Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro06.01.2021 00:21

Ieri, la Catedrala Mitropolitană, a avut loc Sfânta Liturghie și Sfințirea Aghiasmei Mari


A A

Ajunul Bobotezei în Arhiepiscopia Târgoviștei

Ajunul Bobotezei în Arhiepiscopia Târgoviștei

❚ În contextul precauțiilor impuse de respectarea regulilor sanitare pe timp de pandemie, Mitropolitul Nifon a săvârșit și Slujba Sfințirii Mari a apei (Aghiasma Mare), în Catedrală, așa încât Aghiasma să poată fi îmbuteliată în sticle, iar mâine, 6 ianuarie, să fie oferită credincioșilor după încheierea sfintei slujbe

 

În Ajunul sărbătorii Botezului Domnului, ieri, marți, 5 ianuarie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie, la Catedrala din Târgoviște. Pentru că ceremoniile liturgice legate de sărbătoarea Botezului Domnului din acest an se desfășoară în contextul precauțiilor impuse de respectarea regulilor sanitare pe timp de pandemie, Mitropolitul Nifon a săvârșit și Slujba Sfințirii Mari a apei (Aghiasma Mare), în Catedrală, așa încât Aghiasma să poată fi îmbuteliată în sticle, iar mâine, 6 ianuarie, să fie oferită credincioșilor după încheierea sfintei slujbe. În cuvântul său, Înaltpreasfinția sa a subliniat importanța pregătirii prin post și rugăciune pentru întâmpinarea sărbătorii Botezului Domnului, precum și importanța Sfintelor Ierurgii, în general, și a sfințirii Aghiasmei Mari, în special, pentru înnoirea duhovnicească a credincioșilor. Reamintim că pentru a se evita aglomerarea credincioșilor la distribuirea Aghiasmei Mari, la Catedrala din Târgoviște, credincioșii vor primi Aghiasma Mare deja îmbuteliată, imediat după încheierea sfintei slujbe, în locuri special amenajate.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEIComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Mari poeți români, omagiați la Muzeul "Casa Romanței" din Târgoviște
"Scoală-te și du-te, credința ta te-a mântuit!"
Sondaj printre copii: 56,8% dintre ei vor redeschiderea școlilor
Târgoviștea ar putea avea un teatru pentru copii ultra-modern
Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște ridică cortina!
39 de unități școlare vor primi dotări IT
"Protestele în educație vor fi inevitabile"
Programul Teleșcoala va continua și după redeschiderea școlilor!
Sărbătoarea Botezului Domnului - 2021
Inspectoratul Școlar, pregătit pentru reluarea învățământului fizic


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Eminescu are mereu dreptate...

... în tot ceea ce a scris ca ziarist – de fapt, a fost și este cel mai mare om de presă român incontestabil -, căci ce a înfierat ieri este și acum, după un veac și mai bine, perfect valabil când vine vorba de ceea ce numim clasă politică. De bună seamă el este Poetul Național.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale