Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



22.08.2014 00:05

Din cauza lipsei de fonduri,


A A

Aeromodeliºtii din Gãeºti nu pot ajunge la Campionatul Mondial din Bulgaria

Aeromodeliºtii din Gãeºti nu pot ajunge la Campionatul Mondial din Bulgaria
Aeromodelismul devine un sport pe care tot mai puþini îºi permit sã-l practice

❚ Aceºtia au rezultate, dar lipsa banilor îi împiedicã sã participe la concursurile de anvergurã din afara þãrii ❚ Nicolae Radu, coordonatorul cercului de aeromodelism ºi rachetomodelism de la Clubul Copiilor din Gãeºti, este dispus sã ofere cadou macheta corabiei lui Cristofor Columb, dar ºi douã machete de avioane în schimbul unei sponsorizãri

LIVIU DOBRE

 


Anumite ramuri sportive se bucurã de mult interes din partea autoritãþilor locale, dar ºi a sponsorilor, în timp ce altele ajung pe cale de dispariþie, fiind din ce în ce mai puþin bãgate în seamã. Este ºi cazul aeomodelismului sau rachetomodelismului, ramuri sportive care nu au parte de notorietatea fotbalului sau a baschetului, însã care scot pe bandã rulantã specialiºti în aviaþie.

Trebuie menþionat cã peste 50% dintre cei care lucreazã în aviaþie ca piloþi, mecanici, ingineri au practicat aeromodelismul sau rachetomodelismul. Vorbeam nu demult de Clubul Copiilor din Pucioasa, care abia dacã reuºeºte sã participe la concursuri, multe dintre ele ratându- le din cauza lipsei de fonduri, însã acelaºi lucru se întâmplã ºi cu celelalte cluburi, cum este ºi cazul Clubului Copiilor din Gãeºti, care nu poate participa la Campionatul Mondial, ce se va desfãºura de luni în Bulgaria.

Nava lui Columb, cadou în schimbul unei sponsorizãri

Nicolae Radu, coordonatorul secþiei de aeromodelism ºi rachetomodelism din cadrul Clubului Copiilor din Gãeºti, mãrturiseºte cã din cauza lipsei de fonduri, copiii nu pot ajunge la Campionatul Mondial din Bulgaria. Profesorul care în trecut s-a ocupat de micii modeliºti de la Clubul Copiilor din Târgoviºte spune cã ar fi dispus chiar sã ofere o machetã a corabiei Santa Maria, nava amiral a lui Cristofor Columb, care a fost folositã în expediþia spre Lumea Nouã.

„Puteam sã particip cu doi elevi, dar nu avem bani. Aº fi dat cadou nava Santa Maria, la care am muncit doi ani, dar ºi douã machete de avioane cuiva care ar fi fost dispus sã ne ajute nu neaparat cu bani, ci mãcar sã ne cumpere materia primã necesarã”, ne-a declarat acesta, dezamãgit de lipsa de interes a sponsorilor.

Locul 1 la Memorialul „ªerban Ioan”

Micii aeromodeliºti de la Gãeºti au obþinut rezultate bune la Memorialul „ªerban Ioan”, concurs desfãºurat la Clinceni. Astfel, Florin Dumitrescu s-a clasat pe locul 1, Andrei Florin a ocupat locul 3, gãeºtenii obþinând ºi locul 1 pe echipe. O evoluþie bunã a avut-o ºi Adrian Marin, care s-a situat pe locul 4. În acest moment, echipa condusã de prof. Nicolae Radu se pregãteºte pentru Campionatul Naþional de Aeromodele, care se va desfãºura la începutul lunii octombrie, la Suceava.

Au zburat cu avion ultra-uºor, dar ºi cu balonul

Primii clasaþi de la concursul de la Cliceni au fost rãsplãtiþi cu diplome ºi materie primã, dar ºi cu zboruri cu avionul ultra-uºor sau cu balonul. „Copiii au fost plimbaþi cu avioane ultra-uºoare în prima zi a concursului, iar în a doua zi cu balonul, totul cu acordul în scris al pãrinþilor. La acest concurs, mâncarea ºi cazarea au fost asigurate de Aeroclubul României”, ne-a mãrturisit Nicolae Radu.

Trei gãeºteni legitimaþi la Aeroclubul României Piteºti

Nicolae Radu este în prezent ºi antrenor la Aeroclubul României Piteºti, acolo unde a cooptat ºi trei elevi de-ai sãi de la Gãeºti, pe Adrian Marin (15 ani), Florin Dumitrescu (13 ani) ºi Andrei Dumitrescu (10 ani). „O sã mai legitimez alþi ºapte copii de la Gãeºti, astfel cã voi avea zece, aceºtia devenind sportivi de performanþã”, a spus profesorul dâmboviþean.



Comentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Trimis de Iustin la 22.08.2014 08:22

La Camp Mondiale participa echipele nationale, iar banii pt echipele nationale ii cheltuie federatiile.
Deci, pentru ce sponsorizari?


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaºi categorie

Pas important spre semifinale
Ce provocare și-a ales Boriga!
Cezar Papoe câștigã Turneul ITF J60 din Antalya
CSȘ Târgoviște, implicat în multe competiții
Ne-a pãrãsit Nicolae Guțoiu
Înfrângere pe terenul liderului
Play-off-ul, interzis pentru echipele dâmbovițene
Victorie cu mari emoții
Decizii dure la Comisia de Disciplinã și Eticã
Titu pierde la Urziceanca


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Sã nu ne uitãm istoria

Când îþi uiþi istoria, ca popor, efectul este unul singur ºi tragic: eºti exclus din istorie. Când, de bunãvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildã de la tiranii inventatori ai globalizãrii neo-marxiste – îþi uiþi trecutul, mai ales lecþiile sale existenþiale, este bine ºtiut/ºi de ºtiut cã nu ai posibilitatea sã-þi prevezi ºi, astfel, sã-þi construieºti viitorul.

[citeºte tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citeºte tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale