Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro09.04.2020 18:27


A A

ALDE, întrebări pentru guvernanți, în plină pandemie

ALDE, întrebări pentru guvernanți, în plină pandemie

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Câte persoane au fost testate în județul Dâmbovița?

Câte persoane au fost depistate pozitiv la Covid-19, fiind asimptomatice?

Câte teste pentru depistarea coronavirusului SARS-CoV-2 au ajuns în județul Dâmbovița?

Există suficiente teste? Sau există teste pentru dâmbovițeni?

...

 

Lista de întrebări este lungă, însă dâmbovițenii nu au de la cine să primească răspunsurile. La nivel județean nu se comunică nimic! Informațiile oficiale sunt cele centralizate la nivel național și transmise prin presa națională de către Grupul de Comunicare Strategică.

Mai mult decât atât, ceva nu se leagă în felul în care autoritățile raportează cifrele crizei de coronavirus. Sunt câteva categorii care nu lasă loc de dubii (numărul de bolnavi, numărul de persoane vindecate, numărul de decese, numărul de persoane în carantină etc., dacă sunt cele reale), dar există și o categorie care lasă loc de interpretări, ca să nu spunem că lasă loc de manipulare: numărul de teste și numărul de teste/persoană. Aceasta ne induce involuntar ideea că în județul Dâmbovița nu au fost aplicate! De ce? Pentru că Prefectura nu raportează mai nimic.

Nu știm, nici la această oră, care este numărul de persoane testate în județul Dâmbovița de la apariția coronavirusului SARS-CoV-2. Nu știm nici măcar dacă sunt teste în județul nostru.

Conform procedurii anunțată de Ministerul Sănătății în urmă cu o lună, fiecare suspect de coronavirus este testat prima dată pentru a se afla dacă este infectat și dacă rezultatul este pozitiv urmează încă două teste după tratament, ceea ce înseamnă că ar trebui să existe și în Dâmbovița un număr de persoane testate.

Cer Prefecturii Dâmbovița, ca voce unică pentru comunicarea pe tema COVID-19, ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, să spună public care este numărul real de persoane testate, unice (adică să nu calculeze de câte ori a fost testată fiecare persoană, ci numărul persoanelor testate) și care este numărul de testări aplicate. Să comunice care este stocul de echipamente destinate protejării personalului medical contra infectării cu SARS-CoV-2 și dacă aceste materiale corespund specificațiilor legislației în vigoare. O întrebare extrem de importantă este și dacă aceste echipamente se pun la dispoziția personalului medical pentru protejarea acestora în lupta cu coronavirusul. Cer responsabilitate, cer asumare, în conformitate cu funcțiile deținute!

Sper din toata inima ca Prefectura să fie transparentă în comunicare, așa cum este normal, pentru că tăcerea nu este niciodată o soluție!

 Ionel Petre

 

Președinte ALDE Dâmbovița

 
Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

PSD Dâmbovița va avea candidat propriu la Consiliul Județean
PSD Dâmbovița și-a definitivat listele de candidați pentru alegerile locale
"4 iunie 2020 - Centenarul semnării tratatului de la Trianon"
10 întrebări pentru Guvernul PNL
"Guvernul Orban se împrumută mult și la dobânzi foarte mari"
ALDE Dâmbovița a răspuns apelului Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița
"În echipă suntem mai puternici!"
HoReCa trebuie salvată!
Programul "Repornim România"
Starea de alertă, incompatibilă cu relansarea economică


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Meteahnă strămoșească

George Coandă

 


 

Îmi pare rău s-o spun: românii suferă de o meteahnă de care încă nu sunt în stare să se lepede – indisciplina. Pentru ei, democrația înseamnă a-ți face de cap, de a lua în derâdere legile pe care le consideră facultative și, atâta vreme cât șefii – este un... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale