Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



23.06.2016 00:17

Directorul fiscului dâmbovițean:


A A

"Agentul economic este stăpânul nostru"


❚ „Consider că anul acesta este bine să rămânem cu aceeași fiscalitate ca și până acum. De la anul, TVA poate să scadă, pentru că s-a văzut că atunci când scad impozitele, cresc veniturile la bugetul de stat”, a punctat Emilian Rusu ❚ „Serviciul de executare silită al AJFP Dâmbovița merge foarte bine. Sunt și puține carențe. Trebuie să avem altă atitudine și să înțelegem că trebuie să lucrăm altfel cu agenții economici” Interviu cu ec. Emilian Rusu, directorul Administrației Județene a Finanțelor Publice Dâmbovița

VIOLETA STANCIU


Rep.: Ce ne puteți spune despre solvabilitatea micilor agenți economici, singurii care au mai rămas în administrarea fiscului dâmbovițean?

- Majoritatea sunt solvabili. Gradul de conformare foarte ridicat denotă faptul că și ei sunt solvabili. Este adevărat că mai sunt și societăți mici cu probleme, unele din cauza administratorilor, altele din cauza conjuncturii actuale a economiei. Unii sunt influențați inclusiv de campaniile electorale. Nu am nimic cu campaniile electorale, dar economia nu merge la fel de bine ca atunci când nu este campanie electorală. Și mai avem una la toamnă.

Rep.: Când estimați că va avea loc rectificarea bugetară? Aceasta va fi pozitivă sau negativă?

- În luna iulie se va face o rectificare bugetară. Dacă mergem în ritmul acesta, cu siguranță, aceasta va fi pozitivă. Rep.: Considerați că anul acesta este necesar să se umble la fiscalitate? - Consider că anul acesta este bine să rămânem cu aceeași fiscalitate ca și până acum. Vedeți bine, TVA a scăzut cu 4%, deci eu zic că, deocamdată, e destul. De la anul, TVA poate să scadă gradual cu câte un procent, să fie 19%, 18%... și să se ajungă la 17%, pentru că s-a văzut că atunci când scad impozitele, cresc veniturile la bugetul de stat. Nimeni nu vrea să-și mai riște pielea pentru 1%-2%, pentru că nu se mai merită.

Rep.: Cum stați cu sechestrele la fisc? Ați instituit unele noi?

- Acum avem o mașină sechestrată pe care trebuie s-o mutăm în altă parte, pentru că avem și noi nevoie de parcare. Serviciul de executare silită al AJFP Dâmbovița, din punctul meu de vedere, merge foarte bine, chiar sunt foarte mulțumit. Se vede, este prezent, are activitate, are acțiune, are consistență și, mai ales, este bine organizat. Sunt și puține carențe, dar asta este din bucătăria noastră internă, și mă refer la atitudine. Agentul economic este, până la urmă, stăpânul nostru. Trebuie să avem altă atitudine și să înțelegem că trebuie să lucrăm altfel cu agenții economici. Atunci când le vorbești frumos, și ei te înțeleg mai bine. Altfel, au impresia că cineva le vrea răul. Deci, la atitudine trebuie lucrat, în rest sunt foarte mulțumit.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

"Nu cred că aș fi învățat limba română dacă nu mi-ar fi plăcut poporul român!"
Greva de la QUADRA merge înainte!
Recensământul populației, în faza recenzării la domiciliu,
„La COS Târgoviște, salariile sunt dezamăgitor de mici”
Majorarea salariului minim... la alegere!
„Sunt 200 de șomeri înregistrați la AJOFM care ar putea să revină”
„Automecanica Moreni stă mai bine decât fabricile de la Cugir”
Îngrijorări sindicale legate de conflictul Rusia – Ucraina!
Societățile din Apărare nu au bugetele aprobate pe 2021
Alianța de guvernare PSD-PNL, sub lupa sindicală


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale