri, Claudiu Popescu, se pare că a întârziat motivând probleme de serviciu, iar consilierul județean ACL, fost PSD, Mihai Trifan și-a exprimat dorința de a rămâne independent.

Ionuț Săvoiu, deputat PSD: „În colegiul Titu avem 100% la primari. Mă simt ca acasă!”

Într-o recentă conferință de presă, deputatul PSD Ionuț Săvoiu, ales în colegiul Titu, a anunțat că toți primarii din această zonă au trecut în Partidul Social-Democrat. Se prefigurează și treceri ale consilierilor locali în barca puterii, dar oricum PSD are deja majoritate în aproape toate consiliile locale din zona Titu, anunță deputatul PSD Săvoiu, probleme fiind doar în orașul Titu.

„Nu sunt primari racolați, sunt primari care au depus adeziuni de intrare în PSD. Mă simt ca acasă, m-am simțit și până acum pentru că toți primarii, cu o excepție, aderaseră deja la principiile PSD. În comunele unde primarii din opoziție au aderat la platforma social-democrată și susțin PSD, așteptăm ca participarea la vot să fie superioară (n.n. la alegeri). Avem 100% la primari, dar la vot nu cred că este posibil să obținem acest procent. În colegiul Titu, au trecut la PSD toți cei patru primari care nu erau membri. În fiecare consiliu local va exista o majoritate a PSD. Sunt discuții cu organizațiile locale, iar noi monitorizăm de la nivel central activitatea. Sunt convins că fiecare organizație va lua cele mai înțelepte decizii. Sunt discuții individuale cu cei care vor să opteze pentru intrarea în PSD. Din câte știu, la Odobești, la Poiana, la Costești Vale nu aveam majoritate în consiliul local, unde erau primari PDL. Mai erau probleme pe muchie de cuțit la Titu, fiindcă avem și problema cu desființarea USL, sunt și liberali care vor opta probabil pentru Partidul Reformator Liberal”, a spus deputatul PSD Ionuț Săvoiu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale