Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



17.07.2017 00:25

Județul Dâmbovița, în criză de abatoare autorizate


A A

"Afacerea abatorul" îmbogățește samsarii de animale


După ce se chinuie să le crească, fermierii se văd nevoiți să vândă vitele unor persoane neautorizate care vin prin sate și cumpără animale la un preț derizoriu

❚ Afacerea samsarilor a prosperat în toți anii din urmă, în care crescătorii dâmbovițeni de animale au tot strigat la urechi surde că au nevoie de abatoare ❚ Samsarii sunt cei care impun prețurile animalelor crescute cu chin în gospodării și tot ei le valorifică, de cele mai multe ori câștigul fiind dublu ❚ Micii fermieri, în mare parte persoane în vârstă, reușesc cu greu să ajungă la un astfel de punct, în condițiile în care cel mai apropiat abator este la Pietroșița, iar transportul animalelor trebuie făcut numai cu mașini autorizate, pe care nu le dețin

CORVIN DUMITRICĂ

 


 

Dacă în urmă cu câțiva ani în județul Dâmbovița și mai ales în zona municipiului Târgoviște existau mai multe abatoare autorizate, în care fermierii puteau să ducă animalele pentru a fi sacrificate, în acest moment acestea lipsesc cu desăvârșire. Micii fermieri, în mare parte persoane în vârstă, reușesc cu greu să vândă un animal, cel mai apropiat abator fiind la Pietroșița, iar transportul animalelor până la acest abator fiind imposibil. Oamenii nu dețin mașini autorizate pentru transportul animalelor vii și nu le pot duce la acest abator pentru a putea fi sacrificate. În aceste condiții, după ce se chinuie să le crească, fermierii se văd nevoiți să vândă vitele unor persoane neautorizate care vin prin sate și cumpără animale la un preț cu mult sub prețul pieței.

● „Nu aven nici un abator în zonă. Nu avem unde să vindem animalele care sunt pentru sacrificat. Această problemă este de ani de zile. Vindem cum putem, de cele mai multe ori la speculanți”

. ● „Noi muncim, iar alții câștigă de pe urma muncii noastre. Profită că nu avem posibilitatea să ducem noi animalele la abator și vin să le cumpere pe prețuri de nimic. Suntem nevoiți să dăm animalele pe bani puțini pentru că nu avem unde să le vindem.”

● „Sunt multe animale aici la noi care trebuie sacrificate. Efectiv nu avem cu ce să le ducem la abator. Dacă le transportăm cu vreo mașină din gospodărie, neautorizată riscăm să primim amendă mai mare decât valoarea animalului. Nu există mașini autorizate pe care să le putem închiria și să ne putem duce liniștiți cu câte un animal la abator”.

● „Dacă exista și la noi în zonă un abator, ne descurcam altfel. În situația de față, suntem nevoiți să vindem samsarilor. Ei le cumpără pe bani puțini și le valorifică, de cele mai multe ori câștigă dublu decât au dat pe ele. Tot am sperat că o să se construiască și la noi în zonă un abator, dar nu s-a întâmplat acest lucru”. În aceste condiții, fermierii sunt nevoiți fie să sacrifice animalele în propriile gospodării și să riște să primească amenzi deoarece acest lucru este ilegal, fie să vândă animalele samsarilor la un preț cu mult mai mic decât fac. Oamenii spun că în zonă ar fi nevoie urgentă de un abator autorizat, iar până atunci fiecare se descurcă așa cum poate. Oricum, de cele mai multe ori, prețul este impus de cumpărătorii neautorizați de animale.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Impozite pentru înfrumusețare și întreținere corporală
Amenzi usturătoare pentru deșeuri reciclabile
327 de locuri de muncă disponibile
Investițiile în comuna Raciu prind contur
Șofer-pericol public, arestat preventiv 30 de zile
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
422 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști
365 de locuri de muncă vacante
Investiții importante în infrastructura educațională
La Voinești, extinderea sistemului centralizat de gaze naturale este în grafic


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale