Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



16.07.2018 00:18

DSVSA Dâmbovița, în stare de vigilență


A A

Alertă privind Pesta Porcină Africană

Alertă privind Pesta Porcină Africană

Pentru informarea populației privind prevenirea răspândirii virusului Pestei Porcine Clasice, la sediul DSVSA Dâmbovița au fost organizate o serie de întâlniri cu reprezentanți ai AJVPS Dâmbovița, Direcției Silvice, AVPS-uri private, cu administratorii exploatațiilor comerciale și de tip A de porcine, împreună cu medicii veterinari împuterniciți și cu medicii veterinari de liberă practică concesionari ai activităților sanitare veterinare din județ, fiind prezentate aspecte cu privire la etiologia, simptomatologia și tabloul anatomopatologic al bolii, măsuri de biosecuritate în exploatațiile comerciale și la partidele de vânătoare, etc, precum și probleme legislative specifice. S-a pus accent pe raportarea de urgență către DSVSA Dâmbovița a tuturor cazurilor de îmbolnăvire sau mortalitate la porcine, atât în sectorul domestic, cât și în cel silvatic, pentru luarea în regim de urgență a tuturor măsurilor sanitare veterinare ce se impun. Pentru a proteja porcii din exploatații de această boală, DSVSA recomandă respectarea următoarelor: nu intrați în adăposturile unde creșteți porcii, cu încălțămintea și hainele cu care ați umblat pe stradă; este recomandat chiar ca, pentru dezinfecția la intrarea în adăpost, să puneți o tăviță cu paie îmbibate cu o soluție slabă de sodă caustică; creșteți porcii doar în spații îngrădite, fără posibilitatea de a veni în contact cu porci străini de curtea dumneavoastră, cu porci mistreți sau cu alți proprietari de porci domestici; nu hrăniți animalele cu resturi alimentare provenite de la carnea de porc gătită în familie; dacă există vânători în familie, care aduc carne de mistreț, sub nicio formă nu dați porcilor apa provenită de la spălarea cărnii sau resturi de carne; nu scoateți scroafele sau vierii din exploatație în scopul montei cu animale din altă exploatație; nu cumpărați purcei din locuri necunoscute, fără a fi identificați (cu crotalie) și fără certificat sanitar veterinar de sănătate eliberat de medicul veterinar de liberă practică împuternicit; nu folosiți în hrana animalelor iarbă culeasă de pe câmp, pentru că ea ar fi putut să vină în contact cu porci mistreți bolnavi. Au fost notificate toate Unitățile Locale de Sprijin de la nivelul consiliilor locale cu privire la evoluția Pestei Porcine Africane la noi în țară și despre obligativitatea reactualizării componenței Unităților Locale de Sprijin și a stocurilor de materiale necesare pentru intervenția într-un eventual focar de boală. Toate notificările se vor face la cel mai apropiat medic veterinar sau la DSVSA Dâmbovița, la numărul de telefon 0372-737818, non-stop.

Dr. Tolea Sandu Marius



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rata șomajului: 2,79 %
Campania cererilor unice pentru subvențiile APIA
217 locuri de muncă ofertate de agenții economici
Ateliere de lucru organizate de Agenția Antidrog Dâmbovița
Biblioteca Județeană "Ion Heliade Rădulescu", din ce în ce mai populară
Agricultura a contribuit cu 7% la economia județului Dâmbovița în 2022
Mobilizare pentru "Ora Pământului" la Titu
„Donarea... nu este o tranzacție”
"Clasa politică este depășită total din toate punctele de vedere"
Dispensar Uman nou-nouț la Niculești


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale