Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



25.03.2014 07:19

Pamflet


A A

Afacerea "Celula"

Afacerea

ALINA MAVRODIN VASILIU

www.alinamavrodin.ro


 

A luat-o lumea razna de tot, încât nici nu mai știi dacă să râzi sau să plângi de ce auzi prin unele dezbateri televizate. Până nu demult, erau luate la bani mărunți vilele și conturile mai-marilor neamului. Acum, de când zornăie cătușele, din zori și până-n noapte, nu se mai discută atâta despre averile arestaților de top, cât despre celulele lor. Celulele din pușcării, vreau să zic.

 

Habar n-aveam, până să-i aud pe niște „savanți” abia sloboziți de după gratii, ori pe niște experți într-ale „afacerilor imobiliare” din penitenciare, că și celulele pot fi de mai multe categorii. Vorba aia, confort I, II, III… după chipul, funcția și posibilitățile materiale ale clienților. Și de-aici, tot tămbălăul mediatic, din care-am prins și eu la televizor atâta cât să-mi fac semnul crucii cât mine de mare.

 

Așa am înțeles că n-ar mai prezenta interes pentru națiune competiția politică între palate, și nici aia dintre declarațiile de avere ale aleșilor neamului, ci între celulele gherlelor, în care sunt azvârliți „dușmanii poporului”, pardon, adversarii politici. Doamne ferește! Dar știți cum se mai spune: „Ferește, ferește, pân’ te nimerește”. Și uite că pe unii i-a nimerit rău de tot! 

 

Zilele trecute i-am auzit pe câțiva, că deh, tot pățitu-i priceput, dând ca sigur că rezidența la „mititica” poate fi o afacere de-a dreptul profitabilă pentru cei care o gestionează. Ce m-a pus serios pe gânduri a fost însă licărul de invidie din ochii contestatarilor.

 

Erau desfigurați de ciudă că ei n-au avut aceleași condiții „de lux” cu ale noilor pușcăriași, ăia privilegiați adică. „Păi ăștia au fost miniștri, măi, unul a fost chiar prim-ministru…”, îi replica doct unui fost purtător de zeghe un „analist” ce părea doctor într-ale… celulelor.

 

„Și care-i treaba, acolo suntem toți deținuți de drept comun”, a dat-o egalitarist și nervos cel (dis)pus la o adică s-o mai pună de-o revoltă cu bâtele. În numele democrației, desigur, și cu orice risc! În fine, părerea mea e că tensiunea este în creștere pe piața celulelor din penitenciare.

 

Cererea și oferta s-au încăierat și ele de când cu „Justiția independentă”, aia făcută prin telepatie de amorul plimbării în cătușe, prin fața televiziunilor, a adversarilor politici ale căror averi controversate nu le întrec pe ale celor care îi condamnă la ani grei de pușcărie. Nu m-aș mira, așadar, să o ia razna și prețurile în afacerea „Celula”. Că prea se discută aprins despre confortul lor.

 

Vorba aia, dacă tot o fi regim hotelier pe-acolo, cum o dau unii ca sigur, propun Administrației Penitenciarelor să le pună celulelor și stelele corespunzătoare. Cei care zic întruna că-s de lux și tânjesc după ele n-au decât să se cazeze de bunăvoie acolo. I-or prinde și condamnările din urmă atunci când Justiția nu le-o mai fi devotată!

 

 

 www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haremu' lu' Țuțu
Funcția și orgasmul
Viceprimăgărița
Miorița românească vs flota de război rusă. Vivat!
Lucrături tainice
Fariseii... disidenți
Dezertări misterioase
Ce de bile în Parlament…
Haida-ha! Dă mai tare muzica!
Comedie în interes național


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale