Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



02.10.2015 00:09

Impresarii din baschet și volei primesc foarte mulți bani


A A

Agenții de jucătoare percep comisioane usturătoare

Agenții de jucătoare percep comisioane usturătoare
CSM Târgoviște cheltuiește peste un miliard lei vechi pe trimestru pentru a plăți comisioanele agenților de jucătoare

❚ Suma solicitată de CSM Târgoviște în acest sens, pentru ultimul trimestru al anului, îți taie respirația: 110.000 lei (!). Adică peste 25.000 lei lunar merg din bani publici pentru a plăti onorariile agenților care plasează la Târgoviște jucătoare de baschet și de volei ❚ Situația este explicată de directorul sportiv al echipei de baschet, Marius Dobă, nemulțumit evident de taxele piperate solicitate de agenți. ,,Federația te obligă să lucrezi doar cu agenți recunoscuți de FIBA, iar aceștia solicită comisioane care pleacă de la 10% în sus din valoarea contractelor jucătoarelor pe care le reprezintă” ❚ ,,E șmecherie mare aici, sunt agenți care nici măcar nu-și cunosc jucătoarele. Trimit mail-uri și rezolvă treaba. Au o muncă tare ușoară, lucrând o lună și jumătate, după care stau liniștiți să-și cheltuie banii. Sunt foarte puține jucătoarele fără agenți”, mai spune Dobă ❚ Echipa campioană nu va mai debuta mâine în Liga Națională de Baschet, la Rapid, ci marți, pe 6 octombrie, de la ora 17.30, la solicitarea clubului giuleștean

COSTIN MIHAI

 


 

Sună ciudat, dar Clubul Sportiv Municipal Târgoviște cheltuie mai mulți bani cu agenții jucătoarelor decât, spre exemplu, pentru patru meciuri europene ale echipei de volei. Ca idee, numai deplasarea la Baku, pentru duelul cu Azeryol, din CEV Cup, însumează 6.000 de kilometri dus-întors. Nici măcar taxele către federație sau de transfer nu atrag atâtea cheltuieli cât reprezintă comisioanele agenților. Suma solicitată de club în acest sens, pentru ultimul trimestru al anului, îți taie respirația: 110.000 lei (!). Adică peste 25.000 lei lunar merg din bani publici pentru a plăti onorariile agenților care plasează la Târgoviște jucătoare de baschet și de volei.

Comision de agent: minimum 10% din salariul jucătoarelor

Situația este explicată de directorul sportiv al echipei de baschet, Marius Dobă, nemulțumit evident de taxele piperate solicitate de agenți.

,,Federația te obligă să lucrezi doar cu agenți recunoscuți de FIBA, iar aceștia solicită comisioane care pleacă de la 10% în sus din valoarea contractelor jucătoarelor pe care le reprezintă. E șmecherie mare aici, sunt agenți care nici măcar nu-și cunosc jucătoarele. Trimit mail-uri și rezolvă treaba. Au o muncă tare ușoară, lucrând o lună și jumătate, după care stau liniștiți să-și cheltuie banii. Sunt foarte puține jucătoarele fără agenți”.

Dacă agenții câștigă minimum 10% din salariile jucătoarelor, atunci se poate calcula valoarea contractelor din dreptul acestora.

,,BAT-ul este format numai din agenți și foști arbitri”

Dobă mai spune că acești agenți de jucătoare s-au infiltrat și la Tribunalul Arbitral de Baschet, unde lucrează alături de foști arbitri.

,,BAT-ul este format numai din asemenea persoane, astfel că șansele de câștig ale unui club care ajunge acolo sunt de 0,01%. Pe lângă faptul că percep niște comisioane ridicate, agenții ăștia îți mai pun și niște clauze de rahat și te ard în secunda unu dacă nu le-ai respectat. Așa s-a ajuns să le plătim o gramadă de bani lui Dikeoulakos și Matic, de unde s-au născut și acele interdicții la transferuri. E puțin probabil să o duci la infinit în felul ăsta. Ori rezolvi problema, ori te desființezi”.

Cu Rapid se joacă marți

Echipa campioană nu va mai debuta mâine în campionat, la Rapid, ci marți, pe 6 octombrie, de la ora 17.30, la solicitarea clubului giuleștean. Apoi, sâmbăta viitoare, CSM ar fi trebuit să joace la Alexandria, numai că echipa din Teleorman a cerut ca meciul să se dispute la Târgoviște, întrucât se lucrează la sala proprie. Altfel, echipa lui Predrag Vasic s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României, după ce a distrus-o în dubla manșă disputată la Târgoviște pe CSM Satu Mare (93-34 și 111-21, scor general 204-55).

În mod normal, echipa din nord-vestul țării nu ar avea ce să caute în Liga Națională, fiind mai potrivit să evolueze în Liga 1, la cât de penibil arată. S-au mai calificat în sferturi: Phoenix Galați (acceptată direct), Sepsi Sf. Gheorghe (95-34 și 100-33 cu Rapid București, scor general 195-67), CSU Alba Iulia (85-47 și 84-62 cu CSBT Alexandria, scor general 169-109), ICIM Arad (89-50 și 78-53 cu Danzio Timișoara, scor general 167-103), Olimpia Brașov (86-72 și 75-62 cu Universitatea Cluj, scor general 161-134), plus lucky loserii Alexandria și Cluj.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Pas important spre semifinale
Ce provocare și-a ales Boriga!
Cezar Papoe câștigă Turneul ITF J60 din Antalya
CSȘ Târgoviște, implicat în multe competiții
Ne-a părăsit Nicolae Guțoiu
Înfrângere pe terenul liderului
Play-off-ul, interzis pentru echipele dâmbovițene
Victorie cu mari emoții
Decizii dure la Comisia de Disciplină și Etică
Titu pierde la Urziceanca


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale