Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro08.08.2022 00:19

Prefectura Dâmbovița semnalează: pentru combaterea distrugerilor meteo din anul 2022,


A A

Ajutoare de Urgență de la Guvern

Ajutoare de Urgență de la Guvern

*„Vor beneficia de prevederile hotărârii familiile și persoanele singure ale căror locuințe au fost avariate parțial sau în totalitate de inundații”

 

Prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia a anunțat că Guvernul României a aprobat, prin H.G. nr. 974, acordarea unor ajutoare de urgență pentru combaterea efectelor fenomenelor meteorologice deosebite în anul 2022. Pentru a veni în sprijinul persoanelor afectate, în cursul acestui an, de ploile abundente și fenomenele asociate acestora, respectiv alunecările de teren și fenomenele meteorologice deosebite, s-a aprobat, în ședința de Guvern din data de 3 august, acordarea de ajutoare de urgență, în limita sumei de șase milioane lei. Banii sunt alocați din creditele bugetare aprobate cu această destinație în bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale pentru anul 2022.

„Vor beneficia de prevederile hotărârii familiile și persoanele singure ale căror locuințe au fost avariate parțial sau în totalitate de inundații, potrivit evaluărilor și constatărilor efectuate de autoritățile/ organismele competente organizate conform legii. Ajutoarele de urgență acordate, indiferent de veniturile beneficiarilor, se clasifică, potrivit art. 2 din HG nr. 974/2022, după cum urmează:

-câte 10.000 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror locuințe au fost afectate în proporție de peste 75% inclusiv;

-câte 7.000 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror locuințe au fost afectate în proporție cuprinsă între 50% inclusiv și 75%;

-câte 4.500 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror locuințe au fost afectate în proporție cuprinsă între 25% inclusiv și 50%;

-câte 2.500 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror locuințe au fost afectate în proporție de până la 25%;

-câte 1.500 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror bunuri din locuință au fost deteriorate, indiferent de numărul sau tipul bunurilor.

Ajutorul de urgență se acordă numai pentru persoanele singure și familiile pentru care s-au înregistrat pagube în cazul locuințelor în care acestea trăiesc efectiv, indiferent de regimul juridic al deținerii acestora. În cazul în care persoana singură sau familia deține mai multe locuințe afectate, ajutorul se acordă o singură dată, pentru o singură locuință. Pentru plata ajutoarelor de urgență, solicitarea se efectuează de către agențiile teritoriale până cel târziu la data de 10 decembrie 2022”, a precizat prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Sindicatele din Poliție, revoltate de mărirea salariilor parlamentarilor
„Românii, fanatici ai produselor din import”
Mega-proiectul european de apă din Dâmbovița
Parc modern construit pe un loc degradat
Întâlnirea de lucru a Camerelor de Comerț din Regiunea Sud- Muntenia
444 de locuri de muncă disponibile
Salariații QUADRA rămân în grevă
Pensionarii, îngrijorați înainte de venirea anotimpului rece
A fost desemnat câștigătorul pentru proiectarea și execuția DN 71 pe 4 benzi
"Modernizarea DJ 714 avansează rapid"


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Valorile în care credem

Desigur, a discuta despre valori pare ceva banal, într-o lume în care sursele de informare ne invadează parcă prea mult viața. De multe ori, cuvintele seci ocupă spațiu public, iar fără să ne dăm seama preluăm automat expresii pompoase, fără a le trece suficient prin filtrul gândirii personale.

Teoretic, într-o lume utopică, avem anumite valori care ne veghează existența. Astfel, putem să... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale