Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.06.2017 00:21

Sindicatele dâmbovițene din industria de apărare se declară mulțumite


A A

Adrian Țuțuianu, noul ministru al Apărării

Adrian Țuțuianu, noul ministru al Apărării
„Sindicatele din industria de apărare, percepem numirea și validarea CEx a senatorului Adrian Țuțuianu ca ministru al Apărării Naționale ca omul care va rezolva probleme de o deosebită importanț

❚ Această numire este deosebit de importantă, în contextul în care în județ funcționează trei unități industriale de profil, respectiv la Moreni Dragomirești și Mija ❚ „Senatorul Țuțuianu este perceput la nivel de industrie de apărare ca omul care a dat dovadă de cel mai mare sindicalism (…) Noi, sindicatele, considerăm că avem acum la Ministerul Apărării Naționale omul care înțelege perfect că nu este posibil ca industria de apărare românească să nu participe la achizițiile pe care Ministerul Apărării Naționale le va face”, a declarat Constantin Bucuroiu, liderul Sindicatului „Dreptatea” din Automecanica Moreni

VIRGIL VOINESCU

 


 

Ministerul Apărării Naționale, în noua sa structură, va fi condus de reprezentantul județului Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, care a ocupat până acum funcția de președinte al Comisiei parlamentare pentru controlul activității SRI. Această numire este deosebit de importantă, în contextul în care în județ funcționează trei unități industriale de profil, respectiv la Moreni - Automecanica, la Dragomirești și Mija (uzine mecanice).

„Din această perspectivă, dar și al industriei de Apărare în general, numirea ca ministru a senatorului Țuțuianu este una inspirată și apreciată de toate sindicatele din sistemul de apărare”, ne-a declarat liderul Sindicatului „Dreptatea” din Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu, secretar pe probleme de apărare în cadrul Federației Sindicale „Solidaritatea Metal” din Cartel Alfa.

„Spun aceasta pentru că senatorul Țuțuianu este perceput la nivel de industrie de apărare ca omul care, prin ceea ce a făcut, a dat dovadă de cel mai mare sindicalism. Spun aceasta pentru că a fost alături de noi la câteva întâlniri pe probleme punctuale, probleme dureroase pe care le-am avut. Senatorul Adrian Țuțuianu a avut o poziție fantastică de sprijin pentru toată industria de apărare, nu numai pentru județul Dâmbovița. Ce-i drept, în special Dâmbovița, dar și pe scară largă pe toată industria de apărare. Vă spun că la recenta întâlnire a sindicatelor de la Predeal, prin deciziile luate era programată o întâlnire urgentă cu senatorul Adrian Țuțuianu și cu senatorul Titus Corlățean. În concluzie, noi, sindicatele din industria de apărare, percepem numirea și validarea CEx a senatorului Țuțuianu ca ministru al Apărării Naționale ca omul care va rezolva probleme de o deosebită importanță pentru societățile din Dâmbovița și cele din țară”, a declarat liderul sindical Constantin Bucuroiu.

Acesta a spus că încredere sindicatelor îi este dată de faptul că în dialogul avut permanent, senatorul Adrian Țuțuianu a înțeles foarte, foarte bine unde este ruptura între Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Economiei care deține controlul asupra industriei de apărare.

„Noi, sindicatele, considerăm că avem acum la Ministerul Apărării Naționale omul care înțelege perfect că nu este posibil ca industria de apărare românească să nu participe la achizițiile pe care Ministerul Apărării Naționale le va face. Legat și de cei 2% alocați, spunem noi că vor fi beneficii majore pentru industria de apărare românească pentru a se revigora”, a adăugat Constantin Bucuroiu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale